Racja Arroyo, choć akurat bitwy to aspekt, który można naprawić zwyczajnie zmieniając statystyki = da się to naprawić w modach ;)
Wersja do druku
Racja Arroyo, choć akurat bitwy to aspekt, który można naprawić zwyczajnie zmieniając statystyki = da się to naprawić w modach ;)
http://forum.totalwar.org.pl/attachm...tid=1334&stc=1
Mariusz Kozik narzekał na Facebooku, że musi malować dla CA arty w klimacie Młotka i napisał, że naciska na CA żeby następny tytuł był osadzony w realiach XVI - XVII wieku :)
Pewnie nie wpływu na to w jakich realiach będzie osadzony następny tytuł ale mimo to trzymam za niego kciuki
Śmiało Kozik naciskaj tych CAmbałów bo my tutaj chcemy wreszcie nasz polski XVIIw. zagrać!
I dostaniemy taką Husarie jak w Empire :D
Tak-masz racje ze sa dwa rozne zespoly-a patrzac na jakosc co drugiego TW to wydaje mie sie ze trzy:).
Jedank masz tutaj https://www.youtube.com/watch?v=sgxhODRCghw-przewin do 35 minuty.W 35 minucie Alan dokladnie mowi ze jeszcze nie pracuja nad historycznym TW-dopiero sie zastanawiaja co beda robic.
Sami nie wiedzą co robią ? :)
Jak dla mnie to powiedział, że pracują nad nowym historycznym tytułem już, tyle, że są w fazie projektowej, więc może te źródła nie są sprzeczne, po prostu może nie jest to praca w sensie kodowania.
Szczerze...
Zapewne trwają pracę nad historycznym TW, bo CA być może boi się klapy ze sprzedażą Młotka (mała popularność) i chce, aby nowy tytuł wyszedł w miarę szybko i był skierowany do starych fanów, którzy kupowali nowe historyczne odsłony.
Zgodzę się z Temerem, co do czasu, który jest, będzie pomiędzy kolejnymi odsłonami tyle, że mam nieodparte wrażenie, że seria w końcu się znudzi. Stare czasy w coraz to nowych odsłonach, jakieś dodatkowe nowości... i tak aż do?? Nie przeczę, że z wielka chęcią ujrzałbym bym nowego TW obsadzonego w czasach, które nie były jeszcze poruszane, ale dopiero za jakiś czas aż naprawdę będzie się go naprawdę mocno chciało. TW nie ma zbyt mocnej konkurencji na tym polu więc po, co ten pośpiech?
Masz rację chochliku, seria Total War nie ma nawet żadnej konkurencji na tym polu - patrząc po okresach historycznych. Gry Paradoxu mają jednak inną mechanikę, więc nie konkurują bezpośrednio ze sobą. A jeśli coś się przeje, to zawsze można zmienić teren zabawy i np. przenieść rozgrywkę na Daleki Wschód, gdzie główne skrzypce grałyby tamtejsze kraje, a europejskich potęg byłoby tylko kilka i to mimo wszystko słabszych na starcie :)
Dokładnie nie ma co się spieszyć z tworzeniem gier bo potem jest pełno bugów, słaba optymalizacja i gra wygląda jakby to była alfa... Nie wiem czy to dobry przykład ale patrząc na grę z innej beczki takiej jak Assassin's Creed Unity to aż się płakać chcę co Ubisoft zrobił z tym tytułem.
Halo, może jakiś nowy temat - subforum? Bo CA wrzuciło zgadywajkę o nowej części historycznej ;) BORZE MAM NADZIEJE ZE TO W KONCU MEDEK3!!!!!!!!!!111111oneoneone
A co ma bór, czy inna puszcza do nadziei? :D A tak serio, to może dałbyś linka do tej zgadywanki?
Wszystko jest tutaj:
https://forums.totalwar.com/discussi...ams-working-on
Także wydaje się mi, że następny będzie Medieval 3. Oby tylko AI było lepsze niż w Wieku Karola Wielkiego.
Znowu się zacznie Zgaduj-Zgadula poświęcona nowej odsłonie serii TW ale skoro już teraz pojawiają się wzmianki o niej przypuszczam że należy się jej spodziewać tuż po wakacjach gdyż kwiecień upłynie pod znakiem TW Warhammer a następnie kolejnym jego DLC i ewentualnym patchom.Chociaż skoro mamy do czynienia z oddzielnymi ekipami pracującymi nad określonymi produktami może coś otrzymamy jeszcze przed letnimi wojażami?
Oczywiście to będzie Medieval3 :devil:
Jednak coraz bardziej zaczynam się skłaniać ku opcji Renesansu jako epoki nigdy nie wziętej na warsztat przez CA.Dodatek AoC (testowanie jednostek średniowiecznych) w TW Attila oraz właśnie Warhammer (broń palna) mogą sugerować że tak się może stać ;)
A po za tym skoro mamy znów spamować poprzez nasze najbardziej wymarzone zachcianki to już lepiej założyć nowy temat i zrobić nawet jakąś sondę?
Na nowa odslone trzeba bedzie czekac dlugo-tak przynajmniej jest napisane.Czyli napewno gra nie wyjdzie w tym roku-przeciez jeszcze musza skosic kase za mase DLC do Warhhamera;)
Warhammer ma wyjść w 3 dużych częściach w które będzie można grać albo osobno albo posiadając wcześniejsze części jako całość. DLC pod ten tytuł to inna para kaloszy.
W każdym razie WTW będzie trochę dłuższym projektem niż standardowy total war więc nowy historyczny tytuł wypuszczą zapewne niezależnie od Warhammera i jego dlcków. Co do nowej gry to pewnie zrobią medka 3, a jako samodzielny dodatek przedstawią okres renesansu.
Jeżeli zrobią Total Wara o XVI-XVII wieku to już mnie mają. Kupuję nawet w przedsprzedaży :D
To jest po prostu mój ulubiony okres. Na Medka 3 przyjdzie jeszcze czas :)
Zapomiałbym jeszcze się przywitać. Bardzo się cieszę ze będę mógł się teraz tutaj udzielać
Wysłane z mojego HTC Desire 310 przy użyciu Tapatalka
Medieval 3, wiedzą że z tego polecą im grube hajsy. Na myśl dzielenia średniowiecza na dlc "wczesne" i "późne" średniowiecze ślinka im cieknie. Oczywiście nie zapomną dać dlc z krwią i możliwością budowania koszar, nowe twarze, kraje, nowy quest dla lorda, dlc dodające machiny oblężnicze..... Ludzie musimy im pokazać że się nie damy dmuchać. Na zachodzie już zaczeli, widać to po zaminusowanych filmach na Youtubie... plus jest taki że jest szansa że nowy medek wyjdzie właśnie pod koniec tego roku, lub w 1 kwartale 2017
Jedyny "Medek" jaki ma szanse wyjść pod koniec tego roku, lub na początku przyszłego to Medieval Kingdoms TW (http://www.twcenter.net/forums/showt...neral-Overview), czyli mod do Attyli. Nowego historycznego TW bym się przed jesienią 2017 a nawet 2018 nie spodziewał. Raczej nie wydadzą dwóch gier w ciągu jednego roku, a kolejne części Warhammera mają wychodzić chyba co rok.
Już wielokrotnie powtarzali że osobny team pracuje nad Warhammerem i nad kolejnym historycznym total war'em. A niewielkie zmniejszenie częstotliwości wydawania gier daje nadzieje na dopracowane produkcje. :D
Tutaj nie chodzi o team i możliwość zrobienia gry, chodzi tylko i wyłącznie o pieniądze. Wydając dwie gry w jednym roku, nie dość, że ponosisz dużo większe wydatki. To biorąc pod uwagę, jak podobne do siebie są wszystkie Total Wary i jak wąskie jest ich grono odbiorców, zmniejszasz sumaryczną sprzedaż obu tytułów. Wydając grę regularnie co roku, nie dość że nie stwarzasz sobie konkurencji, to jeszcze masz regularne przychody (zakładając że gra się uda) i firma dobrze sobie radzi na giełdzie.
Wszystko zależy głównie od tego jak sprzeda się młotek.
a) słabo - to szybciej dostaniemy historyczny tw.
b) dobrze - to raczej na nim się wtedy skupią.
Przy czym są też inne czynniki np. ogólna kondycja SAGA.
Dla mnie to obojętne bo ja i tak raczej kupiłbym wszystko.
Medek 3 najprawdopodobniej będzie kolejnym historycznym. Dla mnie, w Medku 3 najważniejsze, aby występowały frakcje grywalne zakonów rycerskich, bez tego nie będzie klimatu średniowiecza, bo pozostałe frakcje istnieją ( odgrywając coraz większą rolę) w wiekach pózniejszych, z zakonami przeciwnie, po średniowieczu tracą swoją rację bytu.
Znowu dadzą Templariuszy, Joannitów, Krzyżaków, Santiago i tyle z tych zakonów. Na 90% oleją Lazarytów, Bożogrobców, Avis czy Alcantara. Statystyki jednostek znając życie też będą takie że ciężka jazda nie będzie potrafiła pokonać włóczników frontalną szarżą, więc nie rozumiem po co nastawiać się na kolejnego Medievala ;D O, i zapomniałem o toporach jako oreżu, który znakomicie przebija zbroje, no przecież :D
W medivalu 2 kawaleria nie mogła pokonać włóczników? Przecież był to ten sam silnik co w rome ?
Dziwne, bo ja rozbijałem konnymi włóczników bez problemu. Ale to nieważne, bo to temat o tym, co będzie po Warhammerze. :) A co po nim będzie? Pewno duży dodatek do Warha z Lustrią, Nowym Światem, Elfami i Jaszczuroludźmi, następnie kolejny duży dodatek z Południowymi Ziemiami, Górami Lamentu i (może) Cathay'em, czyli Skaveni, Królowie Grobowców, Królestwo Ogrów i może Legion z Pustkowi Azhorg. W międzyczasie coś historycznego. Choć już Warhammer mnie bardziej... "rajcuje" ;)
Co może nam zaoferować Medieval III Total War czego nie zaoferowały nam poprzednie gry?
Lepszą grafikę...
STW zapoczątkował serię.
RTW dał nam nową mapę kampanii, grafikę 3D i bogactwo jednostek.
MTW II udoskonalił rozwiązania z poprzedniej części i stał się doskonałą podstawą pod liczne mody.
ETW dał nam bitwy morskie i proch strzelniczy.
NTW udoskonalił to co wyżej i dał kampanię online implementowaną także w patchu do ETW.
STW II to ukłon w stronę poczatku serii, klimatyczna i dobrze wykonana gra, która wraz z dodatkiem dała frajdę rozgrywania bitew przy pomocy pierwszych pancerników czy wspierania swoich żołnierzy nowoczesną artylerią i bronią maszynową.
Prawdę mówiąc ani Rome II Total War ani ATW nic szczególnego nam nie zaoferowały.
Dopiero WTW będzie kolejną interesującą koncepcją. Nowe fantastyczne realia, magia, mnóstwo unikatowych jednostek, klimat... to będzie coś.
Pytanie brzmi - co da nam MTW III? Nic... może to być coś ciekawego dla tych, którzy nie grali w pozostałe części serii.
Jeśli seria ma się rozwijać to powinna:
1) Poruszać nowe okresy historyczne.
2) Opisywać je w mikroskali - ograniczając czas i miejsce konfliktu, ale za to przedstawiając go w sposób możliwie szczegółowy, wprowadzać nowe mechaniki.
Rozwijając pkt 1) dla mnie oczywistą drogą, którą powinni pójść to XVII wiek - Europa wówczas kipiała od konfliktów. Ten okres mógłby wnieść do serii coś nowego i jednocześnie być podstawą do fajnych DLC.
Np. po wydaniu gry przedstawiającej całą Europę i dającej możliwość rozgrywki na przestrzeni powiedzmy 100 lat, można byłoby pokusić się o DLC o konkretnych wojnach albo państwach np. o wojnie trzydziestoletniej, o obronie RON przed sąsiadami itd.
Jeżeli najbardziej różnorodna i wyrównana gama jednostek i grywalnych frakcji , dobra w końcu działająca dyplomacja ,nowy system rozbudowy prowincji, rekrutacji wojsk, przemarszów, polityki wewnętrznej,eventy gdzie podejmujemy decyzje, tradycje wojskowe, umiejętności jednostek i wodzów, agenci itd itp, to nic, to nie wiem czego ty oczekujesz:rolleyes:
Cytat:
Prawdę mówiąc ani Rome II Total War ani ATW nic szczególnego nam nie zaoferowały.
Mów za siebie, mi się podobają te okresy historyczne, poza tym dużo nowości wprowadziły obie gry. Oczekujesz zbyt wiele wg mnie.
Wszystko to już było w "King Arthur":
Samo Średniowiecze (jesli założymy że nastepny będzie Medieval3) daje nam również ogromny wachlarz możliwości do produkcji DLC i nabijania kasy:Krucjaty,Rekonkwista,Wojna 100 letnia,Inwazja mongolska,Związek Szwajcarski,ekspansja Zakonu Krzyżackiego lub Imperium Osmańskiego-to z tych że tak powiem najbardziej znanych a jesli zagadnienie rozszerzyć o wydarzenia o szczeblu krajowym mamy kolejne pakiety dodatków.
Na przykładzie naszego kraju np:konflikty z Świętym Cesarstwem Rzymskim,Rozbicie dzielnicowe,Konflikty z Krzyżakami(Wielka Wojna,Wojna trzynastoletnia),etc...Temat moim zdaniem rzeka.
Dla mnie obydwie gry to terra incognita gdyż gatunek fantasy lubię ale jedynie pod postacią książek lub filmów.Kiedyś w latach szczenięcych się pogrywało ze znajomymi w "Magię i Miecz" oraz jej podobne klimatycznie gry zamieszczane na łamach czasopisma "Razem" ale na tym koniec.Acha był jeszcze "Dreszcz":evil:.Graficznie Warhammer wygląda zachęcająco ze względu na wielkie zróżnicowanie poszczególnych frakcji którego tak brakuje w "historycznych" TW ale myslę że jednak zachowam postawę obojętną wobec tego produktu tak jak to miało miejsce tuż po nabyciu TW Empire.
Raczej zmienisz zdanie po wydaniu dodatku z Jaszczuroludźmi. Oto, dlaczego:
http://vignette2.wikia.nocookie.net/...20131106194657
Świątynie wzniesione na wzór prekolumbijskich (Tikal jakby nie patrzeć) nawet z lekkimi motywami Quetzalcoatla to troche za mało ;).
http://i64.tinypic.com/4iovio.jpg
Prawie, ale spokojnie, wkrótce będzie losowanie do omawianych kolejnych ras to sobie zagłosujesz na Jaszczury i zobaczysz, w co oni wierzą etc. Wróćmy jednak do tematu.
renesans Total war, gdzie jesteś?
Chciałbym Śródziemie, ale zawzięte-konserwatywne Tolkien Estate się raczej za nic nie zgodzi... :(
Śródziemie mogłoby być dobre, choć znając CA to wymagałoby długiego naprawiania przez moderów by dorównało modowi Third Age. Jednak tak czy siak prawa do gier w uniwersum Tolkiena ma WB, a raczej Sega i WB się nie dogadają :/