Zobaczcie, że od premiery pojawiły się tylko 4 posty. To dowodzi, że film na "jeden raz" z dużą ilością nielogiczności i absurdów.
Wersja do druku
Zobaczcie, że od premiery pojawiły się tylko 4 posty. To dowodzi, że film na "jeden raz" z dużą ilością nielogiczności i absurdów.
Abrams robiąc restart Star Trek, nie popełnił takich debilizmów, stworzył alternatywną wersję mocno osadzoną w logice tego wszechświata i spokojnie można tłuc kolejne części. Możliwe debilne spoilery, złośliwe sąSpoiler:
Wynik finansowy też mówi, że coś nie wyszło.
Szanowny Panie Nezahualcoyotlu, ale najbardziej kasowy film w historii kina trzymał się kanonu z kart komiksów itp...Ci co nie znali źródła byli w szoku lekkim, ale wyszło to tylko na dobre, mimo że nie znający komiksów recenzenci mieli zastrzeżenia. Podsumowując, czasem warto pokazać coś w tradycyjnym zdarzeniowym ujęciu.
"Wyciekły" ^^ Przy obecnej paranoi bezpieczeństwa przed wszelkiej maści hakerami itp. nie wierzę w przecieki. Czuć mi jakiś rebootem/kontynuacją/ spin-offem etc...
Abrams nie jest głupi, bo Star Trek mimo mojego krytycyzmu, wyszły mu na tyle spójnie, że dawna linia czasowa, stworzył drugą - alternatywną, nie robi takich jak w GW debilizmów.
Dostał polecenie, by było wg obecnych standardów, które próbuje się wcisnąć na siłę wszędzie, od polityki po sprawy łóżkowe...
Jeden z kotołaków, co roznosił napoje na planie filmowych tak mi zrelacjonował.
"- Abrams, słuchaj no. - Przedstawiciel Disneya był bordowy na twarzy po wizycie jednej z ofiar Weinsteina. Aktorki wcześniej na oczy nie widział, nie słyszał o niej, ale z racji że działała w organizacji "jego imienia^^", to zwróciła mu uwagę, a teraz on, nie chciał być posądzony, że jest seksistą i rasistą...
- Abrams słuchaj no....Ta cała Rey czy jak ją nazwiesz (rozmowa była przed 1- szą częścią, oczywiście) - to może być jeszcze biała, nie musi być lesbijką, ale też niech nie tuli się do facetów, niech każda z opcji oglądających sobie myśli, co chce....Murzyn musi być też, niech będzie waleczny, uczciwy, niezależny i zerwie okowy "niewoli"...I pamiętaj musisz z tego skleić trzy części..."
Reszta wypowiedzi nie nadaje się do druku, tzn. ja bym zacytował, ale po co? ;)
Obejrzałem. Przeżyłem bo mimo wieku nawet epizodami IV-VI nie jarałem się, a z I-III obejrzałem tylko ten pierwszy. Nawet Natalie nie skusiła mnie na dalsze epizody więc mam trudności z kojarzeniem kto jest czyim synem, wujem, bratem, kochankiem czy dziewczyną ze szkolnej ławki z gwiezdnej gimbazy ale szczerze mówiąc nie zmieniłoby to mojej oceny. Wszelkie uszkodzenia pojazdów kosmicznych które na oko powinny trwać tygodniami są łatane za pomocą płaskiego klucza i zapasowego kondensatora by nazajutrz znowu wytrzymywać przeciążenia 100 g. Ect ect. Przy każdej scenie wyjmowania miecza zaczynam ziewać i natychmiastowo mam przed oczyma scenę (kuriozalnie, także z Fordem https://www.youtube.com/watch?v=kQKrmDLvijo). Lecz właśnie akurat mam pytanie odnośnie miecza. Rey chowa te dwa miecze, lecz na koniec i tak trzyma jeszcze jeden. Kogo? Chyba czegoś nie wyłapałem choć tym razem nie usnąłem jak w epizodzie IV gdy dwa roboty szły przez pustynię.
Ostatni sezon Clone Wars rozwijał się powoli, natomiast 9 i 10 odcinek wbijają w fotel, sentymentalne spotkanie Ahsoki z Anakinem ( czyżby ostatnie przed przejściem na ciemną stronę? ), walka Ashoki z Maulem - na prawdę może się to podobać.
Swoja drogą jest plotka, że dorosła Ahsoka Tano pojawi się w drugim sezonie Mandalorianina i ma być grana przez Rosario Dawson.
Star Wars to nie The Expanse gdzie obowiązują powszechnie znane prawa fizyki.W Uniwersum Mocy nie istnieje paradoks czasowy towarzyszący poruszaniu się z prędkością światła,statki kosmiczne prują kosmiczną przestrzeń jakby to była próżnia pozbawiona całych układów planetarnych,pól asteroidów,etc.Tutaj nie ma miejsca na problem wchodzenia w atmosferę planety (taki jeden był w III części),mikroorganizmy są przyjazne gdziekolwiek się pojawią bohaterowie,itp...
https://naekranie.pl/aktualnosci/gwi...rey-1576967834
Nie wiem czy gość pracuje sam czy też jest częścią grupy zapaleńców SW ale te filmiki ukazujące prace nad jego/ich filmowym projektem są piękne:
https://www.youtube.com/user/HowieDay82/videos
Vader: A Star Wars Theory Fan Series (2018) :P
Oglądnijcie sobie :)
https://technologia.dziennik.pl/sprz...dne-wojny.html
Cytat:
Disney przygotował prawdziwą gratkę dla fanów Gwiezdnych Wojen. Wszystkie części przeszły kompletną odnowę. Poprawiono dźwięk oraz ulepszono obraz do rozdzielczości 4K. Jak to wyszło? Oto recenzja.