Myślę, że jak inne mody gdzieś do 10GB.
Wersja do druku
Myślę, że jak inne mody gdzieś do 10GB.
Można wiedzieć czemu właściwie mod nie zostanie wydany póki co tylko w wersji nonsteam? Chodzi tylko o to żeby wszyscy dostali równocześnie? W końcu to jednak beta, a nie zdziwię się jeżeli się okaże że zaraz będzie problem z wersją normalną a na steam będzie chodził. Kingdoms 1.5 to jednak już swoje lata ma, a i instalowanie gry do tego patha jakoś szybkie nie jest. Szczerze powiem że wolałbym tak czy siak dostać wersję nonsteam, nawet jeżeli obie miałyby wyjść równocześnie. Zabawa CA z pathowaniem starych gier na steam nie interesuje mnie ;) i z przezorności wolałbym nie mieć z tym nic wspólnego. Dziwi mnie więc trochę to usilne próbowanie stworzenia jednej instalki.
własnie im szybciej wydacie tym szybciej ludzie wyłapią błędy i będziecie mogli je połatać :P
Chłopaki, taka jest polityka zespołu i tyle w temacie :) U nas panuje demokracja i większość decyduje co i jak. Instalka jest jedna i ma działać dla steam i nosteam. I działała normalnie na dwóch wersjach i z tego co wiem będzie działać normalnie na dwóch wersjach ;)
A ta beta jest bardziej stabilna niż wersje 0.7 EB1. Do tego była testowana w miarę naszych możliwości i to w większości na kingdoms wiec tu raczej nie będzie dużych problemów. Ja na przykład testuję teraz kampanię Lugiami i po 50 turach nie miałem żadnego CTD. Inni dojechali do 100-120 tur bez CTD. Oczywiście nasza grupa jest mała i jak mod pójdzie w świat do tysięcy osób z różnym sprzętem to mogą wyjść inne kwiatki, ale tego nie da rady przewidzieć tylko reagować na pojawiające się problemy.
W każdym razie chłopaki trochę cierpliwości. Ja wiem, że po 7 latach oczekiwania chcielibyście w to pograć, i uwierzcie że my końcu wypuścić nasze dziecko na świat, ale nie odwalimy popeliny z użytkownikami steam, bo to byłoby nieprofesjonalne z naszej strony.
Wg mnie nie ma się co spieszyć lepiej dopracować i dopieścić niż wysłuchiwać narzekań, a jeszcze trochę damy radę poczekać:)
Dobrze prawi nazgool, trzeba działać profesjonalnie. Ale faktycznie najgorsze jest takie czekanie, kiedy wiesz, że już zaraz, za moment będzie można instalować, a tu jednak nie. Wykończycie mnie nerwowo :p
Dobrze, że mam pliki EB2 do tłumaczenia, to mam czym zabić czas. Skoro jesteśmy przy tłumaczeniu, to zachęcam do przyłączenia się do grupy spolszczającej. Przypominam też obecnym członkom ekipy, żeby pomału nadsyłali pliki, ktore już zrobili. Ja dodałem około 300 nowych cytatów ponad to co zrobiła ekipa EB, teraz dopracowuję opisy frakcji.
Moim zdaniem, powinni wam za to płacić, Nazgool ;). Ileż osób kupi medievala 2 tylko po to, by zagrać w EB2?
Pojawiła się lista "znanych błędów lub ograniczeń silnika" > http://www.twcenter.net/forums/showt...report-them%29
Do tego powinni też dopisać brak Testudo formation.
W sumie najbardziej przeszkadzać będzie to:
A to prawdopodobnie submody będą zmieniać w pierwszej kolejności:Cytat:
4) Roman city E-W gates can't be entered. This is a bug we hope to fix, but for now, it is what it is. Don't report it. We know.
Cytat:
10) My faction doesn't have a Family Button. By design. For historical reasons, the M2TW "teutonic system" is used by several EB2 factions (mostly barbarians): Aedui, Arverni, Arevaci, Boii, Lugia, Lusotannan, Pritanoi, Sweboz, and Koinon Hellenon. If you must have families, there are 19 other factions to choose from. Given the reaction to lack of families in R2TW, this will probably prove controversial - that's fine, discuss it elsewhere (NOT in this thread). And don't report it as a "bug".
lud jest oburzon!
Bez sensu jest zmieniać ten system z rodziną, bo cały pic w tym, że w tych nacjach Wodzem zostawał najlepszy wojownik a nie jakiś pociotek z linii babci wujka kuzyna ;).
Bramy miasta zostaną pewnie naprawione, ale w tej chwili nie ma na to czasu i nie będziemy opóźniać premiery moda. Swoją drogą nie ma zbyt wielu speców od miast pod m2tw.
@arcyżużel na co lud jest oburzon? ;)
bo obiecywali sierpień i lipa :P !
Nie zaczynajcie przynajmniej tutaj tego jęcząco-roszczeniowego tematu. Proszę Was. Wystarczy że muszę czytać taki syf na TWC.
BTW. Miał być sierpień i będzie sierpień.
Nazgool, taka sprawa,
W momencie premiery wrzućcie moda na dobre serwery pobierania, gdyż prawdopodobnie (mam nadzieję, że jeszcze w tym miesiącu :) ) jednocześnie wiele osób będzie chciało to pobrać, a przecież mogą być duże obciążenia.
Nie wszyscy twórcy modów zwracają na to uwagę. :D
Jeszcze raz zobaczę posty, w których ktoś jęczy, buczy, narzeka, że team EB ze swoim powodów jeszcze nie wydał moda to takie posty wylecą a odpowiedni użytkownik zostanie nagrodzony za spam. Fajnie?
Trzymam za Was kciuki chłopaki, nie spieszcie się i nie patrzcie na tych co narzekają. Liczy się dopracowanie a nie to czy wydacie moda kilka dni wcześniej czy później. Przy okazji... u mnie robota ze spolszczeniem wolno idzie bo mam mnóstwo innej roboty na forum (poprawienie pierwszych stron tematów z modami itp) ale postaram się sprężyć.
@Dezallus spokojna głowa. Będzie kilka alternatywnych sposobów pobierania więc nie powinno nic złego się dziać.
@Lwie Serce, dzięki.
Spoko, trzeba najpierw robić swoje (coś o tym wiem :P) , a jak mod wyjdzie to i większa ochota do tłumaczenia się znajdzie, bo będzie można od razu zobaczyć w grze owoce swojej pracy i może więcej osób do ekipy spolszczającej się zapisze :).
A w kwestii tego spolszczenia - uda się wykorzystać to co chłopaki zrobili w pierwszej części EB ? Tam jest całkiem sporo przetłumaczonych jednostek i budynków.
Oczywiście i tak też czynimy ;)
No to przerąbane na całej linii ....
Hm? O co chodzi?
Po 7 latach z dumą mogę Wam przedstawić nasze dzieło :)
http://forums.totalwar.org/vb/showth...-0-released%21
A przerąbaną na całej linii bo czeka Was ciężka noc :D
Do dzieła Panowie Szlachta. Ściągać i instalować :D
A tak przy okazji zapraszam na naszą nową stronę http://www.europabarbarorum.com/. Stronę wykonał wudang_clown :)
Niech minie pierwszy nalot na serwery z modem to pobiorę, teraz wyskoczyło mi 13 godzin to chwilowo odpuszczę:)
torrent? :)
Ja mam 2 godzinki, więc jeszcze dzisiaj przetestuję Wasze dzieło. Poza tym szacunek za lata wyrzeczeń i ciężkiej pracy, żeby doprowadzić do premiery moda :clap:
Kocham was za moda !
Nareszcie doczekaliśmy się :D już pobieram czeka mnie świetna zabawa. Gratuluję twórcą i dziękuję za wkład pracy, poświęcenie lat na stworzenie tej modyfikacji. Świetna robota panowie.
Tak torrent, ale teraz z serwera ORG tylko 6 więc poczekam i o śnie już mogę zapomnieć:)
Pobiera się, niby nie mam czasu grać, ale przecież to EB II. ;)
Bogowie nieśmiertelni sobie okrutnie ze mnie kpią! Akurat teraz padł mi komputer, a na laptopie mi nie pójdzie. #gniew, #żal, #nienawiść! To chociaż niech ktoś nakręci jakiś filmik, jak już zainstaluje moda, to przynajmniej sobie popatrzę. A do końca tygodnia powinienem naprawić stacjonarkę i podbiję całe oikumene.
i serwy padły
Ja mam aż 7h pobierania - co dziwne swoją drogą przy moim szybkim necie 54mb/s :P
Gratulacje ;) Ja zagram dopiero jak sobie Medka kupię z powrotem (ehhh że też musiałem zgubić).
Doczekaliśmy się, na pewno opłacało się tyle czekać.Pragnę serdecznie podziękować całej ekipie moda a szczególnie nazgoolowi który nieprzerwanie dodawał otuchy i informował o postępach prac nad modem :ok: naprawdę wielki szacunek. Życzę wszystkim miłego i ekscytującego grania:)
U mnie przy pobieraniu torrentem szacuje się na 30 minut, ale zainstaluję później bo akurat muszę zejść sprzed komputera xD
Jaka frekwencja. Na samym torrencie w tej chwili 500 peerów a przecież wielu ściąga też z FTPa... to był chyba najbardziej wyczekiwany mod z serii Total War :)
Wielkie dzięki Panowie. Mamy nadzieję, że modyfikacja spełni Wasze oczekiwania i przyjemnie spędzicie przy niej czas :).
Swoją drogą, ktoś już ściągnął i zainstalował ?
PS. Wielka prośba do Administracji o przeniesienie tematu do działu "mody ukończone" :). Po 7 latach pora na awans i przeniesienie :P
Gratuluję ukończenia moda. Jest szansa, że będzie do pobrania nie tylko z torrentów?
Dzieki. Mamy kilka różnych źródeł. W pierwszym poście na samym dole, ale w tej chwili przezywamy oblężenie więc może być różnie :P
http://forums.totalwar.org/vb/showth...-0-released%21
Gratulacje za wytrwałość i wydanie moda dla fanów. Szkoda, że nie udała się podobna sztuka twórcom Dominium of the Sword.
Pozdrawiam
Wreszcie!!Tyle lat czekania,nareszcie ta upragniona chwila.Za godzinkę będzie.
Pora wyjąć ze schowka energetyki,zasłonić okna,wyłączyć komórkę.
Teraz tylko ja i EBII.
Składam hołd twórcom tego arcydzieła.Życzę wszystkim milej gry.