Tylko w takim razie prawdopodobnie będą wybierali Mroczne Elfy albo Jaszczuroludzi, którzy nie mają praktycznie słabych stron. Szczerze bym się zdziwił, gdyby ktoś sobie Bretonnię wyznaczył. :P
Wersja do druku
Tylko w takim razie prawdopodobnie będą wybierali Mroczne Elfy albo Jaszczuroludzi, którzy nie mają praktycznie słabych stron. Szczerze bym się zdziwił, gdyby ktoś sobie Bretonnię wyznaczył. :P
No dobrze, a jezeli nie bedzie remisu w tym ostatnim meczu to idziemy wedlug starego kryterium czy nadal cos kombinujecie?
Jeśli będzie rozstrzygniecie w dzisiejszym meczu - i dwie osoby z tej grupy zajmą drugie miejsce - dogrywka do dwóch wygranych przy użyciu wylosowanej nacji i koniec dyskusji.
Na to wygląda, ale przynajmniej obaj jesteście pewni awansu :]
Swoją drogą to moglibyście zrobić normalne tabelki w tematach grup, a pod nimi liste poszczególnych meczy z zaznaczonymi wynikami poszczególnych bitew. Dzięki temu szybko można by zobaczyć jak kto trafił na dane miejsce, i którymi frakcjami zwyciężał, co może się przydać w dalszej części turnieju.
Przykład:
Punkty W R P Wb Gracz1 3 1 0 0 2 Gracz2 1 0 1 0 1 Gracz3 1 0 1 0 1 Gracz4 0 0 0 1 0
Gracz1 2 - 0 Gracz4
- Imperium* vs Wampiry
- Bretonia* vs Zielonoskórzy
Gracz2 1 - 1 Gracz3
- Jaszczurki* vs Chaos
- Zwierzoludzie vs Mroczne Elfy*
W mojej grupie jest porządek w tej kwestii. Powoli mi się odechciewa gry w tych MP. Wyjście z grupy będzie zaraz pod tytułem "never ending story"...w sumie to chyba nie tylko moja grupa będzie miała taką sytuację (prócz oczywiście grupy C)
Panowie, nie marudźcie. Ten turniej jest chyba jednym ze spokojniejszych i na razie wszystko rozgrywa się bez większych kontrowersji. Miejcie na uwadze słowa Pirxa z przed iluś tam stron, iż każda tego typu rywalizacja nastręcza sporo problemów, także tych organizacyjnych. Najważniejsze jednak, że gracze na razie stoją na wysokości zadania, bo nie dość, że rozgrywają swoje mecze w terminie, to jeszcze czuć atmosferę wzajemnego poszanowania. Natomiast nigdy tak nie będzie, że wszystko gładko pójdzie- tak dobrze to nie ma. ;)
Żaden remis nie ma oznaczeń kto wygrał którą bitwę (a przynajmniej ja takowych nie widzę) no i Turek zamiast uzupełnić mecze w tabelce, woli grać w jakieś PUBGi ;] także nie do końca porządek. Tak czy inaczej przejrzałem sobie wyniki w poszczególnych grupach i chyba w każdej będą potrzebne baraże...