A ja liczyłem jeszcze na DLC około Króla Artura i faction pack ze Słowianami.
A ja liczyłem jeszcze na DLC około Króla Artura i faction pack ze Słowianami.
寧我負人,毋人負我。
曹操
Król Artur to coś V/VIw. zatem już za pózno ale Słowianie jeszcze mogą się pojawić w karolińskim dodatku zważywszy że w FLC ma być frakcja niegrywalna wcześniej są więc spore szanse na naszych protoplastów.Trzymać kciuki.
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Króla Artura chciałem jako osobną kampanię, najlepiej bardziej legendarną niż historyczną. Mogliby poćwiczyć czary przed Warhammerem.
寧我負人,毋人負我。
曹操
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Co prawda nie do końca lubię DLC ale pogodziłem się z ich istnieniem. Coraz bardziej podoba mi się ich ewolucja, jaka nastąpiła w TW.
W Empire i Samurajach były to paczki z jednostkami i mini kampanie.
W Romku2 były dodatkowo paczki nacji + FLC. Wyraźnie widać też w ich przypadku rozwój. Pierwsze słabe odblokuje tylko 3 nacje i 3-4 jednostki. Ale już w następnych dokładali coś jeszcze. Albo więcej jednostek. albo jakiś unikatowy budynek.
A w Attyli to już pełny wypas (szkoda tylko że sama gra o wodzu Hunów mi się nie podoba za bardzo) bo paczki odblokują nacje + dodają kilka jednostek + unikalne budynki + unikalne misje fabularne + lekko rozszerzony rozwój generałów.
Mam nadzieje że w przyszłych grach utrzymają tą korzystną tendencje.
Śmierć to Twoje przeznaczenie.
A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.
KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.
Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_ATTILA_White_Huns Biali Hunowie w drodze. KLA, wiesz może, co to za jedni? To jakaś podróbka Hunów Attyli?
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
To nie jest podróbka Hunów Attyli - https://pl.wikipedia.org/wiki/Heftalici
Arroyo - Biali Hunowie to inaczej Heftalici, konfederacja plemion m.in. tureckich, chociaż ich pochodzenie i np. związek z Hunami nie są do końca znane. Mocno dali się we znaki Sasanidom i pewnie w grzę będą stanowić dla nich przeciwwagę.
Dla mnie słabo, mocno liczyłem na słowiańską frakcję.
Dziwny wybór moim zdaniem, historycznie ledwie zahaczali o obszar gry. Jako nową frakcję koczowniczą wolałbym Roksolanów dostać. Z drugiej strony Sasanidzi dostaną jakieś urozmaicenie w kampanii, szkoda że grałem nimi trochę wcześniej.
Bardziej jestem ciekawy jak wyszedł im reskin Analów.
寧我負人,毋人負我。
曹操
Szkoda, no cóż, nie będzie grywalnych Słowian.
Nie mniej jednak w zapowiedzi wspominano również o reskinie jakiejś frakcji, więc może jeszcze rooster słowiański nie jest stracony. Tyle że po co to komu