Dokładnie tak, wszystkie płatne DLC nie będą zawarte w tej edycji. A szkoda.
Wersja do druku
Emperor Edition jest dosłownie zwykłą wersją gry.
Dokładnie to samo co tam posiada każdy gracz, który kupił wcześniej i kupi EE jest w obu przypadkach. Nowa kampania jest za darmo dla każdego kto kupił wcześniej. EE to tylko odświeżenie pudełka kilka nowymi napisami na środku okładki. Nic innego.
Jeśli ktoś kupi dziś zwykłe Rome 2, to będzie miał to samo jeśli kupiłby w dniu premiery EE, bo przecież patche się zakyualizują, otrzyma FLC i nową kampanię DLC w dniu jej premiery.
Ja bym trochę rozbudował twoją wypowiedź KLA:
Emperor Edition jest dosłownie ukończoną wersją gry. I tak właśnie powinna wyglądać rok temu w dniu premiery :) W sumie dość nietypowa praktyka, aby wersję podstawową wydawać pod inną nazwą, do tej pory taka praktyka dotyczyła tylko gier wydawanych z dodatkami płatnymi, zazwyczaj w edycjach zbiorczych pod nazwą GoTy/Complete Edition.
Jak widać w tym przypadku tak mocno skisili premierę gry, że zdecydowali się na taki krok aby podreperować swoją opinię u graczy, poza tym trzeba przyznać - marketingowo- Edycja Cesarska brzmi lepiej niż Patch 15.
Tak mnie zaintrygował ten patch/edycja cesarska, że zdecydowałem się zainstalować Romkę po bardzo długiej przerwie i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony z beta testów tej wersji. Jestem bardzo ciekawy, jakie jeszcze usprawnienia wyjdą w tej edycji (w Rally Point powiedzieli, że do testowania dadzą nam niektóre z możliwości zawartych w EE). Na oficjalnym forum TW potwierdzili upgrade grafiki, o dziwo wygląda zbliżenie do GEM'a. Jak myślicie co jeszcze dostaniemy 16stego września?
Tutaj link:
http://forums.totalwar.com/showthrea...-Edition/page3
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...db6fa6313baf44
Plakat z Oktawianem.
A jak panowie z drzewkiem rodowym? Piszą że będzie inni znowu zaprzeczają. Ktoś coś wie?
Kto ich tam wie, może sami jeszcze w CA nie wiedzą ;) bo pracują nad nim do końca...
Ktoś z CA pisze że będzie? Bo jak nie, to pisaninę innych należy traktować jako zwykłą plotkę.