kilkanaście postów wcześniej zadałem pytanie, które zaginęło w gąszczu postów... czy jest możliwość (i gdzie) ustawienia poziomu trudności bitew? dla kampani jest przy wyborze frakcji, a dla bitew?
Wersja do druku
kilkanaście postów wcześniej zadałem pytanie, które zaginęło w gąszczu postów... czy jest możliwość (i gdzie) ustawienia poziomu trudności bitew? dla kampani jest przy wyborze frakcji, a dla bitew?
aaaa... ok... wsio jasne... podziękował...
Co zrobić żeby nie przybywali mi do miast emigranci? Już nie mam praktycznie regionu, w którym mam dodatni ład publiczny. Ostatnio nie przegrałem żadnej bitwy, nie straciłem żadnego miasta ani nawet nie miałem żadnego miasta zgrabionego, wiec z skąd się oni biorą? Od sojuszników uciekają? To może zerwę stosunki z Bizancjum...(gram zachodnim Rzymem)
Mogą i od wrogów, neutralnych.... ogólnie uciekają przed wojną, czyli w Atylli ich się nie pozbędziesz, szczególnie, że Rzym Zachodni ma do nich bonus...
No to pięknie!:( Czyli wszędzie będą bunty... to trochę bez sensu
czyli suwak którego możemy użyć w opcjach na mapie kampanii (opcje/ustawienia kampanii/suwak poziom wyzwania) jest tylko do bitew? bo w sumie on była tak samo ustawiony jak mój poziom wyzwania jaki wybrałem na początku przy rozpoczęciu kampanii i dalej się nim nie interesowałem i teraz zwątpiłem :P