Wyprawy Krzyżowe Etiopia - A. Michałek
Wersja do druku
Wyprawy Krzyżowe Etiopia - A. Michałek
"Prezydenci" Longina Pastusiaka" - szkice biograficzne p. USA - wyczerpujące acz ciekawie napisane
Mój kolega Czarownik
Maska z niama-niama - - to z serii "Naokoło świata" - Polacy w Afryce lata 60-70te
Kobieta w czasach katedr, Regine Pernoud. Ciekawa pozycja, wiele nowych rzeczy jak dla mnie :D drażnią mnie niektóre teksty np. Henryk Probus jest Niemcem etc :D
Wyprawy Krzyżowe Bizancjum - A. Michałek
Zakupiłem "Samozwańca" Jacka Komudy, by mieć co czytać w pociągu i na nudnych wykładach :P Ale jeszcze dzisiaj się za nią zabieram, bo już nie mogę wytrzymać :D Mam nadzieje, że dobrze zainwestowałem swoje pieniądze ;)
Stanisław Grodziski - "Franciszek Józef I", wyd. Ossolineum.
Nowego schwarzgelbera sobie wychowam? :lol:Cytat:
Zamieszczone przez jan_boruta
Co do mnie, ciężkie czasy..seminarka idzie to i mój zestawik:
Brigitte Hamann, Cesarzowa Elżbieta.
Andrew Wheatcroft, Habsburgowie.
Marian Rosco-Bogdanowicz, Wspomnienia.
Andreas Ferus, Zeremoniell und Rang am Wiener Hof.
Hannes Stekl, Adel und Bürgertum in der Habsburgermonarchie 18. bis 20. Jahrhundert, rozdział Der Wiener Hof in der ersten Hälfte des 19. Jahrhunderts.
A czasu coraz mniej...
Grudzień się zaczął czas czytać!
Całkiem inna historia świata/polski
Kanion Tyranozaura[bardzo się rozczarowałem na tek książce]
I jak tam uważasz, że to dobra inwestycja? :)Cytat:
Zakupiłem "Samozwańca" Jacka Komudy, by mieć co czytać w pociągu i na nudnych wykładach :P Ale jeszcze dzisiaj się za nią zabieram, bo już nie mogę wytrzymać :D Mam nadzieje, że dobrze zainwestowałem swoje pieniądze ;)
Ja aktualnie czytam Wojny Starożytnego Świata - Techniki Walki autorstwa Briana Careya, Joshuy Allfree oraz Johna Cairnsa.
Bardzo dobra książka dla każdego miłośnika historii wojskowej ale raczej dla początkujących i średnio zaawansowanych. Starzy wyjadacze chyba nie znajdą w tej pozycji nic nowego.
Pu Yi - Byłem ostatnim cesarzem Chin - autobiografia znanego z filmu Bertolucciego "Ostatniego Cesarza". Dla szukających obyczaju - nienajlepsze, dla fanów historycznych biografii - obowiązek! Ten ktoś mógłby obdzielić swoją z 5 innych