A może by tak górnicy w końcu zaczęli zmieniać kwalifikacje? Czy to pójść do kopalni innych surowców albo w ogóle w inny zawód.
Wersja do druku
A może by tak górnicy w końcu zaczęli zmieniać kwalifikacje? Czy to pójść do kopalni innych surowców albo w ogóle w inny zawód.
A po co? Wystarczy dodać do pensji i problem dla górników ze związków zniknął choć w cenie tony to znowu się odbije. Hałdy rosną jak rosły, bo zima jaka jest każdy widzi a miliony ton z Rosji jak wjeżdżały tak wjeżdżają, ale PiS "odkrył Amerykę" i stosuje ją skutecznie. Dać w łapę rodakom a problem jakby mniej widoczny. Może nawet niektóre Pelikany wyłączą myślenie i włączą TVPiS a tam lekiem na całe zło centralne składy węgla :D Kolejne zarządy dla nowej elyty i związkowców.
A może by ekshumować Margaret Thatcher i zrobić Ją Premierem?
Zrobiła u siebie porządek z górnikami, mogłaby zrobić u nas.
https://upload.wikimedia.org/wikiped...atcher-loc.jpg
„Nie ma czegoś takiego jak społeczeństwo. Są tylko pojedynczy mężczyźni, kobiety i rodziny”. „Nie chcemy takiego społeczeństwa, w którym państwo odpowiada za wszystko, a nikt nie odpowiada za państwo”.
Nie ma czegoś takiego jak publiczne pieniądze. Jeśli rząd mówi, że komuś coś da, to znaczy, że zabierze tobie, bo rząd nie ma żadnych własnych pieniędzy.
UE jest skazana na niepowodzenie, gdyż jest czymś szalonym, utopijnym projektem, pomnikiem pychy lewicowych intelektualistów.
Już by się Duda (Piotr) od razu odnalazł, poza tym w dobie populizmu nie miałaby szans (zresztą jej także Argentyńczycy bardzo pomogli).
Pożywka dla teorii SPISKOWYCH:cool:
Po przebadaniu genotypu Covid-19 przez naukowców w Indiach, Grecji, Francji i Kanady wiemy że ma on wstawki sekwencji genotypów wirusów Sars i HIV zrobione w taki sposób że nie mogły one powstać w sposób naturalny w wyniku mutacji - naukowcy z tych krajów mówią wprost że Covid-19 to ofensywna broń biologiczna!
Od 18 października do 27 października 2019 roku odbywały się w Chinach Światowe Wojskowe Igrzyska Sportowe CISM - odbywały się w Wuhan! Następnie już w listopadzie 2019 roku zaczęły nadchodzić pierwsze sygnały właśnie z Wuhan że dzieje się coś dziwnego w tym rejonie ze zdrowiem Chińczyków - można powiedzieć co za zbieg okoliczności...
18 października 2019 Bill Gates wraz z innymi globalistami organizują konferencję w Nowym Yorku na której symulowania jest epidemia koronowirusa! Trzy miesiące później taka epidemia wybucha - można powiedzieć kolejny zbieg okoliczności, czy aby na pewno?
Masz jakieś linki zagraniczne do tego, nie żebym podawał to w wątpliwość, bo pamiętam czasy jak AIDS zaczęło buszować i wtedy też śmiano się z zapewnień, że małpy namieszały^^
Można dać to w obieg? Na fejsa chociażby w formie screenu, choć chyba już ktoś to zapodał...
Jak napisałem wyżej, to tylko inspiracja dla teorii... Sądzę, że miarodajne mogą być te artykuły:
https://wiadomosci.dziennik.pl/opini...-hiv-aids.html
https://tech.wp.pl/bill-gates-przewi...2545282979969a
To mit - o tym, że COVID to mieszanka HIV i SARS pisali nawet na Onet-cie swego czasu. Szybko się okazało, że badania były błędnie wykonane ale jak to zwykle bywa sama teoria była w nagłówkacha sprostowanie na 50 podstronie.
https://fas.org/ncov/#1582123671460-149570fc-d24c
Cytat:
Unsubstantiated theory that the COVID-19 novel coronavirus was made in lab debunked by new study
Unsubstantiated theories about the COVID-19 novel coronavirus being created in a lab were fanned when a study (posted online and later retracted) implied that four parts of HIV, the virus that causes AIDS, could have been engineered into the COVID-19 virus.
On Friday, February 14th, a group of researchers published a paper that adds to the scientific evidence debunking the conspiracy theory.
The researchers confirmed earlier scientific reports that the COVID-19 virus is most closely related (96% identical) to a coronavirus that was previously identified in bats. It further provided evidence for why parts of HIV-1 were not incorporated into the COVID-19 virus.
The researchers show that the COVID-19 virus most likely evolved from bat coronaviruses, and that it has not been engineered with 4 parts of HIV-1.
First, three out of the four COVID-19 virus parts in question are found in three other coronaviruses that had been previously isolated from bats, suggesting an evolutionary linkage.
Second, when these four DNA parts are compared to the DNA of other species, researchers found that these DNA parts are also found in the DNA of mammals, insects, bacteria, and other coronaviruses. That means these DNA elements are found throughout the evolutionary tree and are not unique to HIV-1.
Currently scientists are working around the clock to determine which animal was the original host of COVID-19 and which mutations the virus obtained that enabled it to infect humans.
Sądząc po liczbach, to zwykłej grypy powinniśmy bać się bardziej:confused:
https://zdrowie.wprost.pl/medycyna/c...e-w-lutym.html
https://www.politykazdrowotna.com/54...tygodniu-marca
Covida też powinniśmy się bać. Młodzi rzeczywiście łagodnie przechodzą czasem nawet bezobjawowo, ale jeśli chorych będzie sporo to nawet przy tych małych procentach osób wymagających hospitalizacji będzie więcej niż to co może słucha zdrowia ogarnąć. Także generalnie dąży się do tego aby epidemię "rozłożyć" na możliwie długi czas, żeby tych przypadków ciężkich było jak najmniej w jednej chwili
Jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo, że chodzi o piniendze.
Kraje cywilizowane przeznaczają gigantyczne kwoty swoich budżetów na emertytury i system zdrowotny. Emeryci i chorzy to z punktu widzenia państwa pasożyty, bo nic dla państwa nie dają, a za to dużo zabierają, bo trzeba im wypłacać emerytury i dopłacać czy wręcz w całości finansować leczenie. Zatem warto byłoby wybić te pasożyty. No a co wybija obecny wirus? Bingo! Starych i schorowanych. Jedne kraje zastosowały wariant opiekuńczy (np. Chiny, Polska), a inne wariant nic nie robienia (oba kraje anglosaskie - USA i Wielka Brytania). Jak to się skończy dla wspomnianych krajów?
Chiny są bogate, odczują kryzys, ale się odbiją, bo są silne gospodarczo;
Polska - już teraz przeznaczamy najwięcej na świecie % PKB na system emerytalny (źródło: artykuł z 2015 r.). Dużo więcej, niż średnia w EU. Z punktu widzenia moralnego będziemy prawdopodobnie światowym zwycięzcą tego kryzysu wirusowego. Mało zabitych + mniej lub bardziej zdecydowane (w zależności od punktu widzenia, nie mnie oceniać) działania rządu nakierowane na ograniczenie zachorowań. Niestety z punktu widzenia finansowego nie wygląda to optymistycznie, bo nasz kraj pogrąża się w coraz większym kryzysie, a na dodatek mamy coraz większy socjal za obecnych rządów, co nieuchronnie prowadzi nas w ciemną uliczkę;
USA - pasożyty wybite, PKB uratowane, karawana jedzie dalej. Otrzepią się z kryzysu i gospodarka wystrzeli;
Wielka Brytania i UE - Makrela ogłosiła, że 70% obywateli się zarazi, więc chyba skłaniają się ku wariantowi anglosaskiemu, czyli naprawy finansów publicznych ;) Ponad 1/3 niemieckich obywateli to emeryci. Angole podobnie jak USA, a reszta UE? Zobaczymy.
Podsumowując - komu najbardziej zależało na tym, by świat ogarnęła zaraza, wybijająca chorych i starych? Putinowi? A może to prymitywny Chińczyk zjadł zupę z nietoperza i zachorował? Może to nikczemny pracownik tajnego laboratorium przez przypadek wyniósł z laboratorium i zaraził swym nieroztropnym czynem cały świat? A może Illuminati? Hmmmmm.... myślę, że czas ochłonąć i przestać oglądać filmy oraz doszukiwać się zawiłych historii spiskowych, a odpowiedzią jest właśnie pierwsze zdanie tego posta :)
Pytanie za 100pkt.
Ile zmarło do tej pory osób w wieku emerytalnym a ile wciąż pozostało przy życiu? I tyle w sprawie kolejnej teorii spiskowej...
Zrobić darmowe wycieczki emerytom do Chin, Włoch, może do Czarnobyla, atolu Bikini itd. Dobry emeryt - martwy emeryt. Brak prawdziwych patriotów wśród ludzi w starszym wieku. Zamiast po przejściu na emeryturę odejść z godnością by państwo mogło przeputać ich emerytury, oni żyją. Wstyd.
A poważnie to emeryci na swoje emerytury odkładali nieraz ponad 40 lat. Panie "Wino", nie są pasożytami. Średnio żyją o wiele krócej niż by się wydawało. Państwo i tak już przeputało ich pieniądze co zbierali całe życie i wmawia wszystkim, że musi ich żywić za friko i obciążają młodsze pokolenie tym, że młodzi na nich pracują. Jest to kłamstwo każdego kolejnego rządu.
Drogi Wespezjanie - widać, że nie zrozumiałeś tego co napisałem :) Ja nie piszę, że to pasożyty, tylko że z punktu widzenia państwa nimi są. To zasadnicza różnica. Poza tym widać, że nie masz pojęcia jak działa nasz system emerytalny - przecież nikt nic nie odkłada.
Chyba się nie rozumiemy. Emeryci, gdyby im nie zabierano do ZUS-u ok 1000 zł różnych składek bez zdrowotnych, przy pensji ok. 4000 zł, zarabialiby 5000 zł/m-c. Każdy człowiek który płaci składki ubezpieczeniowe dobrowolnie lub pod przymusem, jak u nas, praktycznie odkłada fundusz na utrzymanie po przejściu na emeryturę. Jeśli rozpoczął pracę w wieku 25 lat, to w wieku 65lat ma 40 lat okresu składkowego. Praktycznie powinien mieć na koncie prawie pół miliona. Nie jest ważne, że być może wcześniej płacił mniej bo miał mniejszą pensję, bo siła nabywcza pieniędzy była większa. W Polsce wg. GUS średni wiek mężczyzn wynosi 73,8 lat, kobiet 81,6. Gdyby te pieniądze były uczciwie odkładane, nawet nie inwestowane, lecz lokowane w obligacjach państwowych, byłyby one na naszych kontach w ZUS-e. Tam ich nie ma. Emeryci odkładają a państwo ich bezczelnie okrada i jeszcze wmawia, że musi dopłacać do emerytur. Na całym świecie fundusze emerytalne mają się b. dobrze i są krezusami.Jeżeli przejdzie Pan na emeryturę i pożyje 9 lat ile pan ze swoich zapłaconych pieniędzy zużyje? Nie wiem czy połowę. A nie liczyłem jeszcze tego co przedsiębiorstwo płaci za nas do ZUS-u. Dlatego jet to podłością, że kłamie się bezczelnie iż emeryci są utrzymywani przez państwo,które dokłada do emerytur. Emeryci na swoje utrzymanie zapłacili z nawiązka. Państwo ich bezczelnie okradło.
I jeszcze jedno. Nie mam nic do Pana bo wiem, że nie ma Pan pretensji do emerytów, bo przecież Pan w końcu też nim będzie.
Ja piszę o faktach, a Ty o idealnym świecie, nie wiem w jakim celu :) To nie dyskusja o systemie emerytalnym, ja tylko przedstawiłem swój punkt widzenia odnośnie koronawirusa. Poza tym piszesz o polskim systemie emerytalnym, gdzie ja przecież wyraźnie napisałem, że Polska o swoich obywateli zadbała. Przeczytaj ponownie co ja napisałem, bo nic z mojego wywodu nie zrozumiałeś.
Powtórzę - państwo musi zarządzać m. in. swoimi finansami. Dla wielu państw emeryci i chorzy są zbyt potężnym obciążeniem. Kuszącą wizją jest się zatem ich pozbyć. Niestety świat to nie jest bajka i rządzą nim często ludzie bezwzględni. Jest więc prawdopodobieństwo, że to USA stworzyły koronawirusa, by "naprawić" swoje finanse publiczne.
Być może zabrakło cudzysłowów przy słowach "pasożyt" stąd Twoje niezrozumienie mojego wywodu ;) Ja nie uważam emerytów za pasożytów, żeby było jasne :)
podrzuce mapke z wirusem
https://www.arcgis.com/apps/opsdashb...7699e3e025e213
U mnie na zakład jak wychodziłem z pracy, to wjechał samochód ciężarowy, dostawczy z Włoch, rejestracji nie będę komentował. Pewnie wszystko w środku towar ma sterylny^^...
Mam mieszane uczucia odnośnie akcji sprowadzania rodaków zza granicy w czasie epidemii. Z jednej strony, to dobrze, bo napływ jest kontrolowany, z drugiej przypomina to zaproszenie podpalaczy do składu suchego drewna...
A jeszcze nasze władze chcą przez nasz kraj Litwinów i Ukraińców wozić. Patrzcie jacy jesteśmy dla naszych "miłych" sąsiadów dobrzy. Chyba dlatego że nas w tych krajach kochają.
Dziś trudno w to uwierzyć, ale 1 lutego 2020 r. lewicowy burmistrz Florencji Dario Nardella zachęcał na Twitterze do obejmowania i ściskania Chińczyków. Wywołało to akcję uliczną " Nie jestem wirusem. Jestem człowiekiem" Włosi zaczęli zamieszczać zdjęcia z przytulanymi Chińczykami...
Pozarażali biednych Chińczyków...
A teraz członkowie rządu jakby tak półgębkiem oznajmiają skalę chińskiej pomocy gdy nasz wielki brat zza wielkiej wody wysłał sygnał do swych ambasadorów by skupywali wszystko co się da. Oj...
Ok a na krajowym podwórku. Jak chyba prawie wszyscy (wyłączam pelikany) widzą że rząd wprowadza po kolei wszelkie zakazy z listy stanu nadzwyczajnego/wyjątkowego. Jednocześnie nie widzi powodów by go wprowadzić. To już nawet nie chodzi o wybory pierwszego długopisa. Wprowadzając ów stan oficjalnie straty powstałe nakazami władzy po jego zakończeniu wszelkie podmioty prawa mają prawo dochodzić odszkodowania od Skarbu Państwa. Sprytne? :)
"Im słabsze państwo, tym więcej praw" - Tacyt
W pracy przestrzegałem młodych gawędziarzy, żeby za bardzo nie pitolili o nas, starych...
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/koronawirus/francja-w-szoku-po-%c5%9bmierci-16-latki-na-covid-19-dwa-testy-da%c5%82y-wynik-negatywny/ar-BB11NoY9?li=BBr5CAq&ocid=spartandhpCytat:
16-letnia Julie A. jest najmłodszą ofiarą epidemii Covid-19 we Francji. Opinią publiczną wstrząsnęła informacja, że nastolatka nie miała poważnych objawów, a dwa testy na obecność koronawirusa okazały się negatywne.
Podsumowanie pewne :P
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci...cid=spartandhp
Cytat:
(...)Modelowy pokaz "game of chicken” dały ostatnio hiszpańskie elity. W tym głęboko podzielonym kraju od lata trwa ideowa wojna miedzy coraz bardziej konserwatywną prawicą, a coraz bardziej postępową lewicą. Toczy się ona na wszystkich możliwych obszarach życia społecznego włącznie z religią i historią. Jednym słowem, Hiszpanie bawili się na co dzień tak samo dobrze jak Polacy. Pojawienie się na Półwyspie Iberyjskim koronawirusa z Wuhan umożliwiło zamienienie codziennych igraszek w bardziej ekscytującą „grę w kurczaka”. Skoro zbliżał się Międzynarodowy Dzień Kobiet, to obowiązkiem rządzącego bloku lewicowych ugrupowań było zademonstrowanie prawicy swej siły. Tym bardziej, że rządowa koalicja tworzona przez socjalistów z PSOE, Podemos i komunistyczną drobnicę, posiada w parlamencie znikomą przewagę na konserwatystami oraz radykalnie prawicowym Vox-em. Pokaz siły rozpoczęto od ogłoszenia „ogólnonarodowego strajku kobiet” w proteście przeciwko temu, że zarobki pań są średnio niższe o 15 proc. niż mężczyzn. Jak z dumą donosił "El Pais” ów strajk poparło 82 proc. Hiszpanek. Wedle tej samej gazety ok. 5 mln planowało 8. marca pójść w pochodach, jakie przygotowywano we wszystkich, większych miastach. Nawet piękna Penélope Cruz obiecała odwołać zaplanowane spotkania i stawić w Madrycie, by iść na manifestacji w pierwszym szeregu. Tuż przez 8 marca pojawiły się w Hiszpanii głosy, że gdy liczba zachorowań na COVID-19 rośnie, to skotłowanie ludzi na ulicach miast może przynieść dramatyczne skutki, a z walką o równouprawnienie da się poczekać do wygaśnięcia epidemii. Takie opinie, podobnie jak spostrzeżenie, iż koronawirus może nie być bytem o lewicowych przekonaniach co grozi tym, że zaatakuje organizmy aktywistek i aktywistów, uznawano za prawicową prowokację. Lewica tym bardziej więc musiała okazać, że niczego (a zwłaszcza wirusów) się nie boi.
W odpowiedzi najbardziej ideowa prawica postanowiła udowodnić, że ona też się nie boi ani socjalistów ani chorób. Dlatego na 8 marca Vox zwołał do Madrytu wszystkich swych członków i sympatyków na wielki kongres. W kryterium ulicznym lewica pobiła skrajną prawicę na głowę. Feministyczna manifestacja zgromadziła 120 tys. ludzi, zaś wiec populistów ledwie 10 tys.
Zobacz również
Co do koronawirusa, to stawił się równocześnie na obu demonstracjach. Świadczyły o tym najlepiej doniesienia o zachorowaniu, zarówno idącej na czele pochodu pani minister ds. równouprawnienia Irene Montero, jak i lidera Vox-u Santiago Abascala. Do grona zarażonych sukcesywnie dołączali kolejni działacze partyjni z obu obozów, łącznie 52 deputowanych do parlamentu, ich żony, matki, etc.
Gdyby problemy zdrowotne dotknęły jedynie elity politycznej, Hiszpanie nie mieliby większych powodów do zmartwień. Niestety po 8 marca (który zapewnie przejdzie do historii tego kraju, jako data graniczna) epidemia detonowała. Wedle prognoz, opracowanych w tym tygodniu przez śledzących trendy badaczy z Politechniki w Walencji (UPV), które opublikował dziennik „El Mundo”, koronawirusem zarazi się ok. 1,2 mln Hiszpanów. Przy obecnej śmiertelności, wahającej się w okolicach 8-10 proc. chorych, oznacza to w czarnym scenariuszu rychły zgon ok. 100 tys. ludzi. Nawet dużo mniejsza hekatomba zaowocuje po wygaśnięciu epidemii skutkami politycznymi. Zwłaszcza, gdy nałoży się na nią krach gospodarczy.(...)
Ja mam nadzieję, że przy naszym państwie z dykty te złe porządki nie będą nic znaczyły :)
Spiskowa przesada:cool:
CO OSIĄGNĘŁY CHINY W CIĄGU OSTATNICH 3 MESIĘCY:
1. Chiny skutecznie przygotowały się do wojny nowej generacji - biologicznej. Przeprowadziły ćwiczenia, demonstrując światu swoją mistrzowską klasę w tej dziedzinie oraz bezradność przeciwników.
2. Przeprowadziły spis powszechny. Szybko i wydajnie.
3. Zaostrzono dyktaturę cyfrową. Kontrolują sieci społecznościowe i wszelką komunikację.
4. Stworzono system do szybkiej identyfikacji wszystkich sieci społecznościowych pożądanej osoby: kto jest z nią w kontakcie, z kim jechała samochodem, gdzie była, z kim się komunikowała.
5. Zidentyfikowano wszystkich nielegalnych imigrantów i wielu wydalono z kraju
6. W łagodnym trybie wydalono wielu obcokrajowców. Oni sami również starali się ewakuować. Pozostałych zidentyfikowano i objęto kontrolą.
7. Opracowano mechanizm masowego i błyskawicznego blokowania całego kraju.
8. Zademonstrowano całemu światu, na co stać Chiny. Umieszczenie 1,5 miliarda ludzi w pełnej kwarantannie, nałożenie wszystkim masek - to wielki wyczyn, tak jak i wybudowanie ogromnego szpitala w ciągu tygodnia.
9. Cały kraj został nauczony, jak dbać o higienę.
10. Przyjęto ustawę zakazującą spożywania mięsa dzikich zwierząt, co w wielu prowincjach jest normą.
10. Pokazano światu, jak bardzo jest zależny od Chin.
11. Zamrożono łańcuchy powiązań produkcyjnych na całym świecie, wywołując Globalny Kryzys.
12. W policji i służbach reagowania masowo wprowadza się używanie dronów i automatycznych urządzeń śledzących.
13. Opracowano wdrożenie systemów masowej termowizji z automatyczną identyfikacją danych o anomaliach.
14. Ze względu na osoby noszące maski zaktualizowano algorytmy działania kamer wideo dla rozpoznawania twarzy; obecnie w rozpoznawaniu ludzi uwzględniany jest również sposób ich poruszania się.
15. Na masową skalę w trybie operatywnym tworzone są zautomatyzowane systemy dostaw towarów.
16. Opracowano system elektronicznego obozu koncentracyjnego.
17. Ustały protesty w Hongkongu, a tamtejsze wpływy rządu chińskiego wzrosły.
18. Najważniejsze.
Gdy świat nadal pogrąża się w kryzysie, Chiny już z niego wyszły i są gotowe:
- skupować potanione aktywa,
- pomagać finansowo słabym państwom, zwiększając w zamian swoje globalne wpływy
- grać na niższych cenach ropy.
Czy na pewno przesada? Coś w tym jest....
Mnie bardziej przekonują doniesienia, że Chiny mocno zaniżają ilości zmarłych na koronowirusa, a że efekty są takie, bo wynikają z zaistniałej sytuacji, tak brnąć w teorie spiskowe - no bo pewnie ekolodzy za tym stali, jakby popatrzeć jak ilości syfu się zmniejszyły emitowane do atmosfery^^...
Coś dla zwolenników teorii spiskowych:
https://apnews.com/afs:Content:8717250566
Coś, co wolę podlinkować, bo nie będę tego cytował, zaraz jakiś sympatyk braci z z Azji zacznie pomstować.Spoiler:
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/kor...kryzys/1s1fwvp
Skoro dawniej sobie poradziliśmy, to teraz też:cool:
1. Epidemia grypy azjatyckiej w latach 1957 - 1958 (wirus H2N2) spowodowała w skali światowej 1-1,5 mln zgonów - nie było paniki ani żadnych specjalnych obostrzeń.
2. Epidemia grypy hongkong w latach 1968 - 1970 (wirus H3N2) spowodowała w skali światowej 0,7-1,5 mln zgonów -nie było paniki ani żadnych specjalnych obostrzeń.
3. Epidemia świńskiej grypy w 2009 roku (wirus H1N1) spowodowała w skali światowej ok.0,5 mln zgonów -nie było paniki ani żadnych specjalnych obostrzeń.
Z powodu koronawirusa zmarło do tej pory na świecie ok. 50 tyś. ludzi...
[QUOTE=szwejk;473176]Spiskowa przesada:cool:
Jak już zaznaczyłem, coś w tym jest. Mam mieszane uczucia po tym co ostatnio zobaczyłem. Może sami osądzicie.
https://www.youtube.com/watch?v=7tgOghqchTk
[QUOTE=Wespazjan;473471]Zerknij na podobny filmik z Ameryki kiedy był robiony, podlinkowany jest w komentarzach. I sprawdź kiedy dał go autor, Polak na fejsa, ja go nie mogłem znaleźć...
Nie, żebym coś sugerował^^
Bardziej tutaj winą bym obarczał szukanie oglądalności wśród dziennikarzy i nad wyraz temu manipulowanie. Na razie nie ma szczepionki, gdyby zależało by...wg pewnych źródeł, też pytanie czy prawdziwych, bo w Chinach umarło dużo więcej ludzi i komunistyczną metodą z tym tam walczą...
Nie ma co się oszukiwać, epidemia zmieniła na zawsze pewne rzeczy, jedno jest pewne wg hipotetycznych źródeł, dane są zaniżane odnośnie zakażeń i śmiertelności, wystarczy mieć - znajomego, rodzinę wśród służby zdrowia, ja oczywiście, że nie mam :cool:, bo nie chciałbym żeby ktoś pracę stracił, taka plotka zasłyszana...
Cytat:
W polskim zakątku internetu możemy znaleźć dużo nieprawdziwych, a często wręcz absurdalnych informacji o koronawirusie. Niektóre z nich mogą wywołać jedynie uśmiech politowania, inne mogą skończyć się o wiele gorzej. Pamiętajcie zatem, aby informacje o koronawirusie czerpać z wiarygodnych źródeł, a do takich informacji jak te poniżej podchodzić po prostu ze zdrowym rozsądkiem. Niektóre z nich nie wymagają komentarza, kilka z nich objaśniamy pod danym obrazkiem.
https://www.komputerswiat.pl/artykuly/redakcyjne/najbardziej-absurdalne-fake-newsy-na-temat-koronawirusa-w-polsce-oto-co-krazy-po/mjfpveq#slajd-24
edit:
Ja mam ubaw, wiem wiem - ale skoro takie rzeczy się dzieją w świecie tzw. Zachodnim, gdzie Brytyjczycy robią Achillesa Afroamerykaninem w serialu....
https://www.meczyki.pl/newsy/ostra-r...launi/140402-n
Wyważone refleksje z Niemiec
https://www.youtube.com/watch?v=sIHqAaHCqi
Wraz z postępem epidemii walka w Niemczech się zaostrza.
https://www.youtube.com/watch?v=CNde6GUX5CE