Uploaduje obecnie na moddb nowy patch, za około godzinę będzie można go pobrać.
http://www.moddb.com/mods/potop-total-war
Wersja do druku
Uploaduje obecnie na moddb nowy patch, za około godzinę będzie można go pobrać.
http://www.moddb.com/mods/potop-total-war
Czy poprawki Pitera zostały dodane już do 1.2? A jeżeli nie, to czy obecna wersja jego submoda jest kompatybilna?
Nie zostały zawarte, ponieważ wymagały by one rebalansu moda. Trzeba by pozmieniać ceny budynków, jednostek, ponownej edycji pliku descr_strat. Nie jest też kompatybilny, bo zmiany w descr_strat są na tyle duże, że jeśli podmienisz ten plik, to część frakcji straci swoje unikalne budynki, nie mówiąc o tym, że zmieniony został system portów i koszar, więc będziesz mógł rekrutować jednostki na XVIII wiek. Zmiany w mechanice miast można w każdej chwili wrzucić, tylko wówczas większość frakcji będzie na minusie, a Paryż będzie miał -7,5% przyrostu naturalnego, więc nie wiem czy jest sens.
No, bo plik strat jest ważny, a Ty tylko jeden wgrywałeś, a zmiany cen budynków i jednostek to jakiś absurd. Otwórz głowę i zrozum, że gracza ma być stać na mniej. Jakiś schemat Ci się w głowię utarł i chcesz mi coś popsuć, a miasta po 500 000 nie pasują do mechaniki medka i nie może ich być.
Dzięki za poprawki, fajnie się gra po prostu super mod Dzieki:D
Czyli można powiedzieć, że mod jest już nareszcie gotowy i skończony podobnie jak ten o Wojnie Trzydziestoletniej 1648 ? :)
Chyba, że za każdy budynek damy wzrost populacji razy 10 ale trzeba też przerobić poziomy wznoszenia murów.
Co do mechaniki to wystarczy sakasować część armii startowych by zrównoważyć budżet.
Chyba, że się chcecie uwziąść, żeby SI i AI tu trzymało poziom medka, czyli do dupy i najlepiej dowalić spawnu armii z dupy komputerowi (ironia).
Witam Piter ...mam problem po wgraniu twoich zmian nie moge rozpocząć nowej kampani. co może być problemem....?
Obecna wersja dodatku to AIO czy muszę pobrać wszystkie od 1.0 ?
Dodatek jest pod czystego Medievala czy wymagane dlc