Strona 150 z 267 PierwszyPierwszy ... 50100140148149150151152160200250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 491 do 1 500 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Mamy niby tych szlachciców w kolczugach itd. mamy jednak tego Arnauda Michauda - 11:30-33. Wróżka Pani Jeziora jest zaledwie Bohaterem, nie Lordem, ani Legendarnym Lordem.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Podczaszy Awatar mackoff
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 116 podziękowań w 83 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Mamy niby tych szlachciców w kolczugach itd. mamy jednak tego Arnauda Michauda - 11:30-33. Wróżka Pani Jeziora jest zaledwie Bohaterem, nie Lordem, ani Legendarnym Lordem.
    Ale Yeomeni jako lekka jazda fajni
    Dołącz do grupy steam totalwar.org.pl i znajdź osoby do wspólnej gry: http://steamcommunity.com/groups/TotalWarOrgPL

Zapraszamy także na serwer TeamSpeak 3 portalu pod adresem 178.217.186.86:11796 (bez hasła)

...oraz do polubienia strony na Facebook: https://www.facebook.com/totalwarorgpl

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Ano, taka drobna jazda szlachetków. Aczkolwiek ich szarża mi się spodobała. Całkiem fajna wg mnie bitwa i raczej nie zmienię tego zdania - choć AI dziwnie się zachowywało :/

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    A co do Yody i Warhammera - chodziło mi o to, że w obu uniwersach mamy moc - w Warhammerze jest nazwane to magią, a w SW dobitnie mocą. Co do Orków - nie zgadzam się. Wg lore mają oni ogrom wojska i zawsze liczebnie przytłaczają inne rasy.
    To już trzeba było porównać do innej gry fantasy jak choćby Warcfaft-a III czy do Heroes-ów.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Tyle, że Heroes'y skończyły się ogólnie jak chodzi o starą serię na dwójce i czwórka mi się spodobała. A Warcrafta nie lubię - ogólnie mam złe zdanie o Blizzardzie jak chodzi o uniwersum Warcrafta.

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Zwracam honor,był tak krótko że nawet nie zdążyłem zauważyć jego obecności ,tak czy inaczej brak rycerzy to karygodny błąd a Yeomeni są CHŁOPAMI,nie szlachcicami.Bretonnia bez ciężkiej jazdy i rycerstwa to jak orkowe Waaagh! bez orków.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    ŁAAAA!!! Skarsnika czy Groma jakoś nie zawsze Orków używało, a było ŁAAA!!! i niejednego swego wroga wybiła Yeomeni są chłopami lub zwykłymi drobnymi szlachetkami

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Mi ta szarża (Bretonii) się nie podobała, ten skok. I znowu stanęły mi przed oczami te demigryfy.

A rycerz czyli generał nie użył żadnej umiejętności specjalnej. Co po raz kolejny każe mi się zastanowić nad tym czy rozwijanie zwykłego generała będzie mieć jakikolwiek sens, przy potężnych LL.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Ależ będzie mieć - pewno jakieś bonusy do jednostek, rycerstwa (u Bretonnii) czy choćby do umiejek. U magów zapewne mocniejsze i lepsze zaklęcia.

Póki co u mnie jako znawcy lore gra wychodzi bardzo dobrze poza tym nędznym AI i tym, że twórcy tak, a nie inaczej pokazali herosów od Bretonnii.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Tyle, że Heroes'y skończyły się ogólnie jak chodzi o starą serię na dwójce i czwórka mi się spodobała. A Warcrafta nie lubię - ogólnie mam złe zdanie o Blizzardzie jak chodzi o uniwersum Warcrafta.
    Chodzi mi o samo porównanie, bo SW nie można mówić o mocy jak o magii. Fakt, że Sithowie strzelają błyskawicami z palców nie oznacza, że są to dwie porównywalne rzeczy
    Jak porównywać to do magii w innych grach strategicznych.

Dziwi mnie, że bitwa według komputera to było heroiczne zwycięstwo, bo orki raz miały większe siły + wymaksowany lord, dwa - orcze jednostki nie wycofywały się w popłochy (chyba żadna się nie złamała nawet), trzy - patrząc pod względem jakości oddziałów to przeważały orki.
    Ciekawy jestem czy jak pokażą kolejna trzecią już bitwę (nie liczę tej Imperium kontra Orki) czy też będzie to pięciominutówka czy też naprawdę długie i ciekawe starcie, bo takie to chyba zapowiada się tylko w przypadku walki z nieumarłymi. Chyba, że szkielety będą bardzo szybko padać
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Strona 150 z 267 PierwszyPierwszy ... 50100140148149150151152160200250 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów