Stare dobre CA, czyli jak najwięcej zarobić przy minimalnym wkładzie własnym. Mam nadzieję, że nie odwalą takiej kaszany, bo to byłoby zbyt bezczelne nawet jak na nich.
Wersja do druku
Stare dobre CA, czyli jak najwięcej zarobić przy minimalnym wkładzie własnym. Mam nadzieję, że nie odwalą takiej kaszany, bo to byłoby zbyt bezczelne nawet jak na nich.
Za preorder nie miało być czasem rasy, która jest już w grze?
Bo robienie pełnej gry jest głupotą z perspektywy współczesnego kapitalizmu.
Braki w rosterach = super, od czasu do czasu wydamy jakąś jednostkę, będą się cieszyć, że coś robimy. Poza tym coś trzeba dać w lord packach poza lordami.
Brak ras, cóż... to co wyżej, materiał na ewentualne DLC.
A czy zrobią to już inna sprawa. Niemniej możliwość zrobienia muszą sobie zostawić.
Ależ po co się tak denerwować, kiedy jeszcze nic nie wiadomo. Prawdopodobnie obecność Skavenów w OW będzie podobna do obecności wampirów w NW, niegrywalna rasa dająca większą różnorodność. W łączonej kampanii zapewne jakiś LL Skavenów będzie zaczynać w OW i to by było na tyle. Rasa z DLC to niemal na pewno będzie Norska, a w łączonej kampanii jeden z LL zacznie w Skeggi. Możliwe, iż na początku planowali dodanie ich właśnie głównie do NW, ale po sytuacji z Wojownikami Chaosu uznali wrzucenie piątej rasy do poprzedniej części za lepsze wizerunkowo rozwiązanie. Wszak niczego nie wycinają z nowej gry, a dodają coś do starej ;)
Jakoś kiedyś to nie przeszkadzało, a to, że dzisiejszy rynek gier skręcił w tak złą drogę to pokazuje tylko, ile są warte dzisiejsze gry :P (czyt. podstawka 30 zł, więcej nie).
Zresztą jak pisałem nieraz nawet pod filmami CA - nie chcę pobierać specjalnie modów do jednostek z bitewniaka, które winny być już w vanilii. To tak, jakbyś musiał uzupełniać samemu grę, bo leniom się nie chciało... Jak dla mnie to CA powinno odejść od sposobu dzielenia takiego, tylko na start dać pełne rostery, a w DLC za 3-4 euro dawać 2-3 LL'ów, nic poza tym. Rostery winny być pełne już na premierę, bo robienie z części z nich materiału na DLC to zwykłe zdzierstwo - i tu wcale nie chodzi o cenę DLC, a o sposób marketingu. Moim zdaniem połowa studia do wyrzucenia, a na jej miejsce osoby, które będą na start do gry dawać pełne rostery, AI bardzo trudne, które rzadko popełniałoby błędy itd.
A ja nawet chciałbym Lord paka ze skawenami w starym świecie.
Znaczy skaweni mieliby wtedy prawie pełny roster, plus legendarne jednostki i 4 LL na start. 2 w nowym świecie i 2 w starym świcie.
Prawdę mówiąc to nie bardzo podoba mi się pomysł przesuwania lordów na połączonej mapie (poza Ungrimem, ale i tak wolałbym by był też automatycznie przesunięty w starym świecie). Więc opcja na dzień dobry 2 lordów nowego świata dla szczurków mi jak najbardziej pasuje, ale pod warunkiem że szybko dojdą też ci ze starego.
Ale jestem zdziwiony, bo myślałem że teraz mają być ciemniaki (znaczy mroczne elfy), a szczurki miały być do samego końca trzymane w ukryciu.
To by była niezła kpina gdyby tym race packiem okazały się skaveny w starym świecie,ale po bezczelnym wycięciu wojowników chaosu z gry nic już mnie nie zdziwi. Porządna firma dałaby możliwość gry skavenami w starym świecie w ramach flc przy wydawaniu patcha z połączoną mapą a CA...Cóż,pozostaje nam jedynie czekać na oficjalne info i liczyć że te przypuszczenia się jednak nie sprawdzą.
Ja uważam że raso paczką będzie Norska (80%) lub TEB (20%).
Natomiast od kształtu Szczurków bardzo dużo zależy. Znaczy od tego jak będą zrobieni, bo powinni być wszędzie, czyli w starym i nowym świecie. Ale LL na start ma być tylko dwóch.
Możliwości rozegrania tego jest kilka.
Ja najbardziej chciałbym taki kształt 2 LL szczurków z nowego świata, a później (pierwsze dlc) z tymi w starym świecie. Ale z uwzględnieniem tego że to dlc działałoby tak do młota1 jak do młota2.
Jak nie będzie nic do starego świata lub połączonej mapy to można od razu zapomnieć o uzupełnianiu pozostałych braków.
Szczerze mówiąc ja cieszyłem się na myśl o dlc które teraz miałby być. Ale tylko jeśli będą miały kształt trochę do do nowe i trochę do starego świata.
Już tłumaczę na podstawie Estalii. Chyba nawet to kiedyś pisałem.
Byłby to rasa pak
Z tym że jeden LL zaczynałby w estalii a drugi w nowym świecie.
Jak masz Młota1 to obaj ll zaczynaliby w estalii tak samo jak masz w przypadku Imperium.
Jak masz Młota2 to obaj zaczynają w Nowym świecie ale w tej samej miejscówce tak jak chaos.
Jak masz oba młotki to w przypadku głównych kampanii zaczynaliby tak jak powyżej. Ale już na połączonej mapie byliby rozdzieleni.
W ten sposób CA mogłoby wydać dużo dlc dla wszystkich kupujących. Bo opcja kup młota@ bo inaczej nie będzie szczurków w starym świecie jakoś mi sie nie podoba. Chyba tak samo jak chaos w dlc.
Jest bardzo prawdopodobne, że to właśnie Skaveni w Starym Świecie będą bonusem pre-ordera. Wynika to z dwóch rzeczy:
1) Pokazali skavenów w Imperialnym mieście,
2) Pokazali skavenów bardzo szybko, a to dlatego, że chcą ujawnić bonus pre-orderowy żeby szybciej klepać kaskę z wcześniejszych zamówień.
Moim zdaniem tym racepackiem do WH 1 będzie Norska. Dadzą dwóch leg. Lordów jako wodzów różnych plemion i kilka jednostek wziętych z Wojowników Chaosu czy też trochę przerobionych.
Następnie do WH 2 dostaniemy (analogicznie do WH1) dwie minikampanie: Oczywiście Tomb Kingsów i Estalię/Tileę jako (przewiduję) kampanię w stylu konkwistadorskim.
Jeszcze głowi mnie jedna rzecz. Jak myślicie gdzie trafią skaveni w Starym Świecie? Przyjmując że będą to dwa klany. Na pewno 1 będzie na bagnach między Estalią, a Tileą, bo jest tam dla nich przygotowane miejsce. Odrzuciłbym Miasto Filarów, bo musieliby przerobić kampanke Skarsnika i Belegara, wiec obstawiam Tereny Imperium.
Zaprzeczasz sam sobie. Race pack do WH1 i bonus pre-orderowy do WH2 to jedno i to samo dlc. Dla mnie najlepsze rozwiązanie to - jakaś niegrywalna dotąd rasa jako bonus do pre-ordera,nowa frakcja skavenów w starym świecie jako flc dla posiadaczy drugiej części przy okazji premiery połączonej mapy. Jeżeli CA postanowi uczynić skavenów starego świata pre-orderem do WH2 to strzeli sobie w kolano a ja będę bogatszy o 190 złotych.