Musisz mieć złoża żelaza aby ulepszać tarcze lub miecz. Najbliższe jest chyba w Recji. Później możesz tam (czyli w tamtej prowincji) przeszkalać wojska.
Wersja do druku
Musisz mieć złoża żelaza aby ulepszać tarcze lub miecz. Najbliższe jest chyba w Recji. Później możesz tam (czyli w tamtej prowincji) przeszkalać wojska.
Jak dla mnie to teraz już można spokojnie kupować Romka. Z Atyllą bym się wstrzymał bo każde nowe dziecko CA cierpi przez jakiś czas na chorobę popromienną...
Ja osobiście polecam, ale nie grajcie na polskiej wersji, tyle tu kwiatków jak np. 'Kimmeryjska szlachta konna', która jest piechotą :P
I peltaści z pikami. ;)
Sprawdzę, bo chociaż nie mam podstawowe by nie wierzyć to nie dopuszczę by ominęło mnie tyle śmiechu. :)
Nurtuje mnie pewna kwestia, zaraz po premierze kupiłem grę-półprodukt, potem byłem raczony kolejnymi patchami (w sumie jest ich 16!). Wiele razy się irytowałem i grę porzucałem nawet na całe miesiące... Teraz wreszcie Rome II, wydaje się, wygląda tak jak miał wyglądać od początku...po dłuższej przerwie steam wyprodukował mi Emperor Edition, wersję 2.2.
I tu moje pytanie, czy istnieje teraz polskie, pudełkowe wydanie gry, które zawierałoby wszystkie patche? Czy Emperor Edition wyszedł w Polsce w pudełku i ma wszystkie patche? Czym w zasadzie jest Emperor Edition, czy to Rome II po 16 patchach czy też Rome II + Imperator Augustus + patche? Imperator Augustus to tylko bezpłatny dodatek, tak?
Dlaczego o to pytam... Nie chcę popełnić znów błędu i kupić beta-wersji Atylli po premierze. Grę na pewno kupię...ale po roku, z wszystkimi łatkami, sratkami (przepraszam za wyrażenie) itp.
PS. w Rome II jeszcze się nie nagrałem, jak pisałem kolejne patche tylko mnie zniechęcały i ponad rok czekałem na coś co można by nazwać produktem finalnym. Teraz chcę się w końcu w tę grę zagłębić...
Mam pytanie, czy drzewka umiejętności, które posiadają czempion, szpieg i dygnitarz z poprzedniej encyklopedii są nadal aktualne? Bo w obecnej nie jest to już pokazywane w formie co z czego, ale pojedynczo, przez co nie bardzo wiem co brać, aby np. lepiej truć wojska przeciwnika etc.