Mamy niby tych szlachciców w kolczugach itd. mamy jednak tego Arnauda Michauda - 11:30-33. Wróżka Pani Jeziora jest zaledwie Bohaterem, nie Lordem, ani Legendarnym Lordem.
Wersja do druku
Mamy niby tych szlachciców w kolczugach itd. mamy jednak tego Arnauda Michauda - 11:30-33. Wróżka Pani Jeziora jest zaledwie Bohaterem, nie Lordem, ani Legendarnym Lordem.
Ano, taka drobna jazda szlachetków. Aczkolwiek ich szarża mi się spodobała. Całkiem fajna wg mnie bitwa i raczej nie zmienię tego zdania - choć AI dziwnie się zachowywało :/
Tyle, że Heroes'y skończyły się ogólnie jak chodzi o starą serię na dwójce i czwórka mi się spodobała. A Warcrafta nie lubię - ogólnie mam złe zdanie o Blizzardzie jak chodzi o uniwersum Warcrafta.
ŁAAAA!!! Skarsnika czy Groma jakoś nie zawsze Orków używało, a było ŁAAA!!! i niejednego swego wroga wybiła ;) Yeomeni są chłopami lub zwykłymi drobnymi szlachetkami ;)
Mi ta szarża (Bretonii) się nie podobała, ten skok. I znowu stanęły mi przed oczami te demigryfy.
A rycerz czyli generał nie użył żadnej umiejętności specjalnej. Co po raz kolejny każe mi się zastanowić nad tym czy rozwijanie zwykłego generała będzie mieć jakikolwiek sens, przy potężnych LL.
Ależ będzie mieć - pewno jakieś bonusy do jednostek, rycerstwa (u Bretonnii) czy choćby do umiejek. U magów zapewne mocniejsze i lepsze zaklęcia.
Póki co u mnie jako znawcy lore gra wychodzi bardzo dobrze poza tym nędznym AI i tym, że twórcy tak, a nie inaczej pokazali herosów od Bretonnii.
Chodzi mi o samo porównanie, bo SW nie można mówić o mocy jak o magii. Fakt, że Sithowie strzelają błyskawicami z palców nie oznacza, że są to dwie porównywalne rzeczy :P
Jak porównywać to do magii w innych grach strategicznych.
Dziwi mnie, że bitwa według komputera to było heroiczne zwycięstwo, bo orki raz miały większe siły + wymaksowany lord, dwa - orcze jednostki nie wycofywały się w popłochy (chyba żadna się nie złamała nawet), trzy - patrząc pod względem jakości oddziałów to przeważały orki.
Ciekawy jestem czy jak pokażą kolejna trzecią już bitwę (nie liczę tej Imperium kontra Orki) czy też będzie to pięciominutówka czy też naprawdę długie i ciekawe starcie, bo takie to chyba zapowiada się tylko w przypadku walki z nieumarłymi. Chyba, że szkielety będą bardzo szybko padać ;)