http://fakty.interia.pl/polska/news-...i-,nId,1416150
Phi, żadna nowość, że Miller brał kasę z Moskwy a Tusk z Berlina. Korwin mówił od dawna, że rządzą nami agenci obcego wpływu. Dziwi tylko postawa lemingów którzy nadal głosują na te partie.
http://fakty.interia.pl/polska/news-...i-,nId,1416150
Phi, żadna nowość, że Miller brał kasę z Moskwy a Tusk z Berlina. Korwin mówił od dawna, że rządzą nami agenci obcego wpływu. Dziwi tylko postawa lemingów którzy nadal głosują na te partie.
Nie tylko Korwin. Michalkiewicz mówił o tym z jeszcze większą swadą. Co do lemingów, to dla nich takie pojęcie jak "polityka" - jest całkowicie abstrakcyjne. Dla nich istnieją tylko wypowiedzi celebrytów i odpowiednio (prosto) spreparowane wrzutki medialne...
"A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".
Mu'ammar al - Kaddafi
A kogo nazwiemy tak naprawdę lemingiem?
Osobę, która wierzy we wszystko co powie ktoś inny kierując się antypatią do tej osoby?
Zbliżają się wybory do europarlamentu i Gowin musi przypomnieć o istnieniu siebie i swojej partii, a wybory w naszym kraju nie ważne do czego i gdzie zawsze zaczynają się tak samo. A gdzie dowody? Gdzie rachunki? Nasz ukochany parlament powoła kolejną komisję, w która tak naprawdę będzie odskocznią dla wielu do wielkiej polityki.
Głosuj na mnie bo tamci są źli, zrobili to i to, ja jestem dobry i zrobię to i to... W naszym kraju nie pojawił się chyba żaden polityk, który potrafi wyjść po za utarty schemat, darować sobie zabawy w piaskownicy i czarowanie nad magiczną kulą tylko przedstawi realne założenia swojej partii.
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
Żeś Jeden Święty jest, uznałem ciebie, Mazda-Ahuro,
Gdy Dobra Myśl zeszła raz ku mnie,
Bym głośno wyrzekł, co Myśl mówi Cicha, Najlepsza:
u Kłamców licznych nie szukaj pochwały,
Bo każdą Cnotę wrogiem ci uczynią.
Nie zapominaj, że za kadencji Tuska była afera hazardowa, i też powołano komisję.
Czy któraś z powołanych komisji do czegoś doprowadziła? Oprócz tego ,że parę nazwisk stało się znanych.
Jeżeli nawet Tusk brał kasę od CDU to jest godne potępienia i powinien zostać za to rozliczony. Tyle, że nie zapominajmy, że to były lata 90- kiedy, to każda partia, która wtedy powstała brała środki z różnych źródeł. I jeżeli mamy ukarać tylko Tuska i jego partie to jest to g.... wartę. Należałoby rozliczyć każdą partię, prześwietlić sposób jej finansowania, oraz teraz powinno być ujawniane na co partie przeznaczają pieniądze z budżetu.
Wiara dziecka, że któraś partia polityczna jest czysta i nie bierze z łapę, lub nie sprowadza tego do przysług jest moim zdaniem głupcem. W polityce aby wtargnąć na szczyt i się na nim utrzymać trzeba ubrudzić.
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Księga XVI
To rozliczmy każdą partię, zresztą taki jest chyba zamysł tej komisji - finansowanie partii. Partii w liczbie mnogiej.
Wiara dziecka, że któraś partia polityczna jest czysta i nie bierze z łapę, lub nie sprowadza tego do przysług jest moim zdaniem głupcem. W polityce aby wtargnąć na szczyt i się na nim utrzymać trzeba ubrudzić.
Parę postów wcześniej pytałeś się o dowody w sprawie rewelacji Piskorskiego, teraz już dowodów nie potrzebujesz do stwierdzenia, że każda partia bierze w łapę? Możesz mi wyjaśnić ten paradoks? I nasza już w tym rola, by tych co się "brudzą", przeważnie za nasze a nie swoje, rozliczyć. Ewentualnie można przyjąć takie standardy![]()
Piskorski stwierdził, że partia Tuska - KLD dostała kasę od CDU, napisał o tym Wprost, niedługo wyjdzie także książka Piskorskiego o tym. Na razie mamy tylko stwierdzenie, że brali i tyle. Dowody nie zostały przedstawione. Książka podobno również uderza w Kaczyńskiego, który o dziwo siedzi cicho, nie komentując tej sprawy.
Cała ta sprawa pojawiła się w dość ciekawym czasie, tuż przez zbliżającymi się wyborami, a pan Piskorski ma zamiar w nich startować. Wczoraj wysłuchałem sobie w "Nie ma żartów" wywiadu z nim, i chociaż mówił on do rzeczy, to mnie nie przekonał zbyt mocno. Piskorski rzucił coś mocnego, ale czy jest to prawdziwa bomba czy atrapa, kto wie? I właśnie chciałbym to wiedzieć, czy ten pan ma dowody czy też nie ma.
Jeżeli nie ma mocnych dowodów to ta sprawa z czasem ucichnie i stanie się nic nie warta. Takie rzeczy nadal będą tajemnicą poliszynela i nikt nie będzie starał tego ukrócić bez społecznej bądź dziennikarskiej presji. Ludzie stwierdzą, że są ważniejsze sprawy i tyle.
Jeżeli zaś ma dowody mówiące o tym. To bardzo dobrze. W tym momencie powinna się tym zająć prokuratura bądź inny organ, ale nie latami 90-, które już były. Niech zajmą się sprawdzaniem tu i teraz, skąd partie biorą fundusze, na co je wydają itd. To co się już wydarzyło należy do przeszłości, i to z niej powinniśmy wyciągnąć wnioski, by teraz lub za rok, dwa czy nawet 20 nie doszło do podobnej jak nie gorszej sytuacji.
Baalu w tej komisji zasiądą posłowie, i uważasz, że nagle stworzą oni bat na samych siebie i swoje partie? Rozliczą się z każdej wydanej bądź przekazanej złotówki? Ta komisja będzie cyrkiem jak każda inna, a zyskają na tym tylko Ci co będą głośniej krzyczeć głupoty.
Przepis na idealną kawę:
Księga XVI
Partie obecnie składają sprawozdania finansowe z działalności. Jeśli jest coś na rzeczy to jetem za, aby to sprawdzić. Ale nie odmawiaj przyjemności innym pognębienia Tuska. Jeżeli Piskorski coś wie, to niech opowie przed komisją pod przysięgą ponosząc pełną odpowiedzialność za to co mówi.
Zamiast komisji wolałbym prokuraturę, zbyt często widziałem w tv czym kończyła się taka komisja.
Przepis na idealną kawę:
Księga XVI
Czy Francja jest jeszcze w NATO
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/fran...arynarzy/pklbc
"A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".
Mu'ammar al - Kaddafi