Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 142

Wątek: Dyskusja ogólna

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    183
    Otrzymał 260 podziękowań w 162 postach
    Nice wreszcie zboczę gdzie spierdoliłem ;p po meczu nie miałem odwagi tego zrobić haha
    Spoiler: 

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    Otrzymał 726 podziękowań w 478 postach
    Cytat Zamieszczone przez Mist Zobacz posta
    Nice wreszcie zboczę gdzie spierdoliłem ;p po meczu nie miałem odwagi tego zrobić haha
    No ja mam takie wrażenie, że Ty Mist zagrałeś solidnie, szczególnie w pierwszej bitwie. Natomiast Sneaky zagrał w pierwszej zbyt defensywnie (dając sobie wystrzelać sporo hoplitów), a w drugiej zbyt ofensywnie (szybko tracąc generała).

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    183
    Otrzymał 260 podziękowań w 162 postach
    Hej też jestem po bitwach no to na początek super się oglądało to najważniejsze dzięki Tuff

Ale do meczu pierwsza naprawdę bliska, zgadzam się że Kasztan lekko za defensywnie i dużo salw poleciało ale w sumie wina chyba jest po mojej stronie bo miałem 4 jazdy a dałem sobie je pozabijać zabijając 1-2 łuki w zamian więc nie warto. Super build Egiptem Ila w pierwszej zmasowany ostrzał no i na końcu zdecydowanie te jazdy nas już porobiły.

Druga to aż nie wiem gdzie mam zacząć totalnie to spierdoliłem bo w sumie kilka oddziałów Kasztana miało mnie wesprzeć(był łuki i chyba jakieś tuorosi) a ja całkowicie tego nie wykorzystałem no i Hadvar fajnie wyczekał moje szarże i nie dał się przekopać. A w międzyczasie Il z racji przewagi na łukach zrobił to co powinien czyli wymusił bardziej atak Kasztana niż to, że on grał agresywnie :p i wyszło jak wyszło.

Podsumowanie obie bitwy były super fajne, pierwsza zdecydowanie mogła potoczyć się inaczej ale jednak moje błędne decyzje mocno wpłynęły na spotkanie nie ujmując Hadvarowi i Ilowi eleganckie spotkanie powodzenia dalej no i trudno trzeba pogodzić się z tym, że będziemy chłopcami do bicia w turnieju ale w sumie w takich spotkaniach to nawet nie jest tak źle dostać "wpier..."

PS. liczę, że kiedyś będę miał jeszcze okazję się odegrać za te mecze haha
    Spoiler: 

4. Następujących 3 użytkowników podziękowało Mist za ten post:

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    35
    Otrzymał 34 podziękowań w 22 postach
    Super bitwa, przyjemnie było popatrzeć. W pierwszej już myślałem, że wygra Mist i Sneaky, a tu taki dla mnie dość nieoczekiwany zwrot akcji. Te proce jednak pod koniec trochę przekłamywały pasek, jeśli nie miały ammo, choć widziałem, że przynajmniej jeden oddział coś strzelał.
    Oby więcej takich

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    Zgodnie z prośbą, termin na rozegranie meczów grupowych zostaje przesunięty na 17 maja, do godz. 23:59.

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    225
    Otrzymał 165 podziękowań w 115 postach
    Super ze Curse zagra, bałem się że potencjał Bachusa będzie zmarnowany przez nieobecność Tyberiusza

Stolnik Awatar Pyrrus89
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    308
    Otrzymał 284 podziękowań w 184 postach
    Gdzieś na początku mojego udziału w dyskusji pisałem o Adim w kontekście Bachusa (można sprawdzić ), więc cieszę się, że się dogadali i zagrają razem. Mój pierwszy turniej na Rome II właśnie z nim rozegrałem w drużynie.

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    225
    Otrzymał 165 podziękowań w 115 postach
    Pamiętam że graliscie razem

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    Teoretycznie zostały 3 dni na granie i nie chciałbym robić kolejnej przedłużki, także pociśnijcie Panowie, szczególnie w Grupie B.

Na ten moment jest jasna sytuacja w Grupie A co do 1. i 2. miejsca. Będzie walka o 3. miejsce.

W grupie B wszystko jeszcze się może zdarzyć.

Najbardziej wyrównana wydaje się Grupa C, gdzie praktycznie każdy może urwać komuś punkt. Co oznacza, że drużyna z 3. miejsce w tej grupie ma spore szanse na bezpośredni awans do fazy pucharowej.

Przypominam, że drużyna z 3. miejsca z najwyższą liczbą punktów awansuje od razu, natomiast pozostałe 3-cie drużyny z innych grup rozegrają mecz barażowy (co też nam wydłuży proces rozgrywania meczów).

I pytanie natury technicznej:

Czy ktoś kojarzy jak w challonge zmienić graczy w fazie pucharowej? Bo system już mi przypisał, że w meczu barażowym grają drużyny z grup B i C, a może być inaczej.

https://challonge.com/pl/wfn4vt01/bracket

11. Użytkownicy którzy uznali post Pirx za przydatny:

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    W ogólnym rozrachunku zostało 10 meczów do rozegrania, więc nie zamierzam robić kolejnej przedłużki - tak więc dzisiaj i jutro jest czas na granie.

W Grupie A, wzorowej, pozostał 1 mecz do rozegrania, o 4. miejsce w grupie. Miejsca 1-3 są już ustalone.

W Grupie B, antywzorowej , pozostało aż 7 meczów do rozegrania. Wyjdą Ci, którzy będą aktywni dzisiaj i jutro.

W Grupie C zostały 3 mecze do rozegrania i tutaj jeszcze wiele może się zmienić, w zależności od tego czy Remix i Bilbo rozegrają swoje mecze i jak im pójdzie.

13. Następujących 2 użytkowników podziękowało Pirx za ten post:

Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów