Czwartek udany że hej :D
Wersja do druku
Czwartek udany że hej :D
Tytułem podsumowania - rozegraliśmy:
- bitwę historyczną 4v4, którą wygrali legioniści Pompejusza, druzgocąc na wszystkich odcinkach frontu legiony Cezara. Oczywiście decydujące znaczenie miał tutaj geniusz poszczególnych dowódców Pompejusza, bez znaczenia pozostaje fakt atakowania przez tychże z górki na całej linii bitwy. :D
- bitwę z losowanymi nacjami 4v4, która niestety mocno lagowała, ale nikogo nie wywaliło (! :D) i dograliśmy do końca. Tutaj Temer poszalał kawalerią i było pozamiatane. Chociaż warto zauważyć, że duet Remix / Arroyo próbował podwojenia na jednym skrzydle i prawie się to udało.
- dwie bitwy 3v3, które było zróżnicowane taktycznie, z próbami podwajania na jednym skrzydle (mnie, MNIE podwoili! - niestety z sukcesem...), w jednej środka w ogóle nie było ;). Naprawdę było intensywnie i ciekawie.
Generalnie, było super. Dawno mi się tak gęba nie cieszyła.
Problem w tym że Partyjscy szermierze okazali się... mocni ;P
Hmm jakby to skomentować... Zniknąłem szybko zabierając ze sobą do grobu 2x więcej przeciwników, niż Ty trwając prawie do końca bitwy. :P
A tak serio - w kolejnych bitwach grałeś już na swoim typowym, wysokim poziomie. Tobie po prostu włócznicy (np. Kimmeria) nie służą, zresztą u mnie jest podobnie.
Sam byłem w szoku ile oni się tam trzymali - do końca bitwy..
Choć nie uczestniczyłem w całym Czwartku, to bawiłem się świetnie i dziękuję wszystkim za grę :D Podrzucam od razu bitwę pod Farsalos, zaś drugą wczorajszą bitwę wrzucę pewnie dopiero jutro ;)
Po miniaturkach wnioskuję że Farsalos to była bitwa rzym-rzym a można było 1 frakcje wschodnia wcisnąć po stronie Pompejusza jako wschodnich sojuszników którzy przysłali mu jazdę. Żałuje że nie mogłem zagrać i ogólnie teraz mogę mieć ciężko w czwartki z czasem :confused:
http://sonda.hanzo.pl/sondy,257411,8wET.html
Wyniki sondy:
1 miejsce - Bitwa pod Adrianopolem: Ostrogoci vs Cesarstwo Zachodniorzymskie i Wschodniorzymskie.
2 miejsce - bitwa pod Fraaspą.
Zatem będą 2 bitwy historyczne. Jedna dla graczy Rome II, druga dla graczy Attyli. Zapraszamy na bitwy historyczne 31 marca.