Jednak mielsicie racje
https://www.youtube.com/watch?v=Ds1ZsQAISeM
28 lipiec nowe DLC
Wersja do druku
Jednak mielsicie racje
https://www.youtube.com/watch?v=Ds1ZsQAISeM
28 lipiec nowe DLC
To teraz jeszcze leśne elfy/bretka i można się zacząć zastanawiać nad kampanią dwu osobową.
28 lipiec to trochę późno.:(
Mam nadzieje że ich gra jako horda będzie się różnić od gry chaosem.
Iturielu, nie będzie się różnić. Jedyna rasa, a raczej frakcja hordy, która mogłaby mieć inne budynki prócz militarnych to Arabia.
Ktoś wie może ile takie DLC może kosztować ? Tyle co wojownicy chaosu ?
Jeśli będzie to sama frakcja to tyle ile chaos, ale są przecieki że ma być to mini kampania co zwiększyłoby cenę podwójnie*. (* taka była polityka przy poprzednich grach,a tu może być różnie).
Powinno się to wyjaśnić 19,07 kiedy będzie steam z gry.
15 euro jest dość prawdopodobne.
Poza tym:
http://worthplaying.com/article/2016/7/13/news/99985/
I wygląda na to, że swego czasu zdementowany plan wydawniczy jednak się spełnia. ;)
Wiecie jedna jaskółka jeszcze wiosny nie czyni, to że pierwsze DLC zgadza się z wykopanym planem nie gwarantuje że reszta będzie się zgadzać. Oczywiście mam nadzieje że teraz będą Leśne Elfy, ale wole się raczej na to zbyt nie nastawiać, bo Murphy nie śpi.
Co do ceny to mam nadzieję że będzie to tylko Race Pack. Na minikampanie wydaje mi się że jest jeszcze za szybko.
Mini kampania też mi się trochę nie podoba, bo nie będzie elfów leśnych, a później ich do niej nie dodadzą (jeśli wyjdą).
Minikampanie bym własnie obstawiał że będzie z Elfami Leśnymi. Dostajemy wtedy nowego LL dla Bretonii (i może wampirów), nową rasę, nową magię itp. Beastmeni jak dla mnie nie spełniają wszystkich punktów wymienionych w blogpoście na temat minikampanii.
Zapomniałbym o jednym, w FLC będzie Mistrz Inżynier - wystarczy na trailerze Zwierzoludzi zerknąć na jedno miejsce. Do jednego z Bestigorów strzela gość ze strzelbą powtarzalną. Tą bronią posługują się jedynie Mistrzowie Inżynierowie, bohaterowie Imperium.
Czyli ta broń coś znaczyła.
CA oficjalnie potwierdza, Zwierzoludzie nadchodzą:
18 euro prawie.Cytat:
Are you ready to answer the Call of the Beastmen?As the Warherds gather in the forests of the Old World, all prepare for the coming of the Cloven Ones. Emerging from their woodland lairs to cast down the Empires of Man, they aim to reclaim that which was once theirs. As relentless as they are brutal, they will not rest until the realms of men are destroyed and the Call of the Beastmen is heard across all of The Old World.
Click here to pre-order now and get 10% off:http://store.steampowered.com/app/404012/
(Please allow a few minutes for the link to work)
Our new pack will give you the Beastmen as a new playable race and further expands the game with a brand new Story Campaign. A feral, Chaos-tainted horde race, they move like a plague across The Old World, wielding the deadly Lore of the Wild and fielding half-human aberrations and colossal beasts in battle. The Beastmen are playable in the Grand Campaign, custom and multiplayer battles, and in their very own custom Story Campaign, ‘An Eye for an Eye’.
With a uniquely aggressive horde-style campaign game, the Beastmen are masters of unconventional warfare both on and off the battlefield. They feature an array of unique gameplay mechanics, including the ability to travel through overgrown Beastpaths to outmanoeuvre unsuspecting foes and, through a dark bond with Morrslieb, the Chaos Moon, perform twisted acts of faith to gain its favour.
As well as that, we’ve also got a Free-LC update! The free update will introduce a brand new Lore of Magic and an accompanying Hero unit for the Empire. Perhaps the most rarely seen of all Wizards, the solitary Amber Wizards are no less powerful than their more prevalent counterparts. Wielding the deadly Lore of Beasts they are able to perform unique feats of magical power, from enchanting their allies with impenetrable pelts to summoning a manticore from the bowels of the earth.
They’re simply the Beast…
Co tu dużo mówić - cieszę się bardzo. :) Nowa rasa i mini kampania An Eye For An Eye (http://store.steampowered.com/app/404012/). Arroyo, bardzo celne spostrzeżenie co do bohatera.
Niecałe 16 euro. Sporo. Nie kupowałem dlc do poprzednich Total Warów, więc powiedzcie mi, czy da się gdzieś taniej wyrwać takie dlc czy tylko Steam?
Tak szybkie dlc oznacza, że muszę zawiesić inne działalności i kończyć szybko krasnoludów. :)Prawdopodobnie wezmę na premierę, w przeciwieństwie do krwi dlc.
Taniej zazwyczaj jest na g2a
Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Co do Mistrza Inżyniera to właściwie wg mnie to na bank będzie hero w najbliższym patchu. Z kolei też dostaniemy nową ścieżkę magii z czarodziejem Bursztynowego Kolegium.
Mnie ciekawi tylko czy planują jakoś bardziej zalesić mapę główną?
I czy ja dobrze czytam że lordowie zwierzaków będą zaczynać w różnych miejscach?
Tak, Khazrak w Tobaro, a Malagor w Złych Ziemiach u Dzikich Orków.
Mapy głównej nie zalesią raczej, minikampania za to będzie pełna lasów ;)
Też byłem pewien że ten półautomat coś znaczy. Co do minikampani to bardzo mi się ten pomysł nie podoba. Za wcześnie i za drogo...
Sorry, ale gr bo ich powalo z ta cena :/ nigdy tak ubogie dlc tak nie kosztowalo :/ jedna rasa i to na dodatek horda, ech... Musialem pomarudzic bo nie dosc ze byl to najdrozszy TW to teraz mam najdrozsze DLC :)
Jak ktoś będzie miał grafikę z herbem Zwierzoludzi to proszę mi podrzucić :)
http://cdn.akamai.steamstatic.com/st...g?t=1468509460
To, co widać na banerze armii Khazraka to jedyna wersja flagi jaką znalazłem.
Cóż, mimo, że dlc zapowiada się nie najgorzej, to ta cena jest horrendalna. Do tej pory w Rome II i Attyli dostawaliśmy 3 frakcję za około 27 zł. a teraz zaledwie jedna nowa frakcja, dodatkowo koczownicza a już chaos z taką mechaniką był nudny w grze (0 ekonomii, 0 dyplomacji, jedynie grabienie i palenie, żeby tylko nie skończyło nam się paliwo w postaci łaski bogów) z jakąś dodaną mini kampanią kosztuje 18 euro w normalnej cenie? Czuje się zrobiony przez CA w konia, planowałem na bieżąco kupować DLC do tej gry ale tym zagraniem zniechęcili mnie do tego totalnie i jedyne co pozostaje to czekać na wyprzedaże, gdzie cena zejdzie o -75%.
Raczej nie licz na niskie ceny takich DLC, część kasy idzie zapewne w łapy GW. Jakby nie patrzeć tak zwykle jest z grami od GW spod ramienia Warhammer Fantasy. Co innego, jak to są gry z Warhammer 40.000 - te są tanie jak Spellforce'y ;) A na przykład podam Warhammer Online - tak zachęcali, pokazywali potem po wydaniu nawet Skaveny, a tu łup - zamykają serwery...
Proszę bardzo, oferta na muve.pl. No cóż nie powiem, żeby to było tanie. Wydaje mi się, że nawet Ostatni Rzymianin i Karol Wielki nie kosztowały na dzień dobry przeszło 70 zł.
https://muve.pl/sklep/digital/dlc-do...digital,253312
Można się ze mną nie zgadzać, ale dalej uparcie będę twierdził, że 3 frakcje z Attyli to i tak o wiele mniej niż jedna RASA z Warhammera. 3 frakcje z Attyli to jak Karak Norn, Karak Azul i Karak Hirn a nie Zwierzoludzie, Chaos i Wampiry. Zupełnie inny level różnic między nimi.
Dużo. Bardzo dużo. Za dużo.
50 zł wydałbym na to bez zastanowienia. Pewnie i tak wezmę, bo uwielbiam Warhammera, ale w przypadku innej gry prawie na pewno bym podziękował. Może jeszcze gdzieś będzie chociaż z dyszkę taniej. Wystarczy dzień przed premierą zamówić.
U mnie na dzień dzisiejszy tylko jedna gra ma status "cena nie ma znaczenia" i jest nią Age of Wonders3, ale do niej nie będzie już żadnych dodatków (liczę że wydadzą szybko 4).
Nad zwirzakami się zastanawiam, bo jednak 17,5 (15,5 na promocji) euro to dużo. Przy czym zwierzaki to taki miks chaosu(2.0) z zielonymi. Problem jest taki że chaos to dla mnie najnudniejsza rasa z tych dostępnych. Plusem jest na pewno pozycja startowa *2 (bo CA chyba zauważyła że ludziom podobają się chyba osobne pozycje dla LL i może w przyszłych będą starać się w ten sposób u innych ras), ale szkoda że tylko dwie sztuki LL, bo zwierzaki mają ich naprawdę sporo.
Co do samej mini kampanii to na razie moje zdanie jest takie że zrobili ją tylko po to by legalnie podnieść cenę pakietu. Na razie jest za mało informacji o niej i tu liczę że na tym streamie 19,07 pokażą całą mapę i jakie nacje będą tam do zabawy, oby więcej niż tylko 2 (zwierzaki i łowczy).
Najgorsze jest to że pewnie zwierzaki i tak kupię jak najszybciej, bo będę mieć urlop w czasie ich wyjścia, a pozostałe rasy już zdążyły mnie wynudzić.
Wraz ze streamem otworzę temat z minikampanią "Oko za oko".
Ciekawie się to zapowiada. Bardzo duża dawka różnorodności. Jednak z cenami przeginają. Wiedzą, że Warhammer to dobrze dojna krowa. Ja pierwszy raz nie mam gry TW od razu po premierze. Kupię go, ale po obniżce z kilkoma DLC.
Chodzi mi właśnie o ten symbol, który widnieje na banerze w formie odrębnej grafiki jeśli wiesz co mam na myśli... ;)
Załącznik 1590
o coś takiego
Nieco na to za wcześnie, jeszcze nie ma tej rasy na oficjalnej wiki :mrgreen:
Tak trochę się zgubiłem z tym liczeniem tych flc. Bo razem ze zwierzakami mamy dostać darmowego bohatera (tego pana od tej śmiesznej strzelby). I nową ścieżkę magii.
Tylko że w takim wypadku dostalibyśmy 2 bohaterów... tego strzelca i czarodzieje bursztynu (który jest zapowiedziany oficjalnie)?
Tak więc jesteście pewni tego drugiego bohatera? Bo mi to wygląda że dostaniemy nową ścieżkę magii i bohatera który się nią posługuje...
A dlaczego zatem mieliby dodawać do trailera Zwierzoludzi gościa z muszkietem powtarzalnym? Przypomnę, że między New Legendary Lord, a New Unit mamy dwa FLC: Nowy Bohater i Nowa Ścieżka Magii. Przy okazji co do ceny i zawartości Campaign Packa:
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War...Campaign_PacksCytat:
Campaign Packi zawierają:
-Nową kampanię-wyzwanie z rasą z danego dodatku
-Nową rasę do single'a i multi
-Nowych LL'ów
-Nowych bohaterów
-Nowych Lordów
-Nowe jednostki
-Nową magię i sprzęt
-Nowe drzewka technologii, budynków i rozwoju postaci
No i dostaniesz zwierzaki jako rasę, z swoimi LL, bohaterami, lordami, jednostkami, magią i sprzętem, drzewka technologii, budynków i rozwoju postaci.
Chyba że jest to rozciągnięte jeszcze w tym przypadku o imperium. Że ono też dostanie nowego LL i bohatera (i może coś jeszcze)
Dostaniesz Campaign Pack + 2 FLC. Jedno ze ścieżką magii i magiem od tej ścieżki magii oraz drugie z bohaterem.
77 zł za DLC z dodatkową rasą w postaci hordy?
Przecież to jest połowa ceny całej gry... kogoś pogięło z ceną.
Z dodatkową rasą, minikampanią. To Campaign Pack, na co liczyłeś?
Oczywiście, że ich pogięło z ceną. 77 złociszy za frakcję z niezbyt kreatywnymi, żywcem zerżniętymi i inaczej nazwanymi opcjami oraz za minikampanię, która jest, żeby się nikt nie przyczepił, że jej nie ma. Creative Assembly weszło na bardziej zaawansowany poziom obrabiania graczy contentem, który kosztuje tyle ile kosztuje, ponieważ jest go więcej niż w race packach. Co lepsze wszystkie campaign packi oprócz FOTS'a i ROTS'a (które akurat na taką cenę zasługiwały ze względu na porządną zawartość) w poprzednich latach sprzedawały się ok. 20 złotych taniej.
Prezentacja minotaura.
https://www.youtube.com/watch?v=kaeCyXX3zg0
Chodzi o to, że Campaign Packi od Rome II kosztowały po 60 zł i to była przyzwoita nawet cena. Tutaj wskoczyli wyżej i jak dla mnie za wysoko, bo jednak max 60 zł winny kosztować takie paczki DLC. Oczywiście gdyby kampanii było z trzy, po jednej dla każdego LL'a np. kampania Morghura przeciw Leśnym Elfom (gdyby już byli w grze), bądź daliby nam lepszych LL'ów, bądź trzech, do tego Syna Morrslieba, który ma wierzchowca jako jeden z nielicznych, to cena 77 zł byłaby odpowiednia. Ale tak? No bez żartów.
Nie wytrzymałem- że też musiałem składać obietnice na kilka dni przed tą zapowiedzią. Jakie są wasze spekulacje co do jednostek zwierzoludzi. Z tego co widać to będą: dwie wersje minotaura, to coś ze skrzydłami, centaury, a ha i ten gigant z rogami.