Czekam z turą na decyzje MG.
PS.oczywistym jest że nie oczekuje decyzji w sprawie jedynie wykonania decyzji kolegium które przedstawił jego przewodniczący.
Wersja do druku
Czekam z turą na decyzje MG.
PS.oczywistym jest że nie oczekuje decyzji w sprawie jedynie wykonania decyzji kolegium które przedstawił jego przewodniczący.
Mefisto napisał, że MG na tym etapie już nie pomoże - zgadzam się z nim. Kolegium też odpada, skoro jego decyzje nie są uznawane.
Dlatego wasz niefortunny pakt po prostu trzeba uznać za nieistniejący, o czym wypowiedziałem się tutaj:
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...l=1#post319749
Kolegium decyzji żadnej nie podjęło. Sprawa jest więc ciągle w toku.
Podjęło decyzję.
Oczywiście w składzie dwuosobowym, przy pewnej rozbieżności zdań, więc głos Avasila był decydujący.
Ale jeśli chcesz to chętnie dołączę do Kolegium i wtedy będzie możliwe przegłosowanie jednej z opcji większością 2 do 1. Możemy też zrobić głosowanie lub dyskusję z udziałem wszystkich aktywnych graczy, każdy kto się wypowie do końca określonego terminu będzie miał wpływ na decyzję.
Już dawno powinniście byli uzupełnić skład Kolegium, albo pomyśleć o sytuacji gdy decyzję musi podjąć tylko dwóch członków.
Mimo to Avasil pokazał klasę gdy wzbił się ponad podziały "polityczne" w tej KO i wydał decyzję wbrew swojemu sojusznikowi. ;)
==============================================
Tak swoją drogą to dlaczego po prostu nie pożyczysz tych kilku tysięcy florenów od Anglii, jeśli cię nie stać ??
ARGUMENTY OD CYTATU
Spoiler:
Ogłaszam, że odpuszczam i chciałbym ugody, którą przedstawię już w ambasadzie Aragonii.
Spoiler:
Ustalcie zasady dla kolegium ja nadal uwazam że najlepiej bedzie jak bedą sie wypowiadac wszyscy uczestnicy w okreslonym czasie oraz bedzie przewodniczący wybierany walnie na poł roku np i on bedzie mial zdanie decydujace gdy kolegium nie dojdzie do wspolnego zdania.
Tura bedzie w nocy sorki.
????
Jutro wieczorem przeklikuje. Jeśli jest jakiś sojusznik coby zrobił w zastępstwie to niech mi napiszę to dam hasło.
Mogę zrobić w zastępstwie, albo ManUtd (jeśli mu pasuje).
Em nie. Mówił, że zrobi. Poczekamy.
Polską gra Soplica, zgadza się? Nie było go na forum od 5 stycznia, więc nie wiem, czy czekanie ma sens.
Dałbym Ci hasło Domen (jeśli już go nie masz), ale nie jestem pewien jak sprawy wyglądają pomiędzy Polską a Węgrami. Już jesteście bliscy kumple na wieki wieków? Ostatnio coś były wątpliwości z podpisaniem sojuszu.
Sorry będzie dzisiaj na pewno. Wcześniej nie robiłem bo tura szła tak długo że już przestałem sprawdzać. :/
Sorry, dopiero zauważyłem. Dzisiaj będzie.
Domen już od paru dni nie pojawia się na forum. Jacyś sojusznicy są którzy by popchnęli turę?
Przepraszam najmocniej ale jednak nie znalazłem wtedy czasu. Zacząłem już robić turę, teraz idę spać, ale dziś wstawię.
Jednak na wypadek gdyby coś znowu nie wypaliło to ManUtd jest sojusznikiem i może zrobić.
PS: Ile będziemy jeszcze czekać aż tura dalej ruszy w MKO 23 ??
============================
Edyta:
Kijów - http://www.speedyshare.com/xW5r8/wk34t21Kij.sav
Ok zrobione, sorry.
Ostatnio już przeklikałem za Kijów, a Maryniasza jak nie było tak nie ma. Za takie wielkie państwo lepiej żeby właściwy gracz robił. Może sojusznik, albo jakiś zastępca się znajdzie..?
Kijów ma z kimś jakieś wojny ??
Obecnie chyba niee. Miał z Gruzją, może z Bizancjum ma.
Ja mam z nim sojusz (?) z tego co kojarzę, to mógłbym zrobić, skoro wojen nie ma.
Jeśli mam zrobić to proszę o hasło. Gdy się znajdzie gracz to MG zmieni hasło.
Przeklikałem sam dla szybkości, Domenowi hasło wysłałem i jeśli w przyszłej turze nadal będzie Kijów wolny, to niech zrobi.
http://speedy.sh/YrRkj/wk34t21.sav
Litwa
A na Litwę jest gracz ?? Bo Litwą grał Zachar, ktoś przejął?
Jakby co to zrobiłem, więc Litwa może robić z tego sejwa:
Litwa:
http://www.speedyshare.com/mStZn/wk34t21Lit.sav
No mamy tu problem. Kapitan Katana by przejął jakby nie miał problemu z "napotka" a'la steam. Arcyżużel co wlazł to wylazł. Nie mamy już alternatyw. :/
Zachar zanim zrezygnował to mówił mi mniej więcej, jakie ma plany tą Litwą. W tej turze niszczy Nowogród, z tego co pamiętam.
Jakby co to mogę też szybko zrobić za Litwę, ale może lepiej jednak ktoś inny - są chętni ??
Ja mogę, dla równowagi. Blackhandzie - podaj proszę hasełło.
Co do planów Zachara to on chciał - po zniszczeniu Nowogrodu - atakować Anglię.
Jeśli nadal jesteś sojusznikiem Anglii, to może jednak ktoś inny niech zrobi ??
Ale w sumie to zastępca i tak nie może podejmować decyzji politycznych ani rozpoczynać nowych wojen.
Nie bądź taki pewien czego chciał. To, że ktoś coś mówi nie oznacza, że zamierza. ^^ No i właśnie. Póki nie ma nowego gracza, jedynie ruchy na pokojową chwałę zastępowanego.
http://speedy.sh/xwbJ8/wk34t23.sav
HRE
Węgrą sont <tot>
Cytat:
Węgrą sont <tot>
A można screena z bitwy? ^^
Sobie zobaczysz sytuację w trakcie swojej tury. :> Cierpliwości.
Zachar odezwał się do mnie na GG, dał mi hasło do Litwy i napisał, że Mefisto nie powinien robić bo jest sojusznikiem Anglii a on planował tam wojnę.
Oczywiście jeśli znajdziemy nowego gracza to niech prowadzi politykę jaką chce, ale do tego czasu niech za Litwę nie wykonują tur jej wrogowie.
Jak teraz robiłeś za Litwę to przyjąłeś te oferty dyplomatyczne i zdobyłeś Nowogród ??
Zdobyć zdobyłem, ale ofert nie przyjąłem. Nie ma na forum ku temu żadnych podstaw, a zastępca/mg nie jest związany zrelacjonowanymi ewentualnymi planami gracza, który zdezerterował. Natomiast wojskami ruszałem się mniej więcej podle tej relacji.
Nie ma powodu by kierować się wskazaniami gracza, który frakcję porzucił z dnia na dzień, dlatego to co tam Zachar ma do powiedzenia na gg niespecjalnie musi kogoś tu interesować. Frakcja może być robiona, o, przez Jankera - najmniej zaangażowanego. Albo mg - tylko niech nie klika jeno.