Ja mam tylko nadzieje,że Markomanom dadzą jakieś uniakaty, żeby odróżnić ich Swebów, ale jeśli nie będzie ich w głównej kampanii, to myśle,że ściągną roster od Swebów
Ja mam tylko nadzieje,że Markomanom dadzą jakieś uniakaty, żeby odróżnić ich Swebów, ale jeśli nie będzie ich w głównej kampanii, to myśle,że ściągną roster od Swebów
Armenia nie dostaje na razie żadnych jednostek, których nie byłoby już w grze.
Czy ja wiem? Katafraktów dostają obie frakcje. Partia trochę lepiej wypada w wyborze łuczników, ale Armenia ma więcej piechoty do walki bezpośredniej (i to dość dobrej). Armeńczycy dostaną też elitarną jazdę do wali w zwarciu, czego mi czasem brakowało u Partów. Różnica jest jeszcze w "ekonomicznej" konnicy, jedni dostaną ją szturmową (Armenia), drudzy do walki w zwarciu (Partia). Także wybór między tymi nacjami będzie dość sytuacyjny, bo żadni nie wybijają się nad drugich niczym wybitnym. Armenię będzie lepiej brać na opancerzonych przeciwników, Partię na lżejszych, i tyle.
寧我負人,毋人負我。
曹操
Tak będzie, ze strony CA z frakcjami odczytuję, że w ogóle Markomanowie mają być po prostu możliwością gry germanami w nowej kampanii. Tzn na głównej mamy swebów, tu markomanów. zaczynam się coraz bardziej obawiać, że nie będzie żadnych dodatkowych frakcji tylko dopracowana Armenia i wszystko. Oni się dużo nie napracują, a i ludzie będą się z Armenii cieszyć. Aczkolwiek nie zdziwię się jak jeszcze dzisiaj zobaczymy kolejny Rally Point z info o dostępnych dlc, które będą zawierały np pakiet bitew historycznych i jakiś pakiet kultur (czy pustynnych czy północnych). I mogą zrobić tak, że te płatne dlc będą swoistym uzupełnieniem tego dodatku, że bez nich kampania Oktawiana będzie całkiem inaczej (tzn o wiele lepiej) wyglądała.
W zasadzie ta kampania jest skierowana głównie dla wielbicieli wojny domowej w Rzymie, na wzór tej z Roma1. Tylko tyle i aż tyle.
Ja chyba najlepiej będę się bawić Getami, ponieważ będzie się trzeba namęczyć by poradzić sobie z lepszą jakościowo armią Rzymską.
Śmierć to Twoje przeznaczenie.
A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.
KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.
Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.
Jest znana "godzina W" ?![]()
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Oglądałem dzisiaj transmisję z gry na żywo i mówili coś o godzinach porannych wg czasu angielskiego.![]()
Ok, to może przed wyjściem do pracy luknę chociaż mapę![]()
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Patrząc na rostery jednostek to poza Armenią i Dakami nic się nie zmieniło, trzeba, więc czekać na FLC lub DLC
@UP
U daków się coś zmieniło?
Sorry z Dacją mi się posrało