Strona 138 z 179 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140148 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 371 do 1 380 z 1784

Wątek: Pytania początkujących graczy

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Musisz mieć złoża żelaza aby ulepszać tarcze lub miecz. Najbliższe jest chyba w Recji. Później możesz tam (czyli w tamtej prowincji) przeszkalać wojska.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

2. Użytkownicy którzy uznali post Ituriel32 za przydatny:

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cytat Zamieszczone przez Grendel Zobacz posta
    Panowie prośba o radę.
    Mam możliwość zakupu w dobrej cenie Emperor edition.
    Jak oceniacie grę po ostatnim patchu 16.1?
    Nie jestem jakimś weteranem tej gry. Do tej pory powstrzymywały mnie przed zakupem spora ilość raczej negatywnych komentarzy oraz brak czasu.
    Jak jest właściwie z tą grywalnością? Czy jest Waszym zdaniem dużo frajdy z tej gry czy też w dalszym ciągu jest ma ona spore braki? Czy może lepiej poczekać do czasu wydania Attila?
    Będę wdzięczny za pomoc.
    Tyle opinii ilu graczy. Ja bym osobiście polecił. Świetnie się bawię po pracy. A Attyla kto wie czy będzie grywalna po premierze? Romek "grywalnym" jest, jeżeli dobrze rozumiem to wyrażenie.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

4. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Pampa
    Gość
    Jak dla mnie to teraz już można spokojnie kupować Romka. Z Atyllą bym się wstrzymał bo każde nowe dziecko CA cierpi przez jakiś czas na chorobę popromienną...

6. Użytkownicy którzy uznali post Pampa za przydatny:

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Ja osobiście polecam, ale nie grajcie na polskiej wersji, tyle tu kwiatków jak np. 'Kimmeryjska szlachta konna', która jest piechotą

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

8. Użytkownicy którzy uznali post Arroyo za przydatny:

Krwawy Kardynał Awatar Samick
    Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    171
    Otrzymał 427 podziękowań w 262 postach
    I peltaści z pikami.

Podczaszy Awatar mackoff
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 116 podziękowań w 83 postach
    Cytat Zamieszczone przez Samick Zobacz posta
    I peltaści z pikami.
    Wiem że możesz mi nie uwierzyć ale zmienili nazwę dla tej jednostki.

Teraz są to doborowi procarze...co przecież idealnie oddaje ich charakterystykę....
    Dołącz do grupy steam totalwar.org.pl i znajdź osoby do wspólnej gry: http://steamcommunity.com/groups/TotalWarOrgPL

Zapraszamy także na serwer TeamSpeak 3 portalu pod adresem 178.217.186.86:11796 (bez hasła)

...oraz do polubienia strony na Facebook: https://www.facebook.com/totalwarorgpl

Krwawy Kardynał Awatar Samick
    Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    171
    Otrzymał 427 podziękowań w 262 postach
    Sprawdzę, bo chociaż nie mam podstawowe by nie wierzyć to nie dopuszczę by ominęło mnie tyle śmiechu.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Nurtuje mnie pewna kwestia, zaraz po premierze kupiłem grę-półprodukt, potem byłem raczony kolejnymi patchami (w sumie jest ich 16!). Wiele razy się irytowałem i grę porzucałem nawet na całe miesiące... Teraz wreszcie Rome II, wydaje się, wygląda tak jak miał wyglądać od początku...po dłuższej przerwie steam wyprodukował mi Emperor Edition, wersję 2.2.

I tu moje pytanie, czy istnieje teraz polskie, pudełkowe wydanie gry, które zawierałoby wszystkie patche? Czy Emperor Edition wyszedł w Polsce w pudełku i ma wszystkie patche? Czym w zasadzie jest Emperor Edition, czy to Rome II po 16 patchach czy też Rome II + Imperator Augustus + patche? Imperator Augustus to tylko bezpłatny dodatek, tak?

Dlaczego o to pytam... Nie chcę popełnić znów błędu i kupić beta-wersji Atylli po premierze. Grę na pewno kupię...ale po roku, z wszystkimi łatkami, sratkami (przepraszam za wyrażenie) itp.
    PS. w Rome II jeszcze się nie nagrałem, jak pisałem kolejne patche tylko mnie zniechęcały i ponad rok czekałem na coś co można by nazwać produktem finalnym. Teraz chcę się w końcu w tę grę zagłębić...

13. Użytkownicy którzy uznali post maciej za przydatny:

Asuryan
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez maciej Zobacz posta
    I tu moje pytanie, czy istnieje teraz polskie, pudełkowe wydanie gry, które zawierałoby wszystkie patche? Czy Emperor Edition wyszedł w Polsce w pudełku i ma wszystkie patche?
    Ma większość patchy, nie wszystkie, reszta się dociągnie via steam.

Cytat Zamieszczone przez maciej Zobacz posta
    czy też Rome II + Imperator Augustus + patche? Imperator Augustus to tylko bezpłatny dodatek, tak?

Tak.

Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    Mam pytanie, czy drzewka umiejętności, które posiadają czempion, szpieg i dygnitarz z poprzedniej encyklopedii są nadal aktualne? Bo w obecnej nie jest to już pokazywane w formie co z czego, ale pojedynczo, przez co nie bardzo wiem co brać, aby np. lepiej truć wojska przeciwnika etc.
    Ostatnio edytowane przez Henryk5pio ; 13-02-2015 o 00:53
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

Strona 138 z 179 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140148 ... OstatniOstatni