http://fakty.interia.pl/polska/news-...i-,nId,1416150
Phi, żadna nowość, że Miller brał kasę z Moskwy a Tusk z Berlina. Korwin mówił od dawna, że rządzą nami agenci obcego wpływu. Dziwi tylko postawa lemingów którzy nadal głosują na te partie.
Wersja do druku
http://fakty.interia.pl/polska/news-...i-,nId,1416150
Phi, żadna nowość, że Miller brał kasę z Moskwy a Tusk z Berlina. Korwin mówił od dawna, że rządzą nami agenci obcego wpływu. Dziwi tylko postawa lemingów którzy nadal głosują na te partie.
Nie tylko Korwin. Michalkiewicz mówił o tym z jeszcze większą swadą:). Co do lemingów, to dla nich takie pojęcie jak "polityka" - jest całkowicie abstrakcyjne. Dla nich istnieją tylko wypowiedzi celebrytów i odpowiednio (prosto) spreparowane wrzutki medialne...
A kogo nazwiemy tak naprawdę lemingiem?
Osobę, która wierzy we wszystko co powie ktoś inny kierując się antypatią do tej osoby?
Zbliżają się wybory do europarlamentu i Gowin musi przypomnieć o istnieniu siebie i swojej partii, a wybory w naszym kraju nie ważne do czego i gdzie zawsze zaczynają się tak samo. A gdzie dowody? Gdzie rachunki? Nasz ukochany parlament powoła kolejną komisję, w która tak naprawdę będzie odskocznią dla wielu do wielkiej polityki.
Głosuj na mnie bo tamci są źli, zrobili to i to, ja jestem dobry i zrobię to i to... W naszym kraju nie pojawił się chyba żaden polityk, który potrafi wyjść po za utarty schemat, darować sobie zabawy w piaskownicy i czarowanie nad magiczną kulą tylko przedstawi realne założenia swojej partii.
Nie zapominaj, że za kadencji Tuska była afera hazardowa, i też powołano komisję.
Czy któraś z powołanych komisji do czegoś doprowadziła? Oprócz tego ,że parę nazwisk stało się znanych.
Jeżeli nawet Tusk brał kasę od CDU to jest godne potępienia i powinien zostać za to rozliczony. Tyle, że nie zapominajmy, że to były lata 90- kiedy, to każda partia, która wtedy powstała brała środki z różnych źródeł. I jeżeli mamy ukarać tylko Tuska i jego partie to jest to g.... wartę. Należałoby rozliczyć każdą partię, prześwietlić sposób jej finansowania, oraz teraz powinno być ujawniane na co partie przeznaczają pieniądze z budżetu.
Wiara dziecka, że któraś partia polityczna jest czysta i nie bierze z łapę, lub nie sprowadza tego do przysług jest moim zdaniem głupcem. W polityce aby wtargnąć na szczyt i się na nim utrzymać trzeba ubrudzić.
To rozliczmy każdą partię, zresztą taki jest chyba zamysł tej komisji - finansowanie partii. Partii w liczbie mnogiej.
Cytat:
Wiara dziecka, że któraś partia polityczna jest czysta i nie bierze z łapę, lub nie sprowadza tego do przysług jest moim zdaniem głupcem. W polityce aby wtargnąć na szczyt i się na nim utrzymać trzeba ubrudzić.
Parę postów wcześniej pytałeś się o dowody w sprawie rewelacji Piskorskiego, teraz już dowodów nie potrzebujesz do stwierdzenia, że każda partia bierze w łapę? Możesz mi wyjaśnić ten paradoks? I nasza już w tym rola, by tych co się "brudzą", przeważnie za nasze a nie swoje, rozliczyć. Ewentualnie można przyjąć takie standardy ;)
Piskorski stwierdził, że partia Tuska - KLD dostała kasę od CDU, napisał o tym Wprost, niedługo wyjdzie także książka Piskorskiego o tym. Na razie mamy tylko stwierdzenie, że brali i tyle. Dowody nie zostały przedstawione. Książka podobno również uderza w Kaczyńskiego, który o dziwo siedzi cicho, nie komentując tej sprawy.
Cała ta sprawa pojawiła się w dość ciekawym czasie, tuż przez zbliżającymi się wyborami, a pan Piskorski ma zamiar w nich startować. Wczoraj wysłuchałem sobie w "Nie ma żartów" wywiadu z nim, i chociaż mówił on do rzeczy, to mnie nie przekonał zbyt mocno. Piskorski rzucił coś mocnego, ale czy jest to prawdziwa bomba czy atrapa, kto wie? I właśnie chciałbym to wiedzieć, czy ten pan ma dowody czy też nie ma.
Jeżeli nie ma mocnych dowodów to ta sprawa z czasem ucichnie i stanie się nic nie warta. Takie rzeczy nadal będą tajemnicą poliszynela i nikt nie będzie starał tego ukrócić bez społecznej bądź dziennikarskiej presji. Ludzie stwierdzą, że są ważniejsze sprawy i tyle.
Jeżeli zaś ma dowody mówiące o tym. To bardzo dobrze. W tym momencie powinna się tym zająć prokuratura bądź inny organ, ale nie latami 90-, które już były. Niech zajmą się sprawdzaniem tu i teraz, skąd partie biorą fundusze, na co je wydają itd. To co się już wydarzyło należy do przeszłości, i to z niej powinniśmy wyciągnąć wnioski, by teraz lub za rok, dwa czy nawet 20 nie doszło do podobnej jak nie gorszej sytuacji.
Baalu w tej komisji zasiądą posłowie, i uważasz, że nagle stworzą oni bat na samych siebie i swoje partie? Rozliczą się z każdej wydanej bądź przekazanej złotówki? Ta komisja będzie cyrkiem jak każda inna, a zyskają na tym tylko Ci co będą głośniej krzyczeć głupoty.
Partie obecnie składają sprawozdania finansowe z działalności. Jeśli jest coś na rzeczy to jetem za, aby to sprawdzić. Ale nie odmawiaj przyjemności innym pognębienia Tuska ;). Jeżeli Piskorski coś wie, to niech opowie przed komisją pod przysięgą ponosząc pełną odpowiedzialność za to co mówi.
Zamiast komisji wolałbym prokuraturę, zbyt często widziałem w tv czym kończyła się taka komisja.
Czy Francja jest jeszcze w NATO??
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/fran...arynarzy/pklbc