O co chodzi z poziomem zniszczenia prowincji ? Mam wrażenie,że jest jakoś dziwnie naliczany bo rośnie w porażającym tempie przy braku wrogiej armii na moim terytorium o.O
Wersja do druku
O co chodzi z poziomem zniszczenia prowincji ? Mam wrażenie,że jest jakoś dziwnie naliczany bo rośnie w porażającym tempie przy braku wrogiej armii na moim terytorium o.O
Czasami w lasach mogą kryć się armie buntowników, najlepiej to sprawdzić.
Jakby ktoś był zainteresowany, to wykonałem submod, który zamienia istniejącą muzykę na tą z Rome 1.
http://www.twcenter.net/forums/showt...k-for-EBII-2-1
A jest opcja by mieć muzykę zarówno z Rome1 jak i EB2 ? Bo w jednym i drugim są świetne kawałki - szkoda z nich rezygnować.
Tak w ogóle pierwsze wrażenia - jednostki w czasie bitwy dziwnie się zachowują. Panuje straszny chaos, nie trzymają szeregu podczas szarży. Często jest tak, że pierwsza linia się bije a reszta czeka 100 metrów z tyłu. Dziwnie zachowuje się również kawaleria podczas szarży - nie potrafi wjechać w oddział tylko zatrzymuje się na pierwszej linii.
Na plus naprawiono w końcu oszczepników. Teraz "nie boją" się rzucać :)
Witam.
Ponownie z pytaniem się ośmielam.
Już jestem w dość zaawansowanej fazie gry ale dziwacznie wypowiadane wojny przez dalekich sąsiadów zaczęły mnie irytować.
Zatem zacząłem szukać moda "forced diplomacy". Przewertowałem topic na TWCenter i wyczytałem że w najnowszym patchu jest on tam zawarty.
Ale gdy klikam na znak pomocy podczas negocjacji następuje zamknięcie gry.
Czy może ktoś ma podobny problem i zna rozwiązanie?
Pozdrawiam
K.
Witam. Bardzo podoba mi się mod EBII i calkiem fajnie mi sie w niego gra. Mam jednak takie pytanko- wygrywam jakąś bitwę i później po zmianie tury wyskakuje mi powiadomienie, że generał x dostaje w pakiecie pełno róznych negatywnych cech np. -3 do morala wojska, -2 do ochrony osobistej itd. Czy to taki urok moda, czy ewentualnie można to naprawić tym submodem poprawijacym cechy na bardziej pozytywne, który jest w dziale submody. Czy ten submod będzie dzialal z najnowszą wersją gry?
Możesz spróbować tego ;) http://forum.totalwar.org.pl/showthr...26-PiterAI-EB2
Zainstalowałem sobie ostatnio wersję 2.01 ale jak rozumiem, aby zainstalować 2.1 muszę ją odinstalować? Moda mam na M2TW w wersji steam. Czy 2.1 chodzi też na steamie? I czy się go da zainstalować jak 2.01? Rozumiem, że instaluje się automatycznie?
No i pytanie kolejne - w wersji 2.01 nie zauważyłem reformy Mariusza. Czy w 2.1 została wprowadzona?
Tak, potrzebujesz czystej kopii M2TW. Musisz odinstalować wersję 2.01 i dopiero wtedy możesz instalować 2.1 i 2.1b. Tutaj masz instrukcję rok po kroku
http://www.twcenter.net/forums/showt...1b-is-released!
W wersji 2.01 nie było reformy Mariusza z tej przyczyny że nie mieliśmy w modyfikacji tych jednostek więc nie było sensu tego wprowadzać. Wersja 2.1 dodała ok 70 nowych jednostek, w tym cały zestaw polibijskich legionów(brakuje tylko centuriona nad którym będę niedługo pracował) oraz podstawę legionów z czasów Mariusza tj. Antesignani, Cohors, Cohors Prima, Cohors Evocata, Onager i jakąś jazdę. Tutaj masz mały preview tego co zostało w tym temacie zrobione.
http://www.twcenter.net/forums/showt...Marian-preview
Wybacz, ale co to znaczy "czysta kopia"? Mam nadzieję, że mod w wersji 2.1 nie zmienia statystyk "czystej wersji"? Mam jeszcze kilka innych rzeczy, więc szkoda by było...
Co do instalacji: rozumiem, że wypakowuję 2.1 do osobnego foldera i tam, tak jak w 2.01 znajduję stosowna ikonkę za pomocą której montuję mod (czy to się dzieje automatycznie? czy mod jest dostosowany do steama? mam M2TW zamontowane w wersji bezsteamowej i steamowej, ale na tej drugiej mógłbym go odpalać bez płyty, więc wygodniej). Co do 2.1b to jak wyczytałem zamontować go raczej trzeba. Czy dzieje się to tak samo - czyli czy należy go wypakować do osobnego folderu, znaleźć ikonkę itd.? Montuje się samodzielnie (znajduje właściwe miejsce na podstawie zamontowania 2.1) czy trzeba go wypakować we wskazane? A jeżeli tak to czy folderu z modem 2.1 (w mods) czy np. do "date"? Wybacz, że się tyle pytam, ale przeczytałem instrukcję po angielsku, ale ja i po polsku nie zawsze rozumiem instrukcji instalacyjnych, więc... :confused:Wolę sprawdzić.