kilkanaście postów wcześniej zadałem pytanie, które zaginęło w gąszczu postów... czy jest możliwość (i gdzie) ustawienia poziomu trudności bitew? dla kampani jest przy wyborze frakcji, a dla bitew?
kilkanaście postów wcześniej zadałem pytanie, które zaginęło w gąszczu postów... czy jest możliwość (i gdzie) ustawienia poziomu trudności bitew? dla kampani jest przy wyborze frakcji, a dla bitew?
aaaa... ok... wsio jasne... podziękował...
Co zrobić żeby nie przybywali mi do miast emigranci? Już nie mam praktycznie regionu, w którym mam dodatni ład publiczny. Ostatnio nie przegrałem żadnej bitwy, nie straciłem żadnego miasta ani nawet nie miałem żadnego miasta zgrabionego, wiec z skąd się oni biorą? Od sojuszników uciekają? To może zerwę stosunki z Bizancjum...(gram zachodnim Rzymem)
Mogą i od wrogów, neutralnych.... ogólnie uciekają przed wojną, czyli w Atylli ich się nie pozbędziesz, szczególnie, że Rzym Zachodni ma do nich bonus...
Visca el Barca!!!
No to pięknie!Czyli wszędzie będą bunty... to trochę bez sensu
czyli suwak którego możemy użyć w opcjach na mapie kampanii (opcje/ustawienia kampanii/suwak poziom wyzwania) jest tylko do bitew? bo w sumie on była tak samo ustawiony jak mój poziom wyzwania jaki wybrałem na początku przy rozpoczęciu kampanii i dalej się nim nie interesowałem i teraz zwątpiłem![]()
"Czyż nie wydaje się wam, że mam powód do płaczu, jeżeli Aleksander będąc w moim wieku panował już nad tylu ludami, a ja nie dokonałem jeszcze ani jednego sławnego czynu?" - Gajusz Juliusz Cezar