Właśnie też spotykam się z tym problemem.
Wersja do druku
Patch sie wgrywa ale gra nie chodzi, walczyłem z tym wiele godzin i dałem za wygraną. A koniecznie musimy patchować? Może każdy niech pobierze 1.0?
Dobra, zezwolimy na niezgodność plików bo inaczej nigdy nie ruszymy.
ta już lepiej nie zgodność.
1.03 lub 1.52 one zapewne różnią się minimalnie. 1.0 i 1.02 nie przejdą
Skoro gramy na niezgodności plików i niektórzy będą grać na wersjach steamowych to rezygnujemy ze zmian w liczebności jednostek itp. Także nic nie trzeba zmieniać. Musicie się tylko upewnić, że macie wersję 1.03 w przypadku wersji pudełkowej.
Jeśli wersja pudełkowa nie będzie chciała wam się spatchować a steamowej nie macie to ponoć można na steamie aktywować medka używając klucza cd. Jeśli i to wam się nie uda to skontaktujcie się ze mną na steamie.
To znaczy, że trzeba jeszcze raz przeczytać ze zrozumieniem ;)
Czyli nawet bez wprowadzania jakichkolwiek zmian w plikach, wersja Steam podstawki i tak jest niezgodna z wersją pudełkową ??
Wcześniej jakoś to do mnie nie dotarło, ale strasznie to dziwne... Na Kingdomsach chyba obie wersje się zgadzają.
Czekam jeszcze na jedną PW od WMM i później będziemy mogli zaczynać, ale nowego sejwa startowego wstawię.
Kingdomsy się zgadzają, podstawki już nie. Jest to strasznie dziwne ale tak jest i nie udało nam się temu zaradzić więc znaleźliśmy inne rozwiązanie. PW powinno zawierać już wszystkie konieczne dane/instrukcje. W sobotę zaczniemy jeśli niebo nie zwali nam się na głowę.
Myśleliście nad modyfikacją przenoszącą Wielką Kampanię na silnik kingdomsa? Modulacja ogranicza się na dopasowaniu scenariusza do elementów zaimplementowanych w dodatku. Do konwersji. Nawet język pozostanie "po polskiemu" :PCytat:
Kingdomsy się zgadzają
http://www.twcenter.net/forums/showt...d-1-0-Released
Jeżeli nie rozpoczniecie kampanii w najbliższym czasie, to upadek entuzjazmu i znużenie przedłużającymi się niepowodzeniami, krwawo zdziesiątkują skład.
Edit:
Miałem problem z pobraniem, więc zamieszczam link do moda
https://www.sendspace.com/file/5i2g7v
Wiem o tym doskonale, dlatego chcę zacząć jak najszybciej. Wierzę jednak w ludzi, którzy się zgłosili i nie poddam się na drodze do celu jakim jest ukończenie tej kampanii. Przy krzyżakach też mieliśmy i mamy pod górkę ale sukcesywnie przemy do przodu.
Czytałem już wcześniej o tym retroficie ale nie wiem jak będzie on reagował ze steamem, na dodatek wprowadza on kilka niepożądanych przez nas zmian. Najpewniej da się to rozwiązać i już nawet wiem jak ale wdrażanie tego ponownie opóźni start kampanii na co nie chcę pozwolić. Udało nam się bardzo szybko i skutecznie zebrać uczestników kampanii dlatego mieliśmy trochę czasu w zapasie, który już zużyliśmy. Nie będziemy już więcej kombinować, bo próbowaliśmy od około miesiąca i wciąż tkwimy w martwym punkcie przez opór steama i ściąganych wersji więc obraliśmy inną drogę. Wystartujemy jak tylko Domen przygotuje save startowy.
Do wszystkich biorących udział w tej kampanii:
Zaczynamy jak tylko Domen dostarczy nam save startowy. Zezwalamy na niezgodność w plikach, żeby można było grać zarówno na wersji pudełkowej jak i steamowej. Liczę i wierzę w waszą uczciwość pod tym względem. Nie będą potrzebne żadne zmiany w plikach, więc jeśli jakieś wprowadziliście - wycofajcie je. Najlepiej po prostu reinstalując grę żeby mieć 100% pewności. Jeśli nie wycofacie tych zmian to będziecie grać na innych warunkach niż pozostali co będzie nieuczciwe, dlatego tak ważne jest by się upewnić, że je wycofacie.
Ja dla pewności pobieram jeszcze jedną wstawkę. Rzekomo full wypas więc sprawdzę czy da się patchować :) sprawdziłbym dzisiaj ale szelma zatrzymała się na 99,2 %. Dlatego test przeprowadzę jutro :) (przypuszczam że będzie jak ostatnio, ale kto wie... ;) )
Byle byś miał 1.03 lub 1.52. Decyzja zapadła - nie kombinujemy więcej i startujemy najszybciej jak się da. Nikt do mnie na steamie nie pisał, co znaczy, że wszyscy mają odpowiednie wersje więc możemy ruszać.
Ten temat jest już nieaktualny. Bo nie gramy na tych plikach.
Można zamknąć ten temat.