Witam planuje kupić Roma Total War Edycję cesarską i czy ta gra to osobna gra czy dodatek do wersji podstawowej?(nie mam pierwszej wersji tej gry i dlatego pytam)
Jest to pełna gra. Niestety bez DLC. Otrzymasz podstawowy Romek II i wszystkie udostępnione do tej pory aktualizacje i usprawnienia z datą początku kampanii bodaj 272 r.p.n.e. oraz kampanię "Cesarz August" na dokładnie tak samo dużej mapie:
Nowa kampania Cesarz August udostępnia setki godzin gry na nowej mapie kampanii, odzwierciedlającej sytuację geopolityczną za czasów Drugiego Triumwiratu. Działania graczy zdeterminują wynik wojny domowej, podczas której Oktawian, Marek Antoniusz i Lepidus walczyli o pozycję pierwszego w historii cesarza Imperium Rzymskiego.
W tej drugiej kampanii masz do dyspozycji dużo mniej nacji w porównaniu z podstawową kampanią, ale i tu możesz grać nie tylko jednym ze skonfliktowanych ze sobą stronnictw Rzymu ale np Armenią lub ptolemejskim Egiptem.
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Dziękuje za opowiedz a są ateńczycy grywalną frakcją w tej grze?
Jak masz DLC to tak.
W podstawce mamy: Rzym, Kartaginę, Macedonię, Egipt, Partię, Swebów, Arwernów, Icenów.
Darmowe dodane w między czasie: Pont, Seleucydzi, Baktria, Armenia, Getowie, Massalia.
+ Kampania Imperatora Augusta z własnymi 10 nacji: z czego 4 razy Rzymianie, Egipt, Armenia, Icenowie, Marko... Getowie, Partia.
DLC Greckie: Ateny, Sparta, Epir.
Nomadzi: Scytowie, Masangeci, Roksolanie.
CiG: Bojowie, Galacja, Nerwiowie.
HatG: Syrakuzy, Luzytanie, Arawekowie.
Piraci: Ardiajowie, Królestwo Odrysów, Tylis.
Kolonie: Kimmeria (Krym), Kolchidia, Pergamon.
Ostatnio edytowane przez Ituriel32 ; 13-07-2015 o 08:46
Śmierć to Twoje przeznaczenie.
A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.
KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.
Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.
Dziękuje za szczegółowe odpowiedzi![]()
Witam, dopiero kupiłem swojego pierwszego totala (Rome 2). Początki mam trudne, ale ja nie o tym... Powiedzcie czy ład publiczny działa na całe państwo czy tylko na daną prowincję? Bo z tego co zauważyłem, nadmiar żywności rozdzielany jest na całe państwo.
Ład publiczny jest różny dla każdej prowincji w zależności od kategorii danych budynków,obecności wojska na jej terytorium,osoby samego gubernatora i jego rządów,etc. co możesz odnotować po różnych wartościach zadowolenia w poszczególnych dzielnicach.Oczywiście im więcej spokoju w poszczególnych częściach Twojego państwa tym większe zadowolenie jego obywateli co się w tym przypadku przekłada na skalę ogólnokrajową.Natomiast jeśli rządzeni zaczną grymasić może to się zakończyć nawet buntem i jego rozprzestrzenieniem się na sąsiednie prowincje.
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.