Raczej nie spodziewałbym się niczego więcej niż zwykły reskin niektórych jednostek imperium.
Wersja do druku
Raczej nie będzie to nic ciekawego, znaczy roster nacji niegrywalnych. Dopiero po wyjściu dlc nadadzą im odrębny wygląd patrz na Attyle.
Bretonia ma (to co pokazali) w miarę unikalne bo będzie to pierwsze dlc/flc po premierze.
Bzdura totalna, odnośnie Bretonnii - ona jest widocznie robiona na 6 edycji. Nie ma się więc co oszukiwać, bo i tak dostaniemy Kislev z 6 ed. jak i Krasnoludy Chaosu z 4 ed./Tamurkhan: Throne of Chaos. Jeśli już robią na 8 edycji to prędzej te nacje, które skończyły się na 8 edycji. Ale jednego jestem pewien - będą FLC z jednostkami z poprzednich 2 edycji, jeśli nie 4'ech. Poza tym jakby nie patrzeć to sama 6 edycja Bretonnii wystarczy, bo w 8 edycji Bretka to fanowski AB.
Dla mnie najciekawsze jest czy zrobią do podstawki jakieś nowe DLC/FLC, a jeśli tak, to jakie.
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War...e_Content_Blog
No to już wiemy: FLC, DLC, LL Packi, Race Packi i Campaign Packi.
Nie ma tam nic o osobnych klanach czy ziemiach w obrębie jednej rasy...
Jako grywalną rasę gotów jestem obstawić Bretonnię, tym bardziej że flc z rasą ma wyjść dopiero pod koniec tego roku.
Pytanie jest czy wcześniej nie puszczą DLC z rasą? Bo do końca roku sporo czasu.
Przypisywał ktoś już obrazki do ras?
1. Unit - Orki?
2. Hero - ludzie?
3. Lore of magic - ziemia więc nie wiem
4. LL - katedra więc stawiałbym na truposze.
5. hero - ludzie.
6. Lore of magic - las?
7. LL- Orki.
8. Rasa - Las i ziemia
9. Lore of magic - znowu las
10. hero - znowu ludzie?
Chyba że rysunki nie mają znaczenia.
Na moje oko:
Jednostka dla Wampirów
Bohater zapewne Imperium
Znak magii - pewnie GHYRAN, czyli magowie nefrytowego zakonu.
Legendarny Lord... sądzę, że Krell
Bohater zapewne dla Imperium, ale obstawiałbym Orki/Krasnoludy.
Znak magii - pewnie magia kapłanów Morra (mam taką nadzieję)
Legendarny Lord - tutaj już pewny jestem Zielonoskórych i będę strzelać, że albo Skarsnik, albo Wurrzag, albo jakiś wódz Leśnych Goblinów.
Bretonnia
Kolejny znak Magii - nie wiem tym razem.
Nowy Bohater - Imperium zapewne i teraz pewnie znów jakiś mag.