W tej chwili to podręcznik-zbirówkę pt. Strategia we współczesnym świecie. Dobra pozycja jak na nasz rynek, dość szybko przetłumaczona i wydana(2 lata) i w jakimś sensie unikalna na rynku. Choć treść miejscami jest zabawna.
Wersja do druku
W tej chwili to podręcznik-zbirówkę pt. Strategia we współczesnym świecie. Dobra pozycja jak na nasz rynek, dość szybko przetłumaczona i wydana(2 lata) i w jakimś sensie unikalna na rynku. Choć treść miejscami jest zabawna.
To znaczy? : PCytat:
Zamieszczone przez KWidziu
Przebija anglosaskie podejście do tematu, widać aż nadto perspektywę państw będących mocarstwami nuklearnymi. Niektóre interpretacje również wydają mi się naciągane, a inne przedstawiane jako "nowe" i "odkrywcze" są wnioskami teoretyków z drugiej połowy XIXw., czy też z dwudziestolecia międzywojennego. Pomijam też miejscami wyłażący bełkot politologiczny. Takie smaczki. Tak czy siak ważna książka i dobrze, że jest.
''Niehalo'' Ignacego Karpowicza czyli wojna polsko-ruska po białostocku. zajebiste.
Ostatnio skończyłem "Operacja Twierdza Alpejska" - bardzo udana pozycja o tym bądź co bądź mało znanym temacie, więcej informacji na temat ksiażki na moim blogu: http://igorks.blogspot.com/2010/03/oper ... ejska.html
Troszeczke Was zdziwie lecz brne aktualnie przez "Opowiesci Narni" C.S.Lewisa :!: Mam do zaliczenia az 7 powiesci :? :!: podarowanych przez ma Wybranke Serca...czegoz sie nie robi dla Drugiej Polowki :D
Wyprawy Krzyżowe Mehmed Zdobywca - A. Michałek
Przeczytałem "Alchemika' i jestem pod wrażeniem. Naprawdę swietna ksiązka. ;)
nie, Al. nie jest świetny. To beznadzieja (oczywiście wedle mego zdania)
czytam: Coetzee - Zapiski ze złego roku
W zeszłym roku (2009), kiedy chwaliłem się w tym dziale, co czytam, nawiązałem w poście do Trylogii Husyckiej Sapkowskiego polecając ją innym. Też wspominałem o wyczekiwaniu na kolejne dzieła polskiego pisarza. Doczekałem się na „Żmije”.
Akcja dzieje się w Afganistanie.
Tłem posłużyła interwencja ZSRR w tym regionie świata. Żołnierski żargon, polityczna propaganda w szeregach czerwonej armii, bitwa pod Mainwandem oraz Prodromoi.
Jednym słowem polecam!