Zamieszczone przez
Dagorad
Krążysz w kółko w ogóle nie odpowiadając, sam sobie zaprzeczasz i piszesz kompletnie niespółne rzeczy po czym odsyłasz jeszcze do tego co już napisałeś. Twoja retoryka ociera się o chęć szerzenia faszyzmu, o braku szacunku dla innych ludzi nie wspominając. To co chcesz zrobić z Ukraińców jest po prostu chore, idee niczym z nazistowskich forów o budowaniu kultu narodowego wokół morderców i zbrodniarzy. Z kolei twój stosunek do Ukraińców jest niepokojąco podobny do tego ci mówi Putin, dla Ciebie to też jak widać sztucznie powstały naród. Z tym że Putin wyciąga z tego wniosek że nie powinien istnieć a Ty że powinien się oprzeć na osobach bestialsko mordujących Polaków i na nacjonalizmie. Wychodzi że świadomie albo podświadomie marzysz o tym żeby Ukraińcy zrobili Rosjanom ich własny "Wołyń". Nie jesteś w stanie albo nie chcesz dostrzec że realizowanie twoich pomysłów byłoby wodą na młyn rosyjskie propagandy i podzieliłoby a nie skonsolidowało Ukrainę. Może chociaż spróbuj spojrzeć na to z większej perspektywy? Zadaj sobie pytania czemu Bandera jeszcze nie jest jeszcze bożyszczem na całej Ukrainie. Czemu do części wschodnich mieszkańców Ukrainy trafiły hasła o faszyzmie w Kijowie? Poczytaj też może o zbrodniach Banderowców na samych Ukraińcach. Sam już trochę się napisałem, przedstawiłem moje racje w sposób raczej możliwie najjaśniejszy i jak mogłem próbowałem przedstawić luki i szeroko rozumiane niebezpieczeństwa w Twoim rozumowaniu. Także dalsze pisanie postów dla mnie nie ma sensu. Jeżeli Ciebie nie przekonałem to już raczej tego nie zrobię, a w każdym razie nie widzę sensu aby usilnie próbować.