Strona 69 z 127 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Szambelan Awatar adriankowaty
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Otrzymał 39 podziękowań w 32 postach
    Słucham?! Najpierw Putin, potem Asad, kogo jeszcze będzie bronił Korwin? Kim Dzong-Una?
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708
    "Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
    Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.

Stolnik Awatar Baal-Melkart
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 14 podziękowań w 12 postach
    Cytat Zamieszczone przez adriankowaty Zobacz posta
    Słucham?! Najpierw Putin, potem Asad, kogo jeszcze będzie bronił Korwin? Kim Dzong-Una?
    al-Asad to cywilizowany człowiek w porównaniu z fanatykami z ISIS. Dyktatorów można kontrolować, idei już nie. Obalenie Husajna, Kaddafiego i próba wykończenia al-Asada przyniosło więcej szkody niż pożytku.
    Żeś Jeden Święty jest, uznałem ciebie, Mazda-Ahuro,
    Gdy Dobra Myśl zeszła raz ku mnie,
    Bym głośno wyrzekł, co Myśl mówi Cicha, Najlepsza:
    u Kłamców licznych nie szukaj pochwały,
    Bo każdą Cnotę wrogiem ci uczynią.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cytat Zamieszczone przez Baal-Melkart Zobacz posta
    al-Asad to cywilizowany człowiek w porównaniu z fanatykami z ISIS. Dyktatorów można kontrolować, idei już nie. Obalenie Husajna, Kaddafiego i próba wykończenia al-Asada przyniosło więcej szkody niż pożytku.
    Nic dodać nic ująć. Zresztą stara zasada największych tego świata: wróg mojego wroga jest moim przyjacielem ma i teraz zastosowanie. Po pozbyciu się przez stronę rządową broni masowego rażenia nawet dla opozycji syryjskiej al-Asad jest małym pikusiem jako zagrożenie w porównaniu do PI. Idee też można kontrolować, jeżeli za ideami pojawi się też osobowość dyktatora. Giną dzieci rewolucji a zostaje pragmatyka. Ale na to jeszcze za wcześnie.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Wiecie co jest jednak najśmieszniejsze - fakt, że Korwin nie mówi, że Polska powinna wspierać państwa Zachodu walczące z PI, ale powinna wspierać reżim Al - Asada. Ja się zastanawiam, czy w swojej niechęci wobec UE Korwin nie poszedł za daleko. I druga rzecz, która uderza po oczach - Syria, która wspierała aktywnie Hezbollach i Hamas - organizacje uznane ze terrorystyczne, organizuje konferencje przeciwko terroryzmowi i ekstremistom religijnym.

Sprawa się wyjaśniła:
    Syria ma to szczęście, że jest w niej mało d***kracji – więc jest szansa, że JE Baszszar al-Assad przetrwa terrorystyczne ataki wspierane przez np. Stany Zjednoczone. Jednak np. śp.Muammar Kadafi takiego ataku nie przeżył.
    http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/poj...terroryzm/2536

W ustach Korwina słowo demokracja to przekleństwo...
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    W tygodniku Angora JKM ma felieton. Tam zawsze pada kilkakrotnie słowo d***kracja. Taki styl ... arystokraty.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    A sam dopiero co jej bronił...
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Odniosę się do owych rewelacji pana JKM w ten sposób: Wszystko co robi ten facet i mówi jest dowodem całkowitego braku wiedzy z zakresu nauk politycznych i historycznych lub opiera się na wyidealizowanych przez siebie przykładach i zwykłej ignorancji którą przejawia większość rodzaju ludzkiego ( mnie też się czasami ignorancja zdarza gdyż nie jestem jednostką wybitną.). JKM jest z jednej strony przykładem głupoty która może populizmem i wydumanymi z księżyca hasłami porwać tłumy nieuświadomionych obywateli i popchnąć ich w kierunku niemożliwych do przewidzenia konsekwencji, jednak z drugiej strony jest też impulsem który pokazał że istnieje droga zmian na polskiej scenie politycznej. Głupota potrafi uczyć-zależy jakim jest się uczniem.
    Co do popierania Asada przez Polskę jak to JKM proponuje zgodnie z zasadą mniejszego zła to kwestia która najwięcej dała mi do myślenia. Rzeczypospolita nie powinna wspierać żadnego rodzaju reżimu,tylko pomagać narodom na ich własne życzenie. Naród syryjski i nie tylko teraz cierpi lecz jeśli ISIL zostanie zniszczony to może Syria dostanie szansę zreorganizowania własnego ustroju? Zgodnie z wolą narodu? Nie wiem, ale wiem że jeśli coś jest złe to na pewno Nowa Prawica która kreuje się na wybawicielkę Rzeczypospolitej a przy tym mąci i zniekształca wszystkie fakty.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    JKM coś tam wie, ale z tej swojej wiedzy robi straszny misz-masz, wybiera fakty, które są mu na rękę, a te które mu nie odpowiadają albo przemilcza albo też rozbudowuje je tak, że trudno znaleźć w tym pierwotny sens. Po tym co przeczytałem na fb. na temat ateistów i po jego felietonie o Syrii już mnie nic nie zdziwi.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    W KNP od dłuższego czasu huczy i trzeszczy, czyżby zbliżał się koniec partii Korwina?
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...img#BoxWiadTxt
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...,17118235.html
    Chłosta albo chlasnąć rękę jak u ulubieńców Kulfona "Niewidzialną rękę wolnego rynku"
    Ostatnio edytowane przez PaskudnyPludrak ; 12-12-2014 o 11:45
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Strona 69 z 127 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119 ... OstatniOstatni