Lepidus:
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...d4&oe=54D10525
Wersja do druku
Swoją drogą ciekawe,czy frakcje rzymskie będą się różnić jednostkami, znając CA wątpie
Będą się różnić zapewne jednostkami najemnymi i wojskami pomocniczymi. Trzon jednak będzie taki sam (albo bardzo podobny).
Mi się wydaję, że auxilia też zostanie taka sama u wszystkich. Tzn. na początku będą dostępne inne jej jednostki z racji posiadanych terenów, ale jak na przykład podbijemy Antoniuszem tereny Oktawiana, to będzie możliwość rekrutacji tych samych wojsk pomocniczych, które wcześniej mieli "czerwoni".
To zakładając,że rostery innych frakcji zostaną takie same, lub zostaną ściągnięte z innych fakcji- już istniejących. To poza Armenią projektanci jednostek z CA się nie wysilą.
royal, nie martw się, Armenia pewnie będzie i tak słabsza od Partii :mrgreen:
Chaak, ja myślę, że właśnie tak, jak mówisz, będzie działać zbieranie dodatkowych oddziałów z podbitych ludów.
Ja się nie martwię, bo i tak kupie grę dopiero gdy będzie za 69,90 zł ze wszystkimi dodatkami, czyli za jakiś rok, może dwa:mrgreen:
To zanim kupisz Romka widzę że będziesz ekspertem i ... znudzony grą!:D
Jasne, po co kupować grę, kiedy od Medka I grało się we wszystkie części, przecież i tak paru, denerwujących elementów nie zmienili i nie zmienią-sztuczna inteligencja przeciwników, jak dla mnie za mały wybór jednostek.
Wiesz, co za dużo to nie zdrowo. Mi wystarczy to, co jest i nie wymagam więcej (no dobra, może naprawienie kampanii multi i powtórek - więcej nic nie chcę od CA).
Ja mam tylko nadzieje,że Markomanom dadzą jakieś uniakaty, żeby odróżnić ich Swebów, ale jeśli nie będzie ich w głównej kampanii, to myśle,że ściągną roster od Swebów
Armenia nie dostaje na razie żadnych jednostek, których nie byłoby już w grze.
Czy ja wiem? Katafraktów dostają obie frakcje. Partia trochę lepiej wypada w wyborze łuczników, ale Armenia ma więcej piechoty do walki bezpośredniej (i to dość dobrej). Armeńczycy dostaną też elitarną jazdę do wali w zwarciu, czego mi czasem brakowało u Partów. Różnica jest jeszcze w "ekonomicznej" konnicy, jedni dostaną ją szturmową (Armenia), drudzy do walki w zwarciu (Partia). Także wybór między tymi nacjami będzie dość sytuacyjny, bo żadni nie wybijają się nad drugich niczym wybitnym. Armenię będzie lepiej brać na opancerzonych przeciwników, Partię na lżejszych, i tyle.
Tak będzie, ze strony CA z frakcjami odczytuję, że w ogóle Markomanowie mają być po prostu możliwością gry germanami w nowej kampanii. Tzn na głównej mamy swebów, tu markomanów. zaczynam się coraz bardziej obawiać, że nie będzie żadnych dodatkowych frakcji tylko dopracowana Armenia i wszystko. Oni się dużo nie napracują, a i ludzie będą się z Armenii cieszyć. Aczkolwiek nie zdziwię się jak jeszcze dzisiaj zobaczymy kolejny Rally Point z info o dostępnych dlc, które będą zawierały np pakiet bitew historycznych i jakiś pakiet kultur (czy pustynnych czy północnych). I mogą zrobić tak, że te płatne dlc będą swoistym uzupełnieniem tego dodatku, że bez nich kampania Oktawiana będzie całkiem inaczej (tzn o wiele lepiej) wyglądała.
W zasadzie ta kampania jest skierowana głównie dla wielbicieli wojny domowej w Rzymie, na wzór tej z Roma1. Tylko tyle i aż tyle.
Ja chyba najlepiej będę się bawić Getami, ponieważ będzie się trzeba namęczyć by poradzić sobie z lepszą jakościowo armią Rzymską.
Jest znana "godzina W" ? :cool:
Oglądałem dzisiaj transmisję z gry na żywo i mówili coś o godzinach porannych wg czasu angielskiego.:)
Ok, to może przed wyjściem do pracy luknę chociaż mapę :cool:
Patrząc na rostery jednostek to poza Armenią i Dakami nic się nie zmieniło, trzeba, więc czekać na FLC lub DLC
@UP
U daków się coś zmieniło?
Sorry z Dacją mi się posrało
W końcu jest :D
Czy Wy też nie macie opisów frakcyjnych w wyborze kampanii? Nie mam też podpisów danych frakcji. Są jedynie ikony i negatywne oraz pozytywne cechy startowe.
Ja tak mam.
Hehe nie ma osiągnięcia dla Icenów w nowej kampanii.
Bo w CA wiedzą, że i tak nikt nimi nie zagra:D.
Jeśli dobrze widzę to teraz barbarzyńcą ziemie sojuszników liczą się do imperium. U Dacji zalicza prowincje "Dacja" gdzie jest sojusznik wojskowy.
Jak nikt?Ja zagram(jak dodadzą osiągnięcie).Poza tym Brytowie są w czołówce frakcji ,które ukończyły zwykłą kampanie.Cytat:
Bo w CA wiedzą, że i tak nikt nimi nie zagra.
U barbarzyńców od zawsze wymagane prowincje się liczyły jak były w rekach sojusznika:P. Sojusz nie wpływał tylko na liczbę regionów potrzebnych do zwycięstwa. Także np. Trakami miałem 90 potrzebnych regionów na własność, a Italia była własnością Rzymu (sojusznik) i normalnie ją zaliczyło.
A ja zawsze wszystko sam podbijałem i w sojusze się nie bawiłem, bo myślałem że to nic nie daje.Cytat:
U barbarzyńców od zawsze wymagane prowincje się liczyły jak były w rekach sojusznika:P. Sojusz nie wpływał tylko na liczbę regionów potrzebnych do zwycięstwa. Także np. Trakami miałem 90 potrzebnych regionów na własność, a Italia była własnością Rzymu (sojusznik) i normalnie ją zaliczyło.
Czy tylko mi wywaliło wszystkie savy?:curve:
U mnie są i działają, zarówno te na dysku, jak i w chmurze. Nie miałem żadnych modów, ani bety patcha 15.
Ja miałem betę, a teraz nie mam żadnego sava...
To znaczy że ten campaing pack jest darmowy?
Tak, dla każdego posiadacza Rome II.
No to jeszcze wydrukować okładkę z internetu,i może uchodzić że mam edycje cesarską.:DZagram Antoniuszem i zjednoczę Rzym pod innym sztandarem.Potem zagram partią lub armenią (tak to się pisze?)
Mam jedynie DEI ale jest odznaczony
We "własnej bitwie" macie nazwy z listy
Egipt czy Ptolemeusze? lub choćby Rzym czy Romani?
Czy mógł się jakiś plik zawieruszyć z DEI mimo że ten jest dezaktywowany w menadżerze modów?Załącznik 318
Przyznać muszę że w tej nowej kampanii podział na regiony i prowincje podoba mi się dużo bardziej. Więcej jest prowincji średnich /3/ i dużych /4/, natomiast małych /2/ jest optycznie mniej.
Bardzo Ci dziękuję Sebo... Pewnie pomogła by Twoja pomoc ale gdy czytałem post powyżej, aktualizowała mi się gra po ponownym jej zainstalowaniu...Teraz jest już wszystko ok.
Do DEI powrócę gdy Rafkos uzupełni spolszczenie. Rozumiem że będzie można wtedy grać w jedno jak i drugie bez przeszkód...