A ja liczyłem jeszcze na DLC około Króla Artura i faction pack ze Słowianami.
Wersja do druku
A ja liczyłem jeszcze na DLC około Króla Artura i faction pack ze Słowianami.
Król Artur to coś V/VIw. zatem już za pózno ale Słowianie jeszcze mogą się pojawić w karolińskim dodatku zważywszy że w FLC ma być frakcja niegrywalna wcześniej są więc spore szanse na naszych protoplastów.Trzymać kciuki :ok:.
Króla Artura chciałem jako osobną kampanię, najlepiej bardziej legendarną niż historyczną. Mogliby poćwiczyć czary przed Warhammerem:D.
Nie! Nie! Nie! :D Odnośnie czarów, nie samego DLC! Ja utrzymuję stoicki spokój, bo coraz mniej mam czasu na granie. Ale przyznam, wyśmienicie się zapowiada. Np Normanowie z Jutlandii jakoś bardziej pasujący klimatem niż w podstawce. To będzie moja pierwsza nacja do grania.
Co prawda nie do końca lubię DLC ale pogodziłem się z ich istnieniem. Coraz bardziej podoba mi się ich ewolucja, jaka nastąpiła w TW.
W Empire i Samurajach były to paczki z jednostkami i mini kampanie.
W Romku2 były dodatkowo paczki nacji + FLC. Wyraźnie widać też w ich przypadku rozwój. Pierwsze słabe odblokuje tylko 3 nacje i 3-4 jednostki. Ale już w następnych dokładali coś jeszcze. Albo więcej jednostek. albo jakiś unikatowy budynek.
A w Attyli to już pełny wypas (szkoda tylko że sama gra o wodzu Hunów mi się nie podoba za bardzo) bo paczki odblokują nacje + dodają kilka jednostek + unikalne budynki + unikalne misje fabularne + lekko rozszerzony rozwój generałów.
Mam nadzieje że w przyszłych grach utrzymają tą korzystną tendencje.
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_ATTILA_White_Huns Biali Hunowie w drodze. KLA, wiesz może, co to za jedni? To jakaś podróbka Hunów Attyli?
To nie jest podróbka Hunów Attyli - https://pl.wikipedia.org/wiki/Heftalici
Arroyo - Biali Hunowie to inaczej Heftalici, konfederacja plemion m.in. tureckich, chociaż ich pochodzenie i np. związek z Hunami nie są do końca znane. Mocno dali się we znaki Sasanidom i pewnie w grzę będą stanowić dla nich przeciwwagę.
Dla mnie słabo, mocno liczyłem na słowiańską frakcję.
Dziwny wybór moim zdaniem, historycznie ledwie zahaczali o obszar gry. Jako nową frakcję koczowniczą wolałbym Roksolanów dostać. Z drugiej strony Sasanidzi dostaną jakieś urozmaicenie w kampanii, szkoda że grałem nimi trochę wcześniej:confused:.
Bardziej jestem ciekawy jak wyszedł im reskin Analów.
Szkoda, no cóż, nie będzie grywalnych Słowian.
Nie mniej jednak w zapowiedzi wspominano również o reskinie jakiejś frakcji, więc może jeszcze rooster słowiański nie jest stracony. Tyle że po co to komu