Warto dbać o wszystkich dynastie, zajmij Gdańsk, bo inaczej możesz mieć jeszcze Danie za sąsiada i pamiętaj, że komp nie atakuje tylko przez 10 tur.
Wersja do druku
Znalazłem ciekawy sposób na wykorzystanie bocznych linii. Tworzę z nich jedną, wielką armię którą wysyłam do oblegania zamków. Tą armią w 7 tur zająłem Gdańsk, Grodno i Halicz, a poza tym: Czy ŚCR ma ustalony jakiś priorytet na zajęcie Pragi? Mimo sojuszu i stosunków 8/10, przywilejów kupieckich i wielu umów w pierwszej turze gdy zająłem Pragę zaatakowali ją z użyciem armii zaledwie 8 jednostek. Taka sama sytuacja jest z Węgrami w Ołomuńcu. Dzięki za odpowiedź, pozdrowionka.
EDIT: Podobnie z Rusią Włodzimierską w Haliczu.
Raczej nie powinni atakować od relacji 9/10, chyba, że grasz na bardzo trudnym, w tedy AI czasem ignoruje ten zakaz i jeśli osada na granicy jest niebroniona może zdradzić.
Halicza nie warto zajmować, bo to miasto, o które rywalizują aż 4 frakcje z tobą włącznie.
Naprawdę? Mi zależało na tym, aby mieć to miasto nie z powodu strategicznego - to jest jedno z niewielu miast w tym rejonie, a że zaczyna się z przewagą zamków (Wszystkie na zachodzie + Grodno) warto mieć źródło dochodu. A poza tym: warto trzymać się zawartego sojuszu z Węgrami i Niemcami, czy lepiej sprzymierzyć się z kimś innym? (warunek zwycięstwa to zajęcie Budy czy tam Pesztu).
Praga to region konieczny Niemcom do wygrania.
Dużo zależy od Twojej siły, poziomu trudności i tego czy np. Węgry zaczną walczyć z Niemcami np. wtedy masz zwykle spokój od nich.
Uwaga w temacie o Instalce Megasubmoda jest do pobrania nowe ai Pitera do Megasubmoda i Bellum z 12.09.2014, poprawione sojusze i inne ulepszenia.
To co wysłałem Aravenowi to kilka pewnych poprawek, a tutaj jest wersja PiterAI 3.8, którą trzeba przetestować, bo nie jestem pewien czy wszystko działa tak jak zamierzyłem
http://ge.tt/8eELWQw1/v/0
Powinno tu być poprawione np. nieatakowanie przy relacjach od 9/10, zawieranie sojuszy i rozejmów, system walki pozostał identyczny.
Nie wiem czy tylko u mnie, ale plik chyba został usunięty?
Czy jest jakiś sposób na obejście "przypisywania", tego samego imienia księżniczkom werbowanym z dworu. Trochę to irytujące.
Raczej nie da rady.
Ciesz się, ze można je szkolić. :cool: