Oddałbym Ci jakieś miasto, ale nie wiem czy mg się zgodzi.
Btw nie widzę podpunktu, który kiedyś był i zabraniał podtrzymywania nacji przy życiu. Czyli aktualnie można tak robić?
Wersja do druku
Oddałbym Ci jakieś miasto, ale nie wiem czy mg się zgodzi.
Btw nie widzę podpunktu, który kiedyś był i zabraniał podtrzymywania nacji przy życiu. Czyli aktualnie można tak robić?
Ale po co :P? Jak tam kto chce ale ja uważam że to nie bardzo ma sens a i jaka jest przyjemność ze zwykłego egzystowania?
W zakończonych KO widziałem mapke gdzie Mefisto zrobił Mediolan na terenach Krymu/Rusi i to całkiem spory ;d
Trochę to nierealistyczne, ja bym taki punkt do regulaminu dodał skoro nie ma.
Edit - Teraz spojrzałem i na starej wersji regulaminu punkt 6c zakazuje takiego procederu.
No właśnie w starej wersji, a nie w nowej. Nie miałem też na myśli "zwykłego egzystowania" a odbudowę państwa i przyszły odwet. :P
A,chyba że tak :),zatem jak kto chce,choć ja uważam że to nie powinno być zabronione a ograniczone wyłącznie do sojuszników.
Właśnie po to został ten punkt wywalony, aby gra była bardziej elastyczna. I tak został punkt o zatwierdzaniu wymian przez MG, więc to on decyduje czy oddanie miasta będzie patologiczne, czy nie. A wciąż umożliwiona zostaje walka na uchodźctwie. Przykładowo ktoś ma jeszcze dwie armie, ale traci ostatnie miasto. Miałby zniknąć? Wszystko zależy od MG, to on ocenia szanse i możliwości.
A przykład mojego Krymu jest raczej pozytywny dla tej deregulacji. Tamten przepis miał powstrzymywać przed tworzeniem się niewydolnych farm przedłużających kolejkę, a nie przed powstawaniem wciąż operujących organizmów. Takie to tylko korzyść dla rozgrywki. A kolonia genueńska na Krymie istniała naprawdę swoją drogą. W tej grze są dziesiątki mniej realistycznych rzeczy. ;)
PS: Nie w zakończonych ko, tylko we wciąż trwającej, acz zawieszonej WKO33. ;)
Francja chyba dramatyzuje. Wenecja - http://www83.zippyshare.com/v/X2kXWGIu/file.html