Oddałbym Ci jakieś miasto, ale nie wiem czy mg się zgodzi.
Btw nie widzę podpunktu, który kiedyś był i zabraniał podtrzymywania nacji przy życiu. Czyli aktualnie można tak robić?
Oddałbym Ci jakieś miasto, ale nie wiem czy mg się zgodzi.
Btw nie widzę podpunktu, który kiedyś był i zabraniał podtrzymywania nacji przy życiu. Czyli aktualnie można tak robić?
KO:
Krucjata(4-Jerozolima);Iberia(1-Navarra);Brytania(32-Walia);Krzyżacy(35-Polska,36-Zakon,38-Litwa,42-Dania,44-Mongołowie,45-Zakon);MKO(26-Bizancjum);WKO(29-Sycylia);
Niedokończone:
MKO(18-Wenecja);Krzyżacy (39-HRE,40-HRE);
Oddane:
WKO(30-Maurowie, 32-Bułgaria); MKO(30-Dania,33-Anglia);WKO(34-HRE);BC(17-Egipt);
Ale po co? Jak tam kto chce ale ja uważam że to nie bardzo ma sens a i jaka jest przyjemność ze zwykłego egzystowania?
W zakończonych KO widziałem mapke gdzie Mefisto zrobił Mediolan na terenach Krymu/Rusi i to całkiem spory ;d
Trochę to nierealistyczne, ja bym taki punkt do regulaminu dodał skoro nie ma.
Edit - Teraz spojrzałem i na starej wersji regulaminu punkt 6c zakazuje takiego procederu.
No właśnie w starej wersji, a nie w nowej. Nie miałem też na myśli "zwykłego egzystowania" a odbudowę państwa i przyszły odwet.![]()
KO:
Krucjata(4-Jerozolima);Iberia(1-Navarra);Brytania(32-Walia);Krzyżacy(35-Polska,36-Zakon,38-Litwa,42-Dania,44-Mongołowie,45-Zakon);MKO(26-Bizancjum);WKO(29-Sycylia);
Niedokończone:
MKO(18-Wenecja);Krzyżacy (39-HRE,40-HRE);
Oddane:
WKO(30-Maurowie, 32-Bułgaria); MKO(30-Dania,33-Anglia);WKO(34-HRE);BC(17-Egipt);
A,chyba że tak,zatem jak kto chce,choć ja uważam że to nie powinno być zabronione a ograniczone wyłącznie do sojuszników.
Właśnie po to został ten punkt wywalony, aby gra była bardziej elastyczna. I tak został punkt o zatwierdzaniu wymian przez MG, więc to on decyduje czy oddanie miasta będzie patologiczne, czy nie. A wciąż umożliwiona zostaje walka na uchodźctwie. Przykładowo ktoś ma jeszcze dwie armie, ale traci ostatnie miasto. Miałby zniknąć? Wszystko zależy od MG, to on ocenia szanse i możliwości.
A przykład mojego Krymu jest raczej pozytywny dla tej deregulacji. Tamten przepis miał powstrzymywać przed tworzeniem się niewydolnych farm przedłużających kolejkę, a nie przed powstawaniem wciąż operujących organizmów. Takie to tylko korzyść dla rozgrywki. A kolonia genueńska na Krymie istniała naprawdę swoją drogą. W tej grze są dziesiątki mniej realistycznych rzeczy.![]()
PS: Nie w zakończonych ko, tylko we wciąż trwającej, acz zawieszonej WKO33.![]()
Francja chyba dramatyzuje. Wenecja - http://www83.zippyshare.com/v/X2kXWGIu/file.html
Nie pomagam na pw