W Empire też było na 99%
Wersja do druku
Witam planuje kupić Roma Total War Edycję cesarską i czy ta gra to osobna gra czy dodatek do wersji podstawowej?(nie mam pierwszej wersji tej gry i dlatego pytam)
Jest to pełna gra. Niestety bez DLC. Otrzymasz podstawowy Romek II i wszystkie udostępnione do tej pory aktualizacje i usprawnienia z datą początku kampanii bodaj 272 r.p.n.e. oraz kampanię "Cesarz August" na dokładnie tak samo dużej mapie:
Nowa kampania Cesarz August udostępnia setki godzin gry na nowej mapie kampanii, odzwierciedlającej sytuację geopolityczną za czasów Drugiego Triumwiratu. Działania graczy zdeterminują wynik wojny domowej, podczas której Oktawian, Marek Antoniusz i Lepidus walczyli o pozycję pierwszego w historii cesarza Imperium Rzymskiego.
W tej drugiej kampanii masz do dyspozycji dużo mniej nacji w porównaniu z podstawową kampanią, ale i tu możesz grać nie tylko jednym ze skonfliktowanych ze sobą stronnictw Rzymu ale np Armenią lub ptolemejskim Egiptem.
Dziękuje za opowiedz a są ateńczycy grywalną frakcją w tej grze?
Jak masz DLC to tak.
W podstawce mamy: Rzym, Kartaginę, Macedonię, Egipt, Partię, Swebów, Arwernów, Icenów.
Darmowe dodane w między czasie: Pont, Seleucydzi, Baktria, Armenia, Getowie, Massalia.
+ Kampania Imperatora Augusta z własnymi 10 nacji: z czego 4 razy Rzymianie, Egipt, Armenia, Icenowie, Marko... Getowie, Partia.
DLC Greckie: Ateny, Sparta, Epir.
Nomadzi: Scytowie, Masangeci, Roksolanie.
CiG: Bojowie, Galacja, Nerwiowie.
HatG: Syrakuzy, Luzytanie, Arawekowie.
Piraci: Ardiajowie, Królestwo Odrysów, Tylis.
Kolonie: Kimmeria (Krym), Kolchidia, Pergamon.
Dziękuje za szczegółowe odpowiedzi :)
Witam, dopiero kupiłem swojego pierwszego totala (Rome 2). Początki mam trudne, ale ja nie o tym... Powiedzcie czy ład publiczny działa na całe państwo czy tylko na daną prowincję? Bo z tego co zauważyłem, nadmiar żywności rozdzielany jest na całe państwo.
Ład publiczny jest różny dla każdej prowincji w zależności od kategorii danych budynków,obecności wojska na jej terytorium,osoby samego gubernatora i jego rządów,etc. co możesz odnotować po różnych wartościach zadowolenia w poszczególnych dzielnicach.Oczywiście im więcej spokoju w poszczególnych częściach Twojego państwa tym większe zadowolenie jego obywateli co się w tym przypadku przekłada na skalę ogólnokrajową.Natomiast jeśli rządzeni zaczną grymasić może to się zakończyć nawet buntem i jego rozprzestrzenieniem się na sąsiednie prowincje.