-
Większość tu grających poza mną nie grała w PBF, a błyskawicznie załapali o co chodzi. Regulaminu nie ma. Postacie robię ja jako MG na podstawie opisu Gracza kim chce grać i w uzgodnieniu z Graczem. Gramy poprzez wpisy fabularne. Przeczytaj od początku jakiś zakończony PBF to się zorientujesz najlepiej ten najstarszy gdzie wyjaśniałem co i jak. Link do I PBF-a http://forum.totalwar.org.pl/showthr...ied%C5%BAmina)
-
Dodam że system RPG, jaki na naszym forum MG stosują jest łatwy dla graczy a jednocześnie przyjemny.
-
Super, to jak mogę dołączyc do jakiejś sesji?
-
Stwórz swoją postać według tego szkicu:
Koncepcja (Aspekt główny): Nilfgaardzki Setnik Ciężkozbrojny, dezerter z ciężką zbroją kolczą z elementami płytowymi i tarczą oraz mieczem
Problem: Nieufność wobec nieznajomych (ścigany przez tajną policję Nilfgaardu), niechęć innych narodów (liczne najazdy Nilfgaardu na ziemie sprzymierzonych.)
Cel: Zrzucenie zarzutów na kogoś innego i ucieczka przed pościgiem, w konsekwencji powrót do ojczyzny.
Przeszłość: Dawniej syn szlachcica, który wysłał go do armii. Po tym jak został wykryty spisek w którym brał udział musiał uciekać do Temerii. Sprawny w walce w zwarciu, wytrzymały.
I wyślij do Aravena ;)
-
Najperw przeczytaj chociaż z 10 stron z PBF-a z mojego postu nr 181 z linku tam podanego. Potem popatrz kim grają Inni Gracze w poście nr 1 są ich Postacie.
Napisz mi PW kim byś chciał grać, wygląd skąd pochodzisz i określ aspekty swoje na wzór innych. Obecny PBF się kończy, ew. może zagrasz w kolejnym jak zrobisz wszystko na czas. na bazie Twoich wytycznych ja opracuję postać mechanicznie.
I zrób Aspekty wg sugestii Froyi.
-
-
To link do Forum Kryształy Czasu http://www.krysztalyczasu.pl/news.php
Tam też jest prężny dział PBF i sporo lepsze narzędzia dla MG do prowadzenie PBF i dla Graczy do gry. Niedługo ruszy PBF w Conana, na mechanice w jaka gramy i tutaj. tam tez jestem MG i graczem. Sadam się zarejestruje, zachęcam też Innych. Tam fajniej się wstawia też grafiki i inne takie, co wzbogaca PBF-y.
-
Jak PBF-y na tym forum się wyczerpią to zarejestruje się i tam. Ale mam nadzieję, że u nas jeszcze się pociągnie. Zwłaszcza że aktywność jest dobra.
-
Ja już się zapisałem, Lwie ale tam jak komuś się spodobały pbf-y grane tu jest więcej opcji, i też nie możemy w nieskończoność eksploatować dwójki MG
-
No wiem, toteż napisałem że przejdę tam jak u nas się sesje wyczerpią. ;)