Ja mam tylko nadzieje,że Markomanom dadzą jakieś uniakaty, żeby odróżnić ich Swebów, ale jeśli nie będzie ich w głównej kampanii, to myśle,że ściągną roster od Swebów
Wersja do druku
Ja mam tylko nadzieje,że Markomanom dadzą jakieś uniakaty, żeby odróżnić ich Swebów, ale jeśli nie będzie ich w głównej kampanii, to myśle,że ściągną roster od Swebów
Armenia nie dostaje na razie żadnych jednostek, których nie byłoby już w grze.
Czy ja wiem? Katafraktów dostają obie frakcje. Partia trochę lepiej wypada w wyborze łuczników, ale Armenia ma więcej piechoty do walki bezpośredniej (i to dość dobrej). Armeńczycy dostaną też elitarną jazdę do wali w zwarciu, czego mi czasem brakowało u Partów. Różnica jest jeszcze w "ekonomicznej" konnicy, jedni dostaną ją szturmową (Armenia), drudzy do walki w zwarciu (Partia). Także wybór między tymi nacjami będzie dość sytuacyjny, bo żadni nie wybijają się nad drugich niczym wybitnym. Armenię będzie lepiej brać na opancerzonych przeciwników, Partię na lżejszych, i tyle.
Tak będzie, ze strony CA z frakcjami odczytuję, że w ogóle Markomanowie mają być po prostu możliwością gry germanami w nowej kampanii. Tzn na głównej mamy swebów, tu markomanów. zaczynam się coraz bardziej obawiać, że nie będzie żadnych dodatkowych frakcji tylko dopracowana Armenia i wszystko. Oni się dużo nie napracują, a i ludzie będą się z Armenii cieszyć. Aczkolwiek nie zdziwię się jak jeszcze dzisiaj zobaczymy kolejny Rally Point z info o dostępnych dlc, które będą zawierały np pakiet bitew historycznych i jakiś pakiet kultur (czy pustynnych czy północnych). I mogą zrobić tak, że te płatne dlc będą swoistym uzupełnieniem tego dodatku, że bez nich kampania Oktawiana będzie całkiem inaczej (tzn o wiele lepiej) wyglądała.
W zasadzie ta kampania jest skierowana głównie dla wielbicieli wojny domowej w Rzymie, na wzór tej z Roma1. Tylko tyle i aż tyle.
Ja chyba najlepiej będę się bawić Getami, ponieważ będzie się trzeba namęczyć by poradzić sobie z lepszą jakościowo armią Rzymską.
Jest znana "godzina W" ? :cool:
Oglądałem dzisiaj transmisję z gry na żywo i mówili coś o godzinach porannych wg czasu angielskiego.:)
Ok, to może przed wyjściem do pracy luknę chociaż mapę :cool:
Patrząc na rostery jednostek to poza Armenią i Dakami nic się nie zmieniło, trzeba, więc czekać na FLC lub DLC
@UP
U daków się coś zmieniło?
Sorry z Dacją mi się posrało