czy możliwe jest, aby w FLC/DLC wydali pozostałych LL dla nacji mających po dwóch.
Wersja do druku
czy możliwe jest, aby w FLC/DLC wydali pozostałych LL dla nacji mających po dwóch.
Być może.
Ja chciałbym,żeby dodali DLC/FLC do obecnych nacji, mam nadzieję, że to nie są tylko marzenia.
Jak oceniacie, możliwość podziału elfów w DLC? Czemu mieszają stary świat z nowym?- Lustria w DLC.
Nie tylko Lustria, ale pewno także Naggaroth i Ulthuan. Pomysł jest świetny, bo rozszerzy mapę zmagań. Najbardziej w Empire podobał się mi ogrom planszy i możliwość podróży na inne kontynenty - osobne mapy.
Także Athel Loren, co aż prosi się o dodatkowe 1-2 prowincje. Wraz z nimi Zwierzoludzie i Demony Chaosu.
Athel Loren akurat leży w Starym Świecie i w podstawce już będzie, tylko że jako niedostępny obszar. Stary Świat = odpowiednik Europy.
Pamiętaj, że mogą dodać Leśne Elfy. Wszystko jest możliwe, tym bardziej, że las ten na mapie jest wielkości Sylvanii.
Pamiętam, odpowiadałem jednak na "Czemu mieszają stary świat z nowym?".
Mam problemik: czy jak nie kupię- w pre orderze, Młotka to - po premierze będzie można kupić podstawkę, osobno, DLC osobno?
Po premierze zazwyczaj można kupić dlc z preordera. Więc tak spokojnie kupisz podstawkę a później dlc do niej.
A biorąc pod uwagę jak szybko tanieją, powstają wersje łączone do TW to pewnie sporo zaoszczędzisz.
Samą grę dostaniesz wtedy już spaczowaną.
Dzięki. No i gitara.
Mnie teraz najbardziej ciekawi jakie nacje dadzą dla jedynki- stary świat; jako zawartość dodatkową; najbardziej chciałbym: Bretonie-ludzie, Krasnoludy chaosu- Krasnoludy, Demony chaosu-Chaos, Hobogobliny- Gobliny, któreś z księstw Wampirów-Wampiry.
Krasnoludy Chaosu prędzej przy drugim dodatku. Demony Chaosu wg mnie pewniak. Hobgobliny mają mały roster oficjalnie (wycinek rosteru Krasiów Chaosu z 4 edycji), fanowsko mają swój AB. Księstwa Wampirów - w sumie fajnie byłoby dostać Czarnego Księcia (nie mylić z Czarnym Rycerzem - Mallobaude'm z Mousillon), Lahmie lub Czerwonego Diuka. Bretka na pewno ukaże się w podstawowej wersji jako DLC/FLC. Liczę, że z 1 dodatkiem dostaniemy:
Wysokie Elfy
Mroczne Elfy
Jaszczuroludzi (to pewniak)
Leśne Elfy
Zwierzoludzi (DLC)
Demony Chaosu (DLC)
II dodatek:
Królestwa Ogrów
Skaveni - oba to pewniaki
Królowie Grobowców (DLC)
Arabia (DLC/FLC)
Krasnoludy Chaosu
Cathay (DLC - fanowski AB)
Hobgobliny (fanowski AB)
Ale to przenoszę do dyskusji o DLC/FLC.
a w trzecim?
Będą 2 duże dodatki, nie trzy...
ok, więc sugerujesz,że do podstawki dojdzie tylko Bretonia?
Kislev również może dojść, ale małe szanse. Tilea z kolei w rosterze ma najemników, a Estalia ma fanowski AB - w sumie bardzo fajnie wykonany fanowski AB. Ale mam cichą nadzieję na dodatkowe klany Krasnoludów, plemiona Orków, księstwa Imperium, diukostwa Bretonnii, Mousillon.
czyli głównie ludzie + brakujące jednostki. Pytanie tylko jakie brakujące jednostki. Ja chciałbym by dali: brakujące zakony- dali już jeden, więc co za problem dać pozostałe; krasnoludom-rangersów i żyrobombery;wampirom- krwawych rycerzy,duchy; orkom-jakiegoś LL goblińskiego, o chaosie się nie wypowiem- bo słabo znam roster
Do pierwszej części mogą dodać jeszcze Leśne Elfy np kilka miesięcy przed premierą części z Elfami. Najbardziej mnie niestety martwi że wielkość mapy dla samego dodatku z Elfami i Jaszczurkami spowoduję że wydadzą to jako ostatnią.
Nie mogą, będą pewnie w 1 dodatku.
Oczywiście że mogą. Po pierwsze bez pierwszej części nie będziesz miał Athel Loren więc Leśne Elfy będą musieli dodać jako w pewnym sensie DLC do pierwszej części. Tutaj wg mnie mają dwie sensowne opcje albo dać je jako bonus za combo (kupienie pierwszej części i części z Elfami) lub wydać je jako DLC do pierwszej części w trakcie prac nad częścią z Elfami. Pierwsza opcja zachęca do kupienia obu części gry, a druga zapewnia im dodatkowy zastrzyk gotówki pomiędzy kolejnymi częściami gry. Na przykładzie tej części gry zauważ że Krasnoludy i Greenskini byli już praktycznie gotowi 3 miesiące temu czyli ponad 4 miesiące przed premierą gry. Nic nie stoi na przeszkodzie by przy okazji robienia Elfów skupili się na Leśnych w pierwszej kolejności i nijako "wycieli" ich z gry.
Nie wyobrażam sobie by wydali elfy jako jedną frakcję; jak wydadzą to jako trzy lub dwie nację. Najbardziej mnie ciekawi jakie jednostki-jeśli będą takie rozszerzenia; wydadzą dla nacji do podstawki. Co najbardziej brakuję dla konkretnych frakcji-co mogliby wydać, bo nie wierzę,żeby wydali np wszystkich LL dla krasnoludów, czy orków.
Jastrząb, a choćby Matt Ward w swoim żałosnym End Times ;)
Napisałem,że nie chciałbym by tak było
Problem jest tylko z leśnymi, bo są w starym świecie, a DLC będzie o nowym, więc będą musieli pogłówkować jak je wydać. Co u orków, krasnoludów i w chaosie najbardziej brakuje?
W Wojownikach Chaosu patrząc tylko i wyłącznie na 8 edycję to maruderów miotających toporkami i maruderów na rumakach Slaanesha.
Jestem bardzo ciekawy, w jakim DLC Imperium dostanie swoje jednostki z AB. Brakuje kilku, i nie rozumiem czemu ? Jak można nie dodać 3 największych zakonów rycerskich, brak łuczników, flagellants, Celestial Hurricanum, itp. Rozumiem że to będzie albo DLC, albo Free content. Ale jednak, mają tylko 4 frakcje, ale tak ubogie jak na ten świat.
Co do frakcji które nie mają oficjalnych AB z 8 edycji. Wydaje Mi się, że to wina GW. W40k dzięki kilku dużym grom stał się rozpoznawalny na świecie, gdzie Fantsy tkwiło w zamkniętym gronie. Teraz wydają wielką grę, po śmierci Fantasy, i masa fajnych, mniejszych frakcji, nie ma AB bo nikt ich nie aktualizował. I taki Kislev ma tylko fanowski, Krasnale Chaosu to samo, i te o których wspominał Arroyo. Jeśli GW nie zrobi AB dla tych frakcji do edycji 8(to nie możliwe), to nie mamy co liczyć na Kislev, Araby itp. Kislev ma zbyt ubogi oficjalny roster, a fanowskiego nie użyją, mimo iż jest sensowny. Więc ja bym się nie napalał na małe frakcje, bo ich raczej nie będzie, powód jest oczywisty. Chyba że GW dogadało się jakoś z CA, i małe frakcje otrzymają nie oficjalne AB, ale to mało możliwe.
Nie wspominałem, że Kislev ma tylko fanowski i Krasie Chaosu też. W 8 edycji owszem mają fanowski, ale w 6 edycji byli Kislevici, a w czwartej Krasnoludy Chaosu, ba - nawet w 6 edycji wspomniane jest (jeśli patrzymy na zakończenie - Burza Chaosu, które wypadło dużo lepiej), że legiony Krasnoludów Chaosu z Zharr Naggrund uderzyli na Ungrima. W 8 edycji z inną mechaniką mamy też Legion z Pustkowi Azgorh (tak, te same pustkowia, na których znajduje się Wieża Gorgotha). Wracając do Kislevu i Arabii - Kislev ma też jednostki w Warmaster: Armies. Arabia z kolei ma tam swój pełny roster. Co ciekawe jednak to Al Bickham wspominał, że jeśli gra osiągnie sukces to możliwe jest dodanie fanowskich AB. W sumie ucieszyłbym się z AB Estalii w grze użytego. Tilea ma swój oficjalny AB, który od 5 edycji dalej jest używany - Psy Wojny. Norskę mamy w RPG'u "Księga Spaczenia", choć sądzę, że w rosterze będą mieć podstawowe jednostki Wojowników Chaosu.
Miałem na myśli że wspominałeś inne frakcje, które nie mają oficjalnych AB z 8 edycji. Wiem ze Kislev ma z 6, ale jak na tą grę, jest on ubogi w jednostki, lordów i bohaterów. Ten fanowski jest dużo lepiej rozwinięty. Tylko czy oni mogą do WF wrzucić jednostki z Warmastera? Wiesz jeśli tak sprawy stoją, to używają innych źródeł, można by było stworzyć te małe frakcje. Ja głównie czekam na dobre rasy, więc głównie interesują mnie ludzie, krasnale i elfy. Gra na pewno dobrze się sprzeda, bo ma wielu fanów. Ale hejt będzie wielki przez DLC. Pisałem o tym jak ikonicznych jednostek w armii Imperium brakuje, co jest śmieszne, obiecywali coś innego, że będą dopracowane frakcje, bogate itp
Fanowski rozwinięty, ale niezbalansowany + dużo błędów fabularnych. Bretkę też z 6 edycji robią. Nie zdziwię się, jak Kislev dadzą z 6 ed, tak samo Tileę z 5 ed.
Po pierwsze trzeba wykształcić sobie filtr anty reklamowy/propagandowy by na bieżąco i chłodno przyjmować obietnice i zapewnienia o doskonałości. Dlatego część użytkowników tak krytycznie odnosi się do każdej nowej informacji.
A jednostki mogą jeszcze się jakieś pojawić, w końcu na czymś muszą skupiać uwagę do premiery.
Od tego jest CA by balansować. Mówię że on ma potencjał, chodzi głównie o pomysł jednostek. Wiesz, ja nie widzę sensu by najlepsza kawaleria Imperium nie mogła rozbić w pył jednostki zombie...ale na razie tak jest na filmikach. Mówię że z 6 samej nie stworzą frakcji bo jest za mały. Nie wiem jak Tilea. W Kislev masz 5 jednostek, 2 bohaterów. To za mało by zrobić Kislev, tak mi się wydaje.
Ituriel32
Tylko ja myślałem, że gdy obiecywali że frakcje będą dopieszczone, to faktycznie tak będzie. A z AB Imperium, wycieli sporo jednostek. Myślałem że DLC to małe frakcje, lordowie, albo unikatowe jednostki jak carroburg greatswords itp. A nie jednostki oficjalne.
Tilea to sami najemnicy. Stworzą frakcje z 6 edycji - przykład prosty to Bretonnia.
Jeśli tak uważasz. Ja nie jestem pewny. Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Ale po premierze, pewnie będzie więcej info, o nowych DLC i dodatkach.
Z jednej strony ciężko sobie wyobrazić żeby nie zrobili DLC z Kislevem biorąc pod uwagę ilość fanów tej frakcji można zakładać że takie DLC sprzedało by się jak ciepłe bułeczki :] (sam bym pewnie kupił). Z drugiej strony przy każdej możliwej okazji CA mówi, że robią grę na podstawie 8 edycji jakby próbując zabezpieczyć sobie tyłki przed hejtem za brak niektórych frakcji/jednostek. Podejrzewam że więcej informacji dostaniemy przy oficjalnej zapowiedzi Bretonii skoro ona tez nie ma swojego armybooka w 8 edycji bo stworzy to swojaki precedens :]
Jeżeli dobrze rozumiem, to również bez żadnego DLC frakcje Kislevu i Tileii będą obecne na mapie kampanii, a zatem będą musiały mieć jakieś własne jednostki (choć mogą być one uboższe o te jednostki, które doda ewentualne DLC - jak w przypadku Chaosu). Raczej nie zakładam by np. Kislev miał te same jednostki co prowincje Imperium.