Strona 26 z 28 PierwszyPierwszy ... 162425262728 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 273

Wątek: Star Wars - Gwiezdne Wojny

Stara Gwardia / Ostatni Sprawiedliwy Awatar KLAssurbanipal
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Otrzymał 980 podziękowań w 526 postach
    Zobaczcie, że od premiery pojawiły się tylko 4 posty. To dowodzi, że film na "jeden raz" z dużą ilością nielogiczności i absurdów.
    Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

Administrator*kotołak*archimandryta z Konstantynopola Awatar Eutyches
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Otrzymał 493 podziękowań w 352 postach
    Cytat Zamieszczone przez KLAssurbanipal Zobacz posta
    Zobaczcie, że od premiery pojawiły się tylko 4 posty. To dowodzi, że film na "jeden raz" z dużą ilością nielogiczności i absurdów.
    Abrams robiąc restart Star Trek, nie popełnił takich debilizmów, stworzył alternatywną wersję mocno osadzoną w logice tego wszechświata i spokojnie można tłuc kolejne części. Możliwe debilne spoilery, złośliwe są
    Spoiler: 
    Tutaj sama końcówka jest zaprzeczająca samej sobie w logice. Sithowie pokazani jako banda zakapturzonych widm? Ocb w końcówce? PseudoVader nagle przechodzi na tą dobrą stronę? Bezstresowo? Czyli przez 40 lat fani, twórcy gier, pisarze itp mylili się? Jakim wujem siostra Luka trenuje? Co trenuje? Co naucza? Skąd nagle? Nagłe cywilizacyjne uwstecznienie, muszą porywać , oczywiście murzyniątka do armii, zamiast sprawdzonym sposobem od stuleci masowo ich produkować, znaczy się żołnierzy?

Wynik finansowy też mówi, że coś nie wyszło.
    Cytat Zamieszczone przez Nezahualcoyotl Zobacz posta
    "Władca pierścieni" Jacksona również odbiega od trylogii Tolkiena.Wiele postaci zostało pominiętych,innym przypisano nową rolę,pomieszano lokalizację oraz wydarzenia ale...pomimo kręcenia nosem przez fanów Sródziemia (w tym moja skromna osoba) film się ogląda jednym tchem i nawet zapomina o grzechach tejże ekranizacji.
    Tak więc Kotołaku czas idzie do przodu i dano nam coś nowego z czego jestem zadowolony bo po jaką cholerę oglądać to co się już zna z komiksów lub kreskówek ukazujących stary kanon SW .
    Szanowny Panie Nezahualcoyotlu, ale najbardziej kasowy film w historii kina trzymał się kanonu z kart komiksów itp...Ci co nie znali źródła byli w szoku lekkim, ale wyszło to tylko na dobre, mimo że nie znający komiksów recenzenci mieli zastrzeżenia. Podsumowując, czasem warto pokazać coś w tradycyjnym zdarzeniowym ujęciu.
    "Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Ostatnio edytowane przez Nezahualcoyotl ; 27-04-2020 o 12:18

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    "Wyciekły" ^^ Przy obecnej paranoi bezpieczeństwa przed wszelkiej maści hakerami itp. nie wierzę w przecieki. Czuć mi jakiś rebootem/kontynuacją/ spin-offem etc...

Abrams nie jest głupi, bo Star Trek mimo mojego krytycyzmu, wyszły mu na tyle spójnie, że dawna linia czasowa, stworzył drugą - alternatywną, nie robi takich jak w GW debilizmów.
    Dostał polecenie, by było wg obecnych standardów, które próbuje się wcisnąć na siłę wszędzie, od polityki po sprawy łóżkowe...

Jeden z kotołaków, co roznosił napoje na planie filmowych tak mi zrelacjonował.
    "- Abrams, słuchaj no. - Przedstawiciel Disneya był bordowy na twarzy po wizycie jednej z ofiar Weinsteina. Aktorki wcześniej na oczy nie widział, nie słyszał o niej, ale z racji że działała w organizacji "jego imienia^^", to zwróciła mu uwagę, a teraz on, nie chciał być posądzony, że jest seksistą i rasistą...
    - Abrams słuchaj no....Ta cała Rey czy jak ją nazwiesz (rozmowa była przed 1- szą częścią, oczywiście) - to może być jeszcze biała, nie musi być lesbijką, ale też niech nie tuli się do facetów, niech każda z opcji oglądających sobie myśli, co chce....Murzyn musi być też, niech będzie waleczny, uczciwy, niezależny i zerwie okowy "niewoli"...I pamiętaj musisz z tego skleić trzy części..."

Reszta wypowiedzi nie nadaje się do druku, tzn. ja bym zacytował, ale po co?
    "Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Obejrzałem. Przeżyłem bo mimo wieku nawet epizodami IV-VI nie jarałem się, a z I-III obejrzałem tylko ten pierwszy. Nawet Natalie nie skusiła mnie na dalsze epizody więc mam trudności z kojarzeniem kto jest czyim synem, wujem, bratem, kochankiem czy dziewczyną ze szkolnej ławki z gwiezdnej gimbazy ale szczerze mówiąc nie zmieniłoby to mojej oceny. Wszelkie uszkodzenia pojazdów kosmicznych które na oko powinny trwać tygodniami są łatane za pomocą płaskiego klucza i zapasowego kondensatora by nazajutrz znowu wytrzymywać przeciążenia 100 g. Ect ect. Przy każdej scenie wyjmowania miecza zaczynam ziewać i natychmiastowo mam przed oczyma scenę (kuriozalnie, także z Fordem https://www.youtube.com/watch?v=kQKrmDLvijo). Lecz właśnie akurat mam pytanie odnośnie miecza. Rey chowa te dwa miecze, lecz na koniec i tak trzyma jeszcze jeden. Kogo? Chyba czegoś nie wyłapałem choć tym razem nie usnąłem jak w epizodzie IV gdy dwa roboty szły przez pustynię.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Agent Mossadu Awatar Marat
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Otrzymał 89 podziękowań w 43 postach
    Ostatni sezon Clone Wars rozwijał się powoli, natomiast 9 i 10 odcinek wbijają w fotel, sentymentalne spotkanie Ahsoki z Anakinem ( czyżby ostatnie przed przejściem na ciemną stronę? ), walka Ashoki z Maulem - na prawdę może się to podobać.

Swoja drogą jest plotka, że dorosła Ahsoka Tano pojawi się w drugim sezonie Mandalorianina i ma być grana przez Rosario Dawson.
    Ksiądz Dominik, hetmanem będąc, uciekł w trawę
    I ze strachu nasrał w portki, osrał i buławę...

"Paszkwil od chłopiąt dworskich" o księciu Dominiku Zasławskim.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    Wszelkie uszkodzenia pojazdów kosmicznych które na oko powinny trwać tygodniami są łatane za pomocą płaskiego klucza i zapasowego kondensatora by nazajutrz znowu wytrzymywać przeciążenia 100 g.
    Star Wars to nie The Expanse gdzie obowiązują powszechnie znane prawa fizyki.W Uniwersum Mocy nie istnieje paradoks czasowy towarzyszący poruszaniu się z prędkością światła,statki kosmiczne prują kosmiczną przestrzeń jakby to była próżnia pozbawiona całych układów planetarnych,pól asteroidów,etc.Tutaj nie ma miejsca na problem wchodzenia w atmosferę planety (taki jeden był w III części),mikroorganizmy są przyjazne gdziekolwiek się pojawią bohaterowie,itp...

Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    właśnie akurat mam pytanie odnośnie miecza. Rey chowa te dwa miecze, lecz na koniec i tak trzyma jeszcze jeden. Kogo? Chyba czegoś nie wyłapałem choć tym razem nie usnąłem jak w epizodzie IV gdy dwa roboty szły przez pustynię.
    https://naekranie.pl/aktualnosci/gwi...rey-1576967834
    Ostatnio edytowane przez Nezahualcoyotl ; 28-04-2020 o 10:29 Powód: literówka

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

8. Użytkownicy którzy uznali post Nezahualcoyotl za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Nie wiem czy gość pracuje sam czy też jest częścią grupy zapaleńców SW ale te filmiki ukazujące prace nad jego/ich filmowym projektem są piękne:

https://www.youtube.com/user/HowieDay82/videos

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Vader: A Star Wars Theory Fan Series (2018)

Oglądnijcie sobie

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    https://technologia.dziennik.pl/sprz...dne-wojny.html
    Disney przygotował prawdziwą gratkę dla fanów Gwiezdnych Wojen. Wszystkie części przeszły kompletną odnowę. Poprawiono dźwięk oraz ulepszono obraz do rozdzielczości 4K. Jak to wyszło? Oto recenzja.

Strona 26 z 28 PierwszyPierwszy ... 162425262728 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów