Re: Co aktualnie czytacie?
Odkurzylem sobie "Godzine smoka" R.E.Howarda ot tak dla relaksu i dlatego ze jest to jedna z najlepszych ksiazek gatunku fantasy zas zdecydownie jest najlepsza opowiescia o Cimmeryjczyku wogole ;)
Oprocz tego brne przez cala serie "Mitologie swiata"(Wydawnictwo Artystyczne i Filmowe z roku 1983).Obecnie dzieki Michalowi Pietrzykowskiemu ponownie odwiedzilem antyczna Grecje ;) Cala seria opisuje mitologie kultur praktycznie z calego swiata i naprawde ja polecam gdyz obecnie malo juz jest takich pozycji opisujacych tak wnikliwie poruszany temat.
P.S.Zakupilem cala (no prawie) serie bedac ostatnio w Polsce w antykwariacie za grosze :D
Ja z kolei sięgnąłem sobie do antyku: "Obrona Sokratesa", "Antologia tragedii greckiej" i "Żywoty sławnych mężów" Plutarcha.
"Epoka Augusta i cesarstwo rzymskie" z serii historycznej Gazety Wyborczej i ponownie "Przedwiośnie" Żeromskiego ;)
Henry Kissinger - "Dyplomacja", znakomita lektura, polecam ;-)
"Król Edyp" - w ramach lektury ;)
"Ostatnie Życzenie" - 2 raz :)
Gilgamesz
Wędrówki Ludów Historia niespokojnej epoki IV i V wieku
Piramidy Egiptu
Ja czytam kamienie na szaniec, od 50 strony zaczyna to przypominać książkę. Czytal to ktos?
Ron Chernow "Tytan. Życie Johna D. Rockefellera".
Cytat:
Zamieszczone przez OskarX
Ja czytam kamienie na szaniec, od 50 strony zaczyna to przypominać książkę. Czytal to ktos?
Tak, powiem Ci, że miło wspominam tą książkę i jak najbardziej polecam. Przypuszczam, że lektura :D ?
Cytat:
Zamieszczone przez OskarX
Tak, poziom Twoich wypowiedzi aż nazbyt podkreśla, że to Twoja lektura. Książka mierna.
Obecnie czytam Henryk Batowski - "Upadek Austro-Węgier" i Aleksander Dumas - "Kawaler d'Harmental".