Były obydwa Doomsday był pierwszym, Armageddon drugim dodatkiem.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Wersja do druku
Były obydwa Doomsday był pierwszym, Armageddon drugim dodatkiem.
W najnowszym DD potwierdzono- będą oznaczenia Nato :)
Podoba mi się jeszczę zmiana w zakresie walki powietrznej-lepiej pomyślane niż w 3 :)
Z EvW była niezła komedia, studio dostało gotowy silnik i przez jakieś 1,5 roku nie potrafiło czegoś sensownego zrobić, więc Paradox projekt anulował, a devsi potem poleźli na Kickstarter i zaczęli zbierać na ten projekt pieniądze. Chcieli wykupić od Paradoxu Europe i Clausewitza, potem je połączyć w jeden i na jego podstawie stworzyć grę. Znalazło się trochę jeleni, które sypnęły zawrotną kwotą $1000
:eek:
Mieć silnik. Nie zrobić gry :(
Samo posiadanie silnika to jeden mały krok. Do zrobienia gry droga jest daleka.
Tak się składa, że gra została zrobiona, ale została zamknięta, bo trafiła do internetu zanim ją wypuszczono.
Mija się to jednak z tym co napisałeś wcześniej.
mniemam też, że wiesz to z jakiegoś dobrego źródła.
Szok! Photoshop na tym poziomie!?
Na yt można znaleźć wiele filmów z tej bety czy tam alfy
Przez trzy lata tego nie byli zdolni zrobić. Jak ktoś chce sobie poczytać to tutaj ma link do Eufi, bo nie chce mi się logować na Paradox https://eufigames.com/forum/showthread.php?p=499961
Świetny pomysł, trzeba będzie mocno kombinować przy tworzeniu armii :)
Zgadza się :)
Najbardziej ciekawi mnie nowe lotnictwo :)
Jak tu czekać do 2016?
Sam się zastanawiam :), ale po tych zapowiedziach myślę że warto się będzie trochę po niecierpliwić :)
W 3 z tym lotnictwem była masa grzebania :(
To prawda, a to sprawiało że często sobie odpuszczałem tą formację bądź nie wykorzystywałem jej potencjału, podobnie zresztą było z okrętami.
Akurat marynarka mi tak nie przeszkadzała. W grze Niemcami było ok, Japonia meczyło mnie to lotnictwo pokładowe; nigdy nie wiedziałem czy ono działa czy nie
Wychodzi na to że trzeba będzie poświęcać dużo więcej uwagi na zarządzanie państwem, no i bombardowanie będzie miało większy sens(nareszcie) :)
w hoi3 bombowce strategiczne były bez sensu...
no chyba że nuke miałeś :D
No chyba że :D, ale inaczej to nawet nie było potrzeby żeby sobie nalotami głowę zawracać
http://www.hoi4wiki.com/Land_units
Modern tanks? :)
Nie no to już przesada :D, w takim razie do kiedy ma trwać rozgrywka? W HOI3 najlepsze są super ciężkie a i one moim zdaniem już naciągane były
Naciągane. Po prostu Polska będzie mieć husarie, a Rosja ją będzie czołgami T-14 Armata rozjeżdżać.
No a tak na poważnie to czekam niecierpliwe na tą gierkę. Wydaje się być prostsza od poprzedniej części :)
Do 1948
Wydaje mi sie że poza walką lotnicza i ogolnie lotnictwem to taka III +
ale III była świetna!!!! :)
Herezje gadasz. III w wersji grywalnej to jest dopiero od Their Finest Hour, wcześniej trzeba było kilka modów, lek na uspokojenie i dużo cierpliwości. Jak chcesz się przekonać jak trójka naprawdę wyglądała to odpal sobie najzwyklejszą wersję sprzed pierwszego dodatku.
Co w III jest wg Ciebie takie złe?
Fakt ma minusy i nikt tego nie kryje. Chodźby w.w lotnictwo czy system budowy dywizji oparty na modelu brytyjskim. Ja gram w wersje thf wiec nie wiem jak wygląda podstawka taka w 100% czysta. Mody dodały tej grze miodnosci dzieki większej liczbie jednostek i eventow
Dla mnie w HoI III niegrywalny byl ten nowy system dywizji - zamiast robienia moze niehistorycznych ale grywalnych stackow po 12 (albo po 500 w HoI1 ;)), tutaj łacznie jednostek w jakies struktury i kierowanie caloscia bylo tak niewygodne, ze 3 razy podchodzilem do gry i nigdy sie nie moglem przekonac.
Czy ja wiem? Dla mnie ten system nie był taki zły i dość łatwo się w nim odnalazłem :)
A tu trochę informacji o politycznym aspekcie gry : https://forum.paradoxplaza.com/forum...2015.882305%2F
Z niecierpliwością czekam na informacje o marynarce wojennej :)
Całkiem nieźle to wygląda, sprawa doktryn bardzo ciekawa,dobrze że będzie można dostosować ją do własnej strategii, no i widzę małą inspirację eu4 :) (powrót okrętów do portów gdy są uszkodzone)
To zdecydowanie na plus :)
Dla tych którzy chcą sprawdzić na jakim etapie są prace nad HOI4 i czy w ogóle warto kupić tą grę PI otwiera zapisy na betę do której to można aplikować do 30 października. Więcej informacji tutaj https://forum.paradoxplaza.com/forum...gnup.888039%2F :)
Jest ktoś kto załapał się do bety? Zdaje się, że wybór języka polskiego przy rejestracji, mógł utrudnić to zadanie:)
Proszę zmienić avatar, gif nie jest dopuszczalny
Sadam86
Data premiery 6 czerwca 2016
Witam, chciałbym podkreślić, iż HOI4 będzie w pełni w języku Polskim (między innymi).
Crusader kings 2 też kiedyś było po Polsku także zobaczymy co będzie jak wyjdzie kilkanaście łatek i dlc;).