Na tej zasadzie będziesz wszystko za niego robił :D
Wersja do druku
Na tej zasadzie będziesz wszystko za niego robił :D
Lepiej niech MG wykona za niego ruch , tak jak w regulaminie .
Jestem zastępcą - jak w regulaminie... Poza tym Temer może po staroświecku zwyczajnie ruszyć dupę
Apeluję aby WMM został odsunięty z funkcji zastępcy. Ponieważ
a) Sytuacja polityczna jaka jest to wszyscy wiedzą i możemy podejrzewać ,że będzie chciał wykorzystać zaistniałą sytuację dla siebie.
b) nigdzie nie widziałem aby Temer napisał , że to ty jesteś jego następcą. Nie założył ambasady , anie nie znamy jego poglądów politycznych, więc może (sarkazm) nich każdy po kolei gra Cesarstwem.
Osobiście proponuję aby MG podjął decyzję , czy zostawić jego turę bez ruchu , czy sam MG wykona tak aby Temer nie stracił , anie nikt inny nie zyskał .
Radek słusznie prawi tak będzie sprawiedliwie
Jak zginiesz w następnej turze to będziesz mógł zagrać Niemcami jak Temer nie wróci. Ja od niego mam wytyczne
A ja mam gdzieś wytyczne . Pop prostu nie przyjmiemy od ciebie save
Ej, chłopaki, luz luz. To tylko gra, bez spiny, nie gramy przecież o pieniądze :D (No chyba że mi o czymś nie powiedzieliście :D ).
Jednak muszę się trochę zgodzić, że nie mamy dowodu na to że jesteś zastępcą Temera. Weź tez pod uwagę, że jesteś jednym z graczy, czyli subiektywną osobą biorącą udział w konflikcie. Najlepiej gdyby zagrał Niemcami Mistrz gry lub ktoś z zewnątrz.
I nie jest to ofens na Ciebie WMM, ale spójrz na to z naszego punktu widzenia, jako graczy.
Zmień chłopaki na Radek bo być bardziej wylyzowanym niż ja jest ciężko. Mogłem nagrać tą rozmowę telefoniczną ale akurat jednocześnie rozmawialiśmy o tajnych sprawach administracji orga. Gramy for fun i nie zapominajcie o tym. Ja się dyplomacją świetnie bawię. MG ruch może zrobić jeśli go nagra i potem wrzuci na kanał Temera. Nie zapominajmy również o podstawie jaką jest zaufanie do współgraczy. Ja się z turą nie śpieszę bo jestem na świętach u rodziny bez dostępu do komputera, "spór" całkowicie rozwiąże i zakończy pojawienie się Temera i potwierdzenie przez niego moich słów.
Ok, ale to że gramy for fun to nie usprawiedliwia, że praktycznie na własną rękę kierujesz dwoma państwami. Jak chłopcy grają na podwórku w piłkę nożna dla funu to nie powinni się spinać i kłócić ze sobą, ale to wcale nie oznacza, ze mają przymykać oko na łamanie przepisów np. faule. I nikt nie kazał ci nagrywać rozmowy telefonicznej, nie traktuj nas jak idiotów. Po prostu pogadaj z Temerem o tym np. na skype i prześlij screena, który by udowadniał, że na prawdę dał Ci chwilowo zastępstwo i niedługo wróci. Dużo zachodu? Jeśli tak, to mamy problem, bo nie wiem jak inni gracze i nasz sędzia Mefisto, ale dla mnie to nie fair, ze grasz dla siebie dwiema frakcjami.
WMM cały czas próbujesz zatuszować swoje zagrania tanimi śpiewkami i oskarżeniami . Ja po prostu chcę grać z zasadami , zresztą tak jak większość graczy. Nie mam zamiaru szerzyć sporów , lecz mam nadzieję poznać spoko ludzi z którymi będzie można się wspólnie "bawić" na youtube czy w prostych wieloosobowych grach na steam-e. Jesteś doświadczonym graczem ,sam to stwierdziłeś ,więc trzymajmy się po prostu regulaminu, przez cały czas Mefisto tłumaczy mi jeszcze tę kampanię i zapewne do jej końca jeszcze nie ogarnę wszystkiego. Gramy forfun to po co tak nalegasz na twoje zaangażowanie w turę Temera. Skoro może rozmawiać z tobą na Skype czy innym komunikatorze to naprawdę nie znalazł ani minuty na (już nawet nie wspominam o założeniu ambasady) napisanie w tym dziale ,że ty jesteś jego zastępcą? Wojtascythe w swoich wypowiedziach ma 100% racji.
Pozdrawiam WMM,Wojtascythe,Ashagana,Tuffa,Legwana,Temera,Remi xa oraz Mefisto i Domena . Mam nadzieję że to zakończy jakąkolwiek spinę . WMM wybacz jeśli cię uraziłem i mam nadzieję ,że od teraz to będzie tylko fajna zabawa z dobrymi przyjaciółmi .
Gadam z nim przez telefon bo internetu nie ma... Temer widzisz i nie grzmisz
Nie koniecznie Temer musi grzmieć, ale fajnie byłoby gdyby potwierdził Twoje zastępstwo i potwierdził, ze niedługo przejmie dowodzenie własną frakcją :P
Napisałem do niego smsa zeby móc wam zrobić screena skoro aż tak mi nie wierzycie.
A dziwisz się, że nie wierzymy?
Tak, bardzo.
Pisałeś że od środy ma więc ... , no ale nie będę się czepiał . MG wykona ruch i po kłopocie
Załącznik 822
Bo pisał że ma ale od tamtego czasu nie miałem z nim żadnego kontaktu, on sam nic nie napisał, ambasady nie założył więc wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały na ponowny brak internetu i/lub Temera. Czy to kończy debatę czy tego screena też zmyśliłem?
Przecież do zrobienia tury nie jest potrzebny internet. Jedynie do ściągnięcia sejwa.
Ale z drugiej strony save nie miał jak ściągnąć , chyba że, podłączyłby internet z telefonu do pc .
A wy przy robieniu każdej tury nagrywacie filmik ??
=======================
Owszem, da się podłączyć internet z telefonu do PC.
Tak z każdej tury
Podłączyć się da tylko trzeba chcieć .
A Temer założył ambasadę i jakieś pakty z kimkolwiek zawarł ??
Jak coś to ja wiem jak zrobić filmik z gry np. Frapsem, ale nigdy z komentarzem nie robiłem.
Poza tym nie gram w tej KO więc lepiej niech ktoś inny zrobi.
Najlepiej by było gdymy MG skontaktował się z Temerem i dowiedzieć się szczegółów, czy ma zamiar w ogóle do nas dołączyć. Czy ma zamiar zrobić coś z internetem ? Dla mnie taki brak internetu to powód do zerwania umowy, no chyba że to on coś zniszczył :)
No właśnie nie, nie mieliśmy żadnego fizycznego dowodu, że dogadał się z WMM, a nawet, ze w ogóle będzie grał.Cytat:
A Temer założył ambasadę i jakieś pakty z kimkolwiek zawarł
WMM,
Ogarnij się i nie rzucaj takimi dziecinnymi tekstami. Staram się uspokoić radka i podejść do tego sporu i do samego Ciebie na poważnie, ale takie zachowanie nie pomaga.Cytat:
Czy to kończy debatę czy tego screena też zmyśliłem?
Grasz DLA SIEBIE dwiema frakcjami, masz DWA razy większe szanse niż inni gracze, przy czym nie było dowodu na to że zostałeś do tego upoważniony i na koniec traktujesz nas sarkastycznie "Czy to kończy debatę czy tego screena też zmyśliłem?". Nawet jeśli cisnąłem Cię z tym byś udowodnił swoje zastępstwo temera, to nie powinieneś temu w ogóle się dziwić, bo w ten sposób dajesz sobie dwa razy większe szanse na zwycięstwo.
Z tego co widzę to właśnie w tej chwili Temer jest online, więc może zaraz się wypowie:
http://forum.totalwar.org.pl/member.php?6776-Temer
Jak coś to wklejam ponownie link do sejwa dla Niemiec bo jest na stronie 4:
http://www.speedyshare.com/dZGQw/KO-YT-Niemcy-2.sav
Sprawa została już wyjaśniona tym screenem, ale może chociaż powie kiedy on sam zagra :P
Czekaj czekaj jest online , to pobrać save to jest chwila . Teraz sprawa jest załatwiona ture niech wykona Temer i nagra ,koniec kropka.
Jestem już, widzę, że ostra dyskusja się wywiązała z powodu mojej nieobecności.
W każdym razie, potwierdzam słowa Mistrza, że przekazałem mu poprowadzenie mojego państwa w kampanii na czas mojej nieobecności. Zrobiłem to by nie psuć zabawy innym przez moje problemy.
Powód mojej nieobecności zaś był prosty, przez około tydzień nie miałem dostępu do internetu, miałem jedynie ten z komórki, który jest mocno ograniczony, więc korzystałem z niego tylko do ważnych spraw. Zaś jeśli chodzi o ostatni tydzień kiedy to już miałem internet, to miałem na głowie masę innych zajęć, m.in. zaległości w nauce (nie było mnie dosyć długo w szkole i nawet teraz siedzę nad książkami), przygotowania do świąt, zalegające mi sprawy administracyjne orga oraz moje bardzo prywatne już sprawy z których nie będę się tłumaczył. Ogółem nie miałem już głowy, by zająć się kampanią. Jeśli zaś ktoś teraz zwróci mi uwagę, że na moim kanale regularnie pojawiały się filmy, cóż, mam po prostu spory zapas nagranych filmów, od prawie miesiąca nic nie nagrywałem.
Przepraszam, że przeze mnie wynikły konflikty między wami, za chwilę założę ambasadę i do końca dnia postaram się zająć swoją turą, udowadniając przy okazji, że Cesarstwo nie jest marionetką Zakonu ;)
Mistrzu, możesz mi przesłać film z tej tury, którą ty zrobiłeś? Zajął bym się nim od razu i przygotował do opublikowania :)
Pozdrowienia!
Dobrze, jestem niewinny a państwem kierowałem tak jak mi Temer przykazał. Nie rozumiem tego argumentu z graniem dwoma państwami pod siebie, bo zrobiłem tylko jedną turę i ewentualnie drugą podczas gdy cała kampania będzie trwać solidne kilkadziesiąt tur a do decydujących momentów jeszcze daleko.
Także niech każdy się wyzeruje i wyluzuje.Spoiler:
Wojtascythe się wyzerował i wyluzował po kieliszku likieru :P
Fajnie się skończyło , swoją drogą ja także miałem / a nawet mam teraz gości i prawdą jest że drinki pomagają. Proszę 2 poszły i Temer wrócił . Jak coś to będę wieczorem , a teraz wracam . Powodzenia
No. Bardzo miłe zakończenie.
A ja mam takie pytanie czy chcecie grać podle nowego regulaminu, skoro tura jeszcze młoda? Odpowiedzi oczekuję w dyskusji ogólnej.
Temer miał nagrać na początku dzisiejszego i już szedł robić i poszedł i... i... i nie wiem co się stało...
Niektórzy wstają po 13:00, więc może dla nie go jest teraz poranek XD
Warunki domowe lekko uniemożliwiały mi nagranie tury, stąd to opóźnienie :/
http://speedy.sh/rUEFx/KO-YT-Dania-2.sav
Legvanowi przypominam o haśle...
Czas więc na Norwegię : http://speedy.sh/h2cnt/KO-YT-Norwegia-2.sav
powodzenia :)