Słucham?! Najpierw Putin, potem Asad, kogo jeszcze będzie bronił Korwin? Kim Dzong-Una?
Wersja do druku
Słucham?! Najpierw Putin, potem Asad, kogo jeszcze będzie bronił Korwin? Kim Dzong-Una?
Nic dodać nic ująć. Zresztą stara zasada największych tego świata: wróg mojego wroga jest moim przyjacielem ma i teraz zastosowanie. Po pozbyciu się przez stronę rządową broni masowego rażenia nawet dla opozycji syryjskiej al-Asad jest małym pikusiem jako zagrożenie w porównaniu do PI. Idee też można kontrolować, jeżeli za ideami pojawi się też osobowość dyktatora. Giną dzieci rewolucji a zostaje pragmatyka. Ale na to jeszcze za wcześnie.
Wiecie co jest jednak najśmieszniejsze - fakt, że Korwin nie mówi, że Polska powinna wspierać państwa Zachodu walczące z PI, ale powinna wspierać reżim Al - Asada. Ja się zastanawiam, czy w swojej niechęci wobec UE Korwin nie poszedł za daleko. I druga rzecz, która uderza po oczach - Syria, która wspierała aktywnie Hezbollach i Hamas - organizacje uznane ze terrorystyczne, organizuje konferencje przeciwko terroryzmowi i ekstremistom religijnym.
Sprawa się wyjaśniła:
http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/poj...terroryzm/2536Cytat:
Syria ma to szczęście, że jest w niej mało d***kracji – więc jest szansa, że JE Baszszar al-Assad przetrwa terrorystyczne ataki wspierane przez np. Stany Zjednoczone. Jednak np. śp.Muammar Kadafi takiego ataku nie przeżył.
W ustach Korwina słowo demokracja to przekleństwo...
W tygodniku Angora JKM ma felieton. Tam zawsze pada kilkakrotnie słowo d***kracja. Taki styl ... arystokraty.
A sam dopiero co jej bronił...
Odniosę się do owych rewelacji pana JKM w ten sposób: Wszystko co robi ten facet i mówi jest dowodem całkowitego braku wiedzy z zakresu nauk politycznych i historycznych lub opiera się na wyidealizowanych przez siebie przykładach i zwykłej ignorancji którą przejawia większość rodzaju ludzkiego ( mnie też się czasami ignorancja zdarza gdyż nie jestem jednostką wybitną.). JKM jest z jednej strony przykładem głupoty która może populizmem i wydumanymi z księżyca hasłami porwać tłumy nieuświadomionych obywateli i popchnąć ich w kierunku niemożliwych do przewidzenia konsekwencji, jednak z drugiej strony jest też impulsem który pokazał że istnieje droga zmian na polskiej scenie politycznej. Głupota potrafi uczyć-zależy jakim jest się uczniem.
Co do popierania Asada przez Polskę jak to JKM proponuje zgodnie z zasadą mniejszego zła to kwestia która najwięcej dała mi do myślenia. Rzeczypospolita nie powinna wspierać żadnego rodzaju reżimu,tylko pomagać narodom na ich własne życzenie. Naród syryjski i nie tylko teraz cierpi lecz jeśli ISIL zostanie zniszczony to może Syria dostanie szansę zreorganizowania własnego ustroju? Zgodnie z wolą narodu? Nie wiem, ale wiem że jeśli coś jest złe to na pewno Nowa Prawica która kreuje się na wybawicielkę Rzeczypospolitej a przy tym mąci i zniekształca wszystkie fakty.
JKM coś tam wie, ale z tej swojej wiedzy robi straszny misz-masz, wybiera fakty, które są mu na rękę, a te które mu nie odpowiadają albo przemilcza albo też rozbudowuje je tak, że trudno znaleźć w tym pierwotny sens. Po tym co przeczytałem na fb. na temat ateistów i po jego felietonie o Syrii już mnie nic nie zdziwi.
W KNP od dłuższego czasu huczy i trzeszczy, czyżby zbliżał się koniec partii Korwina?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...img#BoxWiadTxt
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...,17118235.html
Chłosta albo chlasnąć rękę jak u ulubieńców Kulfona :devil: "Niewidzialną rękę wolnego rynku"
Wybaczcie, ale skomentuję obydwa artykuły naraz. To nie jest partia. To jest konfederacja frustratów, których Korwin prowadzi. Bez żartów - rugujemy Korwina z partii, oskarżając go o fałszowanie danych, bo nie podoba nam się Konwent? Gdzie tu logika? Przecież tocząc wewnętrzne spory destabilizują klub, a także kompromitują go w oczach ogółu obywateli. A co do kradzieży i reakcji tatusia - bezczelność! Okraść kogoś i jeszcze mieć pretensje, że się zostało ukaranym za wykroczenie? Co, Korwin postradał już zmysły? Wybaczcie, ale wstydzę się takiego europosła.
Ty się wstydzisz kogoś na kogo nie głosowałeś? To jego wyborcy niech się wstydzą, zresztą co do kłopotów w partii Korwina to było przewidywalne,
http://trailer.korwinthemovie.pl/movie/index.html
Widać, że ludzie aż chcą robić film o JKM...
Jacy szydercy, hohoho. :P
Korwin nie napisał, że usprawiedliwia swoją córkę za złodziejstwo. "Jak głupia uznała [...]". Mówi o powodach kradzieży. Nie mówi, że, powiedzmy, oskarżenie jej to skandal.
Polecam znaleźć wypowiedź p. Jacka Wilka o sytuacji w partii. Znajdzie się ją na pewno na jego koncie na facebooku. Po prostu do partii przeniknęło wielu "młodej krwi republikanów-demokratów". Robią bajzel i nie chcą się dostosować. A że partie muszą być prowadzone demokratycznie, Korwin nie może tego wyczyścić. A może to agenci? ; )
Ten film o Mikke może być ciekawy, powstaje już od dłuższego czasu...
Ja się wstydzę za moje państwo, ty się wstydź za Korwina, kto ma rację, może się kiedyś okaże?
To o każdym złodzieju można napisać, że był głupi i coś tam sobie myślał, np. że ma prawo ukraść. Tutaj chodzi o paradoks, że zwolennicy KNP z Korwinem na czele postulują zaostrzenie kar za przestępstwa, politykę braku tolerancji i karania opryszków na gorącym uczynku (najlepiej własną bronią), a jak córka nagle coś zwinęła, to już post na 3000 znaków o tym, dlaczego to zrobiła, blablabla. Powinien jej rękę ciachnąć, albo coś. ;)
Ja się nie odnoszę do żartu o obcięciu ręki, tylko do histeryzowania Adriana.
Ozjasz Goldberg powiedział co chciał, nie widzę w tym nic nieodpowiedniego, że nie atakuje swojej córki publicznie, ma takie prawo jako ojciec? Nie ma też co określać poglądów Janusaz po tym zdarzeniu, bo wiadomo, że on w pełni bezstronnie do niego nie podchodzi.
Chodzi Ci o brak tolerancji dla złodziejstwa (2. zdanie)? :)))
Żadna partia nie jest prowadzona demokratyczne, w zapisie SLD czy PiS-u istnieje chyba zapis, że prezesa nie można odwołać do 20.. któregoś tam roku. W partii Korwina trzeszczy już chyba od wyborów do europarlamentu, i teraz widać, że trzeszczy coraz bardziej. Korwin zakładał już kilka partii, do kilku przynależał i jakoś nie widzę szans by ta partia utrzymała się równie długo.
Tutaj mamy komentarz Wiplera a propo córki prezesa:
http://natemat.pl/127021,przemyslaw-...uje-z-list-knpCytat:
Córka Janusza Korwin-Mikkego nie działa w naszej partii. Mówienie o tym, że prowadzi jakąkolwiek działalność jest nadużyciem. W świetle tych oświadczeń jest oczywiste, że to był jej ostatni start.
Pamiętam jak pewna osoba mnie przekonywała o istnieniu przepisu mówiącego, że należy wpisać rodzinę na listę wyborczą. Teraz Korwin będzie zmuszony chyba szukać znacznie dalej chętnych.
"- Cóż tam panie w polityce?
- Chińczyki trzymają się mocno!"
Słynne już słowa z "Wesela" Wyspiańskiego powinny się stać mottem przewodnim dla Korwina:
http://fakty.interia.pl/polska/news-...cts_news_small
Liczę, że w końcu pojawi się jakiś korwinista i zacznie się dyskusja, że w partii jest ok. Pewnie tak się jednak nie stanie, bo zwolennicy JKM-y pojawiają się tutaj, gdy dzieje się dobrze.
:lol2:Cytat:
Żadna partia nie jest prowadzona demokratyczne, w zapisie SLD czy PiS-u istnieje chyba zapis
No i żeś wykrakał Veritimusa, chochliku. A co do planów Korwinreichu - to była kwestia czasu.
Właśnie się zastanawiam co miała znaczyć ta odpowiedz.
Korwin straci immunitet?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...img#BoxWiadTxt
Coraz ciekawiej... czyżby już zaczął się powtarzać scenariusz z poprzednią partią Korwinistów?
A co do mojej poprzedniej wypowiedzi:
- pytałeś, czy nie pojawi się tu jakiś zwolennik Korwina. W efekcie, pojawił się Veritimus, który wyśmiał jedną z twoich wypowiedzi. W tym sensie wykrakałeś go.
- druga część postu odnosiła się do artykułu, wedle którego JKM planuje przekształcić NP w aurorytarną partię wodzowską. Napisałem, że ich ruch był do przewidzenia, wszak znany jest ich stosunek do demokracji i wolności obywatelskich, prawda? Swoją drogą, słowo "Korwinreich" (Cesarstwo Korwina) nabiera dzięki tej decyzji JKM nowego znaczenia, jakże wymownego.
Poza tym zaznaczam, że nie mam zamiaru nikogo znieważać w tym temacie, gdyż to byłby nonsens. Z góry przepraszam, jeśli ktoś poczuł się urażony - nie chcę wszakże dostać kolejnego ostrzeżenia, zresztą słusznego.
Romansik? Chyba włączenie kolejnego satelity.
Jak tak to prorokuje ze przy rozstaniu krzyki bedą nawet głośniejsze niz przy rozpadzie trójkacika Pis-Lpr-samoobronna
Kaczyński powiedział tyle co nic. Takie mgliste deklaracje to jak sam określił niezamykanie furtki, a nie żaden dowód na szykowanie się romansu. Być może to próba grania na pogłoskach o rozpadzie KNP. Teraz jest niezamykanie furtki, później może być gotowość do koalicji ale bez Korwina, a następnie wchłonięcie części zwolenników Korwina jako jakiegoś gospodarczo liberalnego skrzydła do partii. "Pytanie pozostaje jednak zawieszone i mocno wątpliwe, bo nie wiem, jak wygląda powszechne nastawienie w tej partii, której działacze krzyczą na wiecach „PiS, PO – jedno zło”". Tymczasem dla Korwina partia to on i zwrot "powszechne nastawienie w jego partii" wywołałoby pewnie u niego śmiech. PiS mógłby sprawę ewentualnego rozpadu KNP dobrze wykorzystać, zrzucić winę na Korwina równocześnie próbując przejąć jego "specyficzny" elektorat. W tym celu przyjęcie w taki czy inny sposób jakichś "bezimiennych" pionków z partii Korwina byłoby pewnie konieczne, Kaczyński mógłby mówić: "Patrzcie na tego nikomu nieznanego człowieka, to on tworzył KNP, to on był nadzieją tej partii i Polski, i to on widząc jak Korwin zamiast działać na rzecz Polski woli wychwalać Putina i marzy o zostaniu jego polskim odpowiednikiem wolał przejść do PiS-u. To nasza partia jest nadzieją dla prawicy i dla Polski. itd. itp."
Ostatnio wrzucałem info, że Korwin szykuje się do utworzenia nowej partii. I jak się okazuje to prawda:
Info z oficjalnej strony Korwina na fb.Cytat:
2) Nie zamierzam ani rozwiązywać KNP, ani z niego występować. Rozważamy tylko utworzenie szerszej formacji mającej wspierać mój ewentualny start w wyborach prezydenckich.
Nie przypuszczałem, że do startu wyborach prezydenckich potrzeba kolejnej partii... jednak zżera mnie ciekawość, co się stanie jak Korwin wygra te wybory. Kogo namaści na swojego zastępce? Wiplera?
Proponuję poczytać wpisy pod najnowszym postem Korwina - jeden jest bardzo ciekawy - pana Krzysztofa Bączyka - który w delikatny sposób poprosił by Korwin nie porównywał się do św. Szczepana. Odpowiedz wielbicieli pana z muszką bezcenna. :twisted:
A jeżeli chodzi co szykujący się romans, to nie miałem za bardzo pod ręką innego określenia. Podchody?? Zresztą zobaczymy co z tego wyniknie. W partii Korwina zgrzyty to i może część ludzi przejdzie do PiS-u? Kto wie, co nam przyniesie 2015 roczek.
Facebook'a nie mam, może i dobrze. Zaraz... która to już partia, którą zakłada Korwin? Trzecia? A co do romansiku - zapewne będzie to wyglądać jak z Ziobrą i Gowinem - wchłoniemy partię (a więc i elektorat) i być może damy paru politykom z KNP parę mało biorących miejsc na wyborach.
Nie rozumiem jak PiS może przejąć elektorat KNP? Są pomiędzy tymi partiami jakieś wspólne punkty?
Np. pomysły na gospodarkę mają diametralnie różne... KNP za swój pogląd na gospodarkę ma właśnie moje poparcie więc czemu nagle miałbym stać się wyborcą PiS?
Bronti - Gowin też pozował na liberała gospodarczego. Ot, realpolitik w wykonaniu PiS'u i KNP. Łączą się dwie partie antysystemowe, z których dominować będzie PiS (bo jest silniejszy).
Kulfoniści i Kulfonistki po prostu rządzą :lol2: xD http://kurynowejprawicy.pl/2014/12/21/307/ nic nie zatrzyma tej siły ? :lol2:
https://www.youtube.com/watch?v=LZVBbS9_I1I
Mam nadzieje, że KNP pójdzie w tą stronę ze spotami przed wyborami parlamentarnymi
Spot nie jest zły muszę przyznać, ale śmieszy mnie w nim jedna rzecz - Korwin, który mówi, że ludzie młodzi są blokowani, tymczasem sam jako dziadek chce kierować ludźmi młodymi, więc albo jest to partia młodych albo też partia starych jego koleżków, którzy byli już z nimi i są sprawdzeni. Wybranie na idola przez ludzi młodych starego pryka jest śmieszne, podobnie jak fakt, że jest on rzecznikiem tych ludzi. Ja nie rozumiem tego fenomenu.
Paskudny Pludrak, tak się zastanawiam, na kogo głosujesz? Ah pewnie na nikogo, "bo ja jestem mądrzejszy od tego syfu" załóż partię mistrzu, z pewnością pobijesz wszystkich, no i znasz rozwiązania na wszystkie polskie problemy. Ale nie. Lepiej za przeproszeniem obsrać wszystko i mówić "jak żyć panie premierze?". No pewnie :).
Post w stylu Korwinistów - my wiemy lepiej, my jesteśmy lekiem na całe zło, wy jesteście lewaki, lemingi itd. Czemu każda krytyka waszego ugrupowania kończy się tym samym?? Na PO, PiS, SLD. PSL itd. można psioczyć ile się wlezie, ale jeżeli ktoś ośmieli się skrytykować Nową Prawicę a zwłaszcza jej uosobienie w postaci prezesa, który jakby nawet powiedział, że fekalia to złoto to ludzie popierający partię by się zgodzili. Gdybyście z tak wielką werwą dali rozsądne argumenty, potrafili poprzeć czymkolwiek pomysły partii lub wyjaśnili zamysły programu politycznego - choćby jak mam rozumieć wolny rynek w skali makro - to pytanie będę zadawał z uporem Zakapiora, dyskusja w tym temacie przebiegałaby inaczej.
Nowa Prawica dostała się do PE pod hasłem, że zniszczy itd. Okazuje się, że jej posłowie skutecznie realizują plan Korwina, który kiedyś w wywiadzie po wyjeździe do Syrii powiedział, że skoro UE daje pieniądze to on je weźmie i będzię jeździł jak najwięcej by Unia pieniędzy straciła jak najwięcej.
Po wejściu na stronę PE okazuje się, że liczba asystentów krajowych posłów Nowej Prawicy jest dość duża:
- Michał Marusik - 15 asystentów - http://www.europarl.europa.eu/meps/p...USIK_home.html
- Stanisław Żółtek - 19 asystentów - http://www.europarl.europa.eu/meps/p...LTEK_home.html
- Robert Jarosław Iwaszkiewicz - 8 asystentów - http://www.europarl.europa.eu/meps/p...WICZ_home.html
- o dziwo, najaktywniejsza osoba, czyli sam Korwin ma ich tylko 3!! - http://www.europarl.europa.eu/meps/p...ctivities.html
Korwin zniszczy UE wyjazdami, a jego posłowie asystentami na to wychodzi.
Dla porównania z innych partii:
Osoby, które ilość asystentów dorównuje:
http://www.europarl.europa.eu/meps/p...ECHA_home.html
http://www.europarl.europa.eu/meps/p...DUDA_home.html
http://www.europarl.europa.eu/meps/p...CZYK_home.html
Jak się okazuje przoduje tutaj PiS
Są jednak posłowie, którzy mają np. tylko jednego asystenta krajowego.
Lista całościowa:
http://www.europarl.europa.eu/meps/p...tml?country=PL
Nawet fajny spot. Czysty populizm i brak żadnej niemal treści, przypomina raczej taki noworoczny spot "ku pokrzepieniu serc" niż spot wyborczy. Z drugiej strony nie wydaje się być żenujący co się często przy takich zdarza. Gdyby Korwinowi udało się "milczeć" i postawić właśnie na takie puste hasła równocześnie zyskując jakoś rozgłos to jakiś tam sukces osiągnie. Sporo ludzi raczej i tak nie wierzy politykom więc postawienie na bycie po prostu alternatywą może dać niezłe rezultaty, zwłaszcza że już teraz program KNP właściwie nie istnieje i jest tylko pustymi sloganami. Dalsze rzucanie nimi ładnie oprawionymi z równoczesnym unikaniem uciekania się Korwina do głoszenia jego prywatnych poglądów na kwestie których i tak zmienić nie może (rola kobiety itd.) siłą rzeczy powinno więc podnieść notowania partii. Jej najwięksi internetowi zwolennicy z tego co zauważyłem i tak widzą w partii to co chcą widzieć więc Korwin nie musi się bać ich utraty.
Nie głosuję dla Korwina, ale dla ludzi, którzy nie wyjeżdżają z tekstami typu "lekki gwałt jest wzkazany", na KNP głosuję, dla ludzi takich jak Wilk czy Wipler. Paskudny Pludrak woli opluć wszystkie partie czy to SLD czy KNP czy PO, ale sam nigdy nie założy własnej partii, nie, lepiej marudzić że zarabiamy 1200zł miesięcznie. KNP nie jest lekiem na wszystko, ale zdecydowanie jest mniejszym złem od takiego PiSu, gdzie afery są co miesiąc i zamiast zająć się poważnymi sprawami oskarżają się o żarcie w sejmie. SLD PO i PIS miało już swój czas, żeby udowodnić, że znają się na polityce, Platforma obiecywała w 2014roku zarobki jak w irlandii brak bezrobocia. Jedyne co się zmieniło to rządzący... Nadszedł czas na kogoś innego, kogoś kto nie był jeszcze u władzy, a KNP ma moim zdaniem najbardziej obiecujący plan.
Drogi Eliminatorze, ja generalnie mam ubaw z całej polskiej sceny politycznej, choć przyznaję, że najwięcej rozrywki dostarcza mi prawa strona tej sceny(nie tylko KNP). Co do narzekania, jestem akurat jedną z niewielu osób na tym forum, której jest baaardzo daleko do narzekania,rozpaczania jak to w Polsce jest źle -bida aż piszczy,układ,okupacja UE,gender,a za wszystkim stoją masoni i Żydzi..... itd itp, gdyż mnie w PL żyję się bardzo dobrze i nie mam powodów do narzekania(owszem są pewne rzeczy, które mnie irytują, ale bez tragedii),czego życzę i Tobie :)
A gdzie jest Wilk?? Wiplera to jeszcze coś tam widzę w telewizji, ale zbyt mądrych rzeczy to on również nie gada.
A możesz mi powiedzieć czym przez ten czas zasłynął KNP i Korwin?? Mam tu na myśli, że zrobili coś dobrego, pokazali się z lepszej strony niż PiS czy PO.
Stwierdzenie, że jeżeli ktoś nie założył własnej partii, ale siedzi i marudzi sprawia, że mam ochotę parsknąć śmiechem. Założyć partię jest nie trudno. Wystarczy mi podpis 1000 osób. Na forum zarejestrowanych jest w tym momencie - 10 048 użytkowników, na pewno znajdzie się 1000 tysiąc osób, które mają skończone 18 lat, są obywatelami polskimi, którzy złożą podpis. i mogę iść zarejestrować partię - http://www.se.pl/mezczyzna/militaria...em_133050.html
Stworzę jakąś chwytna nazwę dla partii - "Partia Odrodzenia Narodowego", "Wielka Polska", walnę jakieś chwytne hasełka najlepiej populistyczne, uderzę tam gdzie Polaków boli i już zostanę obwołany mesjaszem w polityce przez zwolenników, a każdy kto będzie próbował mnie zdyskredytować zostanie opluty, wyszydzony i napiętnowany w necie.
JKM, który wszedł do PE pod hasłem koniec z korytkiem, sam z niego korzysta bezczelnie. I co?? Nikomu nie przeszkadza fakt, że jak do tej pory Korwin w PE - zasłynął "murzynami", spaniem na sali, lotem do Syrii wspierać Asada.
Tak Krowin ma bardzo obiecujący plan, uczynić nas drugą Białorusią bądź Rosją, bo te dwa kraje stawia za wzór jak przeczytałem w jego felietonie w "Angorze" z 14.XII. 2014r.:
Spoiler:
Sorry, ale nie potrzebny nam w Polsce drugi Putin bądź Łukaszenko.