Crom akurat nie jest tylko w End Times, ale i w Storm of Chaos. Wrąbał Grimgorowi, który potem zrewanżował się na Archaonie.
Wersja do druku
Moim zdaniem pierwszy pasuje do Chaos Warriorsów - jest w pełni zakuty w blachy, drugi z wyglądu średnio pasuje do Norski moim zdaniem, lecz już prędzej by się nadał
Wiem, że nie ma - ale gdyby CA zaczęło tworzyć swoich LL to taki Fimir byłby z pewnością unikalny :) A to, że mogą zacząć ich tworzyć do mniejszych ras wydaje się coraz bardziej realne, zważywszy na fakt że skleili Norskę z paru okruszków - taki Kislev ma tylko Borysa i Katerinę - a jeżeli założą, że Borys już gryzie glebę to zostaje tylko lodowa caryca. W przypadku Arabii (jeżeli dojdzie), tutaj już muszą kogoś sami zrobić bo jedyna znana mi postać - Sułtan Jaffar - pochodzi z czasów krucjat bretońskich.
Tutaj się w pełni z Tobą zgodzę
Ale czy Crom (i wspomniany przez Ciebie Asavar Kul) na pewno pochodził z Norski? Bo jednak na północy żyje jeszcze parę innych ludów jak Kurganowie na stepach.
Jeśli chodzi o Borysa to gra zaczyna się w 2500 KI, na co wskazuje wstąpienie dopiero Karla na tron Imperium. Także Borys jeszcze żyje. Co do Norski z kolei to ten teren to tak naprawdę mały pikuś przy tych terenach, jakie obejmują Pustkowia Chaosu (zarówno na północy, jak i na południu). Crom i Asavar należą do ludu Kulów z hord Kurgan. Także to powoduje, że w Norsce nie mają jak występować. Chyba, że Valnir Oprawca, bądź Abrax Krwawy - co prawda czempion Khorna, ale z Norski.
Chodzi Mi o to że dodanie kolejny 2 LL do Norski to mocno naciągana rzecz. Nie wiem jakie rasy doda dwójka. Ale powiedzmy sobie tak, 4 LL do Wojowników Chaosu, do Khorna, Nurgla, Tzeentch, Slaanesha to nie powinien być problem z punktu widzenia Lore. I z tych co pozostaną uważam że należy wybrać pasujących do Norski. Zaproponowałem Croma pod warunkiem że nie trafi do Wojowników Chaosu.
Ale kogo CA doda, czas pokaże. Jeśli każda rasa ma mieć 4 LL minimum, to Bretonnia i Zwierzaki mają prosto, Tancred of Quenelles świetnie pasuje jak przeniosą Kemmlera, mają wspólną historię. A co do Zwierzaków to Taurox. Chociaż osobiście Harbinger szaman lub moj faworyt Ghorros Warhoof- ale nie wiem czy on żyje i czy się nadaje.
*A wytłumacz Mi Arroyo jak Ty widzisz na dobrą sprawę przez Ciebie wymienionych tych dwóch wojowników w Armii Norski skoro jeden jest już związany z Khornem a drugi z Nurglem ? Myślę że Norska nie ma co liczyć na LL, chyba że to naprawdę będzie naciągane. Myślisz że CA zabierze im dary Bogów >? Nie bardzo pasują do tego jak funkcjonuje Norska teraz.
A co Kislevu, to jeśli gra zaczyna się 2500 IC, to Car ma przed sobą jeszcze z 17 lat życia którego nie przerwała naturalna śmierć, więc on się w ramy mieści,(mówię o Ojcu Katarzyny)
Na początku wspomnę jak zawsze, że od Warha TW oczekuję, żeby w ostatecznej wersji miał wszystkie jednostki, postaci itd. z bitewniaka.
Co do obu tych LL - to proste. Wulfryka dali do Norski, to czemu by nie mieli dać Valnira? Gość w Norsce siedział też w bitewniaku. Co do samego rosteru w Norsce to miałbym z tym problem, bo i tak nie wiem do końca, co mogliby dostać.
Co do Norski to ja bym się wstrzymał z tymi LL. Bo dużo będzie zależeć od tego jak będzie wyglądać Chaos w 3 części (wojownicy i demony).
Tym bardziej że jest ona częścią tamtych.
Bo Valnir jako czempion Nurgla najbardziej pasowałby do wojowników Chaosu
Wydaje mi się, że w Dogs of War jest mowa o jakimś gościu pół-niedźwiedziu z Norski - Arroyo, Ty pewnie będziesz wiedział o kogo chodzi. Niestety dostęp do armybooka z Psami wojny miałem dosyć dawno, a na co dzień jest on poza moim zasięgiem.
Wulfryk wydaje się dość neutralny, nie jest związany chyba tak jak Ci przez Ciebie wymienieni z danym bogiem chaosu. A Valnir ma już dary od Nurgla, i w Norce która opiera się na barbarzyńcach i jednostkach posługujących się lodowym źródłem ataku, umiejętności związane z Nurglem nie pasują i psują klimat.
Poza tym czy gdy jakiś wojownik z Norski lub innych rejonów leżących na granicach z pustkowiami Chosu otrzymuję dar to nie przechodzi on na stronę tego boga Chaosu który go obdarował ? Czy Valnir pozostał w Norce po otrzymaniu daru Nurgla ?
Bear Bearstruck i Bearmeni z Urslo. Co do Valnira to sądzę, że do czasu dojścia Demonów i podziału na piętna Chaosu będzie dobrze, jak dadzą go na zachodnią część Norski.
EDIT: Jest i mapa:
https://us.v-cdn.net/5022456/uploads...79l4mxg4re.jpg
Tyrion w Lothern, Teclis na wyspach na południowym zachodzie.
Malekith w Naggarond, a Morathi w Kulcie Rozkoszy.
Mazdamundi w Hexoatl, a Kroq'Gar w Ostatnich Obrońcach.
Co do ostatniej rasy to zapraszam do zgadywania.
Dodatkowe rasy: Ludzie, WE, Dzikie Orki, Krasie, Zwierzoludzie, Chaos/Norsmeni/etc./Wampiry.
Jest zaznaczone gdzie szczurki zaczynają (duże ruiny) - jeden w Lustrii, drugi w Southland.
Obawiam się, że zrobią z królów grobowców wampiry - na co wskazują te same kształty chorągwi (zasadą jest, że każda rasa ma inne). Z Arabią też troszkę oszukali z krzyżowcami. Trzeba będzie czekać na DLC.
Mapa bardzo na plus - będzie się działo!