Cóż, pod wpływem mej lubej zacząłem się zapoznawać z twórczością imć Kinga, i po ukończeniu 'Czterech Pór Roku' zabieram się za 'To', czyli lektura na zimowe wieczory zapewniona ;)
Wersja do druku
Cóż, pod wpływem mej lubej zacząłem się zapoznawać z twórczością imć Kinga, i po ukończeniu 'Czterech Pór Roku' zabieram się za 'To', czyli lektura na zimowe wieczory zapewniona ;)
Skończyłem Króla Szczurow Clavella, zaczynam Piekło Pocztowe Pratchetta
Po n-tym przeczytaniu sagi o Wiedźminie, zabrałem się nareszcie za Silmarilliona :) Na razie jestem na początku, i jedyne czego się dowiedziałem, to to, że Melkor był wynalazcą muzyki heavymetalowej :D
No...przyszły wreszcie opowieści Wiedźmiśnkie. Już biorę się za ich czytanie:D
ostatnio skończyłem "Czarodziejską górę" Tomasza Manna, zdecydowanie jedna z najlepszych książek jakie przeczytałem. Zapraszam do przeczytania mojej recenzji na blogu: http://igorks.blogspot.com/2010/01/czar ... ra_14.html
Ostatnio czytałem...
"Księga Inkwizycji" - Podręcznik napisany przez Bernarda Gui
Aktualnie czytam...
"Między Jerozolimą a Łukowem. Zakony krzyżowe na ziemiach polskich w średniowieczu." Marii Starnawskiej.
Polecam tą lekturę tym, którzy zainteresowani są dokładnym losem zakonów na naszych ziemiach. Dużo ciekawych informacji dla zainteresowanych zakonami i mediewistyką.
Następna w kolejce to...
"Ostatni Templariusz" - Raymond Khoury
Obecnie czytam "Phoenicians: Lebanon's epic heritage" Holsta.
Za kilka dni ma do mnie przyjść "Seagoing ships and seamanship in the Bronze Age Levant" Wachsmanna, to sie pewnie na to przerzucę, bo z tego co woidziałem jest fascynująca (inaczej zresztą bym jej nie kupił :) )
Ile dałeś i przez co zamawiałeś?
Przez Krainę Książek.
Holsta za 87 zeta, Wachsmanna za 169 (koszty przesyłki wyniosły 0) - w empik.com wyszłoby taniej, jednak wkurzyli mnie bo w przypadku dwóch ostatnich zamówień okazalo się, zę nie mogą dostarczyć niektórych ksiażek (w tym Wachsmanna).
ostatnio skończyłem "Śniadanie u Tiffany'ego", przeczytałem bo akurat nie miałem czasu na jakąś dłuższą lekturę. Krótka notka na moim blogu: http://igorks.blogspot.com/2010/02/snia ... nyego.html