Pirx,dzisiaj przegrasz ze mną to wszystko w SL się odwróci ;D
Wersja do druku
Pirx,dzisiaj przegrasz ze mną to wszystko w SL się odwróci ;D
Wszystko jest możliwe. :) Jak najbardziej taki scenariusz również wchodzi w grę. ;) Chociaż bardziej bym już stawiał na remis. Zobaczymy. Jeżeli zremisuję z Tobą to będę musiał wygrać z Bachusem w ostatniej kolejce (w przypadku remisu - będzie dogrywka). Jeżeli wygram z Tobą, to w ostatniej kolejce wystarczy mi remis. Także nie licz na taryfę ulgową.
Mi zostało jeszcze zebranie lania od Groźnego i rozstrzygnięcie z Defungorem kto będzie na najniższym miejscu.
Szkoda że Miki wypadł całkowicie.
W 1 rywalizujemy o 2/3 miejsce. Mi wystarcza wygrana z goldim :champagne:
Swoją drogą mam taką propozycję, żeby zorganizować kiedyś turniej albo ligę bez nacji barbarzyńskich. Stety niestety jakiekolwiek zasady byśmy narzucili - barbarki będą zawsze OP i najczęściej będą wybierane. Natomiast gdyby ich wywalić, to praktycznie każdy może wygrać każdym. Mogłaby być świetna zabawa, bo o ile gra barbarami jest raczej powtarzalna, to nacjami np. wschodnimi można sporo kombinować.
Max 2 zapki?
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Myślę że raczej taki turniej niż liga
Nie uważam że liga została zepsuta tymi zasadami. Mi się podoba, Barbary nie są i tak już takie mocne
Zasady z poprzedniej ligi zrównoważyły barbarzyńców, byli wykorzystywani tak samo często jak pozostałe ale widzę że wystarczył miesiąc żeby o tym zapomnieć. A jak broniłem rękami i nogami tych zasad to nikt mnie nie słuchał tylko "trzeba zmienić żeby się dopasować do Rosyjskich zasad i wprowadzić świeżość" , taką świeżość że mamy powtórkę z rozrywki podobne zasady były chyba w 1 edycji ligi :rolleyes:
Seba, na poprzednich zasadach też barbary rządziły... Po prostu gra się nimi najbezpieczniej. Uważam że i na tych i na tamtych zasadach można pokonać barbarów nacją niebarbarzyńską. Tylko że to już jest trochę ryzyk-fizyk, bo trzeba zagrać wybitnie kawalerią, a w tym temacie jest łatwo o błąd.
Ja bym po prostu zagrał kiedyś coś w ogóle bez nich.
Nacją kawaleryjską na barbarzyńców to można zagrać na Nemeto lub Piramidach, z pewnością nie na mapie Aravir i to jeszcze jako kontrujący.
Pomysł turnieju bez nacji barbarzyńskich bardzo mi się podoba, ale do tego potrzeba zbalansowanych map.
zasady ktore mamy obecnie, rownowaza najbardziej wszystkie nacje. Da sie wszystko praktycznie pokonac wszystkim, tylko trzeba pomyslec i sie postarac :)
W zasadach bym nic juz nie motał, jedynie widze opcje zrobienia oddzielnego turnieju na nacje niebarbarzynskie
Zrobić turniej bez niektórych nacji barbarzyńskich, zostawić tylko Odrysów, Galatów, Luzytan, Swebów i Ardiajów, gdyż całkowite wyrzucenie barbów takich jak np. Odrysowie, Luzytanie których można skontrować na więcej niż jeden sposób też nie jest idealnym rozwiązaniem :)
Proszę bardzo chłopaki:
https://www.youtube.com/watch?v=47HAy3Gj_ak
https://www.youtube.com/watch?v=GnUvjagMI7o
fajne bitwy, wysoki poziom Panowie ;) . W pierwszej pare błedow rafjara przewazylo ale ogolnie bardzo wyrownane :)
Bitwy z komentarzem Tuffa - najlepsze ;)
Dokładnie. DziękiTuff :)
oo dzięki Tuff!
Zasady są super, nie zmieniajmy (no może te mapki - piramidy i nemeto rządzą :P )
Jak dla mnie pomysł grania bez barbarów :ok: Jestm jak najbardziej za :D Ale i Igvar ma rację te konkretnie barbary nie są aż tak trudni do pokonania :D
Prośba do administratorów poszczególnych lig o zaktualizowanie tabel, żeby dla postronnych obserwatorów była jasność co do kształtu lig przed ostatnimi rozstrzygnięciami. Plus wykorzystane nacje. :)
Propozycja turnieju dla zwycięzców lig, zapraszam do dyskusji ;)
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...899#post440899
Podziękowania dla Arroya za zaktualizowanie naszej tabelki:ok:
Proszę sędziów o zrobienie coś z Golderoxem, bo dawanie walkowerów za nierozegrany mecz będzie dla mnie krzywdzące, szczególnie przez wyścig o 2 miejsce między mną, Andrijem i Adim.
Może któryś youtuber/strimer skusi się o zrobienie live streama ze zmagań bachusa z pirxem? :P
Sądzę, że Golde zdoła rozegrać swoje mecze. Zresztą pisał m.in. do mnie, że w tym tygodniu go nie ma. W tym wypadku walkower i ban na orgu odpada na pewno.
To ja jeszcze dodam smaczka jutrzejszemu bojowi z Bachusem. Do tej pory, tzn. przez prawie 4 sezony, jeszcze nie przegrałem meczu ligowego. Zdarzyło się kilka remisów. Jutrzejszy mecz może zakończyć tę chlubną passę, bo Bachus jest ograny, aktywny i ze świetnym mikro.
Także jeżeli jutro przegram, to nie dość że poniosę pierwszą porażkę w Ligach, to jeszcze stracę tytułu Czempiona SL. ;)
Daj Boże :)
Będzie jakiś stream z Waszych zmagań? Chciałbym to zobaczyć.
Nie sądzę, ale pewnie pojawią się powtórki, jak będzie co pokazywać. :)
Na pewno będzie co pokazywać.
Dla zasady też chcę to zobaczyć :D
Jako że zakończyłem już zmagania w lidze, to mogę wypowiedzieć się o zasadach.
Bardzo mi się podoba to maks 4 te same i tylko 12 piechoty i maks 6 meczo-toporów.
próbowałem kilku różnych ustawień
np. 8 falang (ale wybrałem sobie najlepiej klikającego gracza - co skończyło się w wiadomy sposób).
czy zmasowanego ostrzału 4proce, 4 łuki i 2 tarenckie (ale to w meczu na rzym) i niewiele brakło, inną nacje pewnie bym rozstrzelał.
czy pełne natarcie: jazda + piechota.
Nie licząc barbarzyńców to dla nacji cywilizowanych te zasady otwierają sporo różnych kombinacji.
Wadą jest osłabienie piechociarzy: Ardiajów, Sparty czy Kimmeri które przez słabą jazdę mają ciężko ugrać coś więcej.
Prawdę mówiąc jestem trochę zdziwiony że tak głupie kompozycje zadziałały, co prawda rzadko kiedy dawały zwycięstwo, ale zabawę miałem przednią.
Właśnie trwa mecz na szczycie. Pirx vs Bachus o tytuł czempiona. Ja obstawiam remis. Powodzenia Panowie!
Na razie 0:1, moja przegrana w fatalnym stylu. Bachus był wszędzie. ;)
ja Bojowie vs Bachus Tylis na Piramidach
Teraz gramy
Bachus Galacja vs ja Arwernowie na Petrodavie
Wygrałem drugą bitwę dzięki 4 Zapkom, którzy dewastowali piechotę Galacji. A i tak bitwa była bliska. Bachus zagrał na 3 syryjskich łuczników, którzy oczywiście brali na cel moich Zaprzysiężonych. Ale w przeciwieństwie do pierwszej bitwy, przejąłem inicjatywę, zaatakowałem wykorzystując teren i nie dałem się rozstrzelać Syryjczykom. Bachus robił co mógł żeby nadrobić kawalerią i prawie mi dorwał proce. Ale koniec końców zostało trochę Zapków plus proce i to wystarczyło na końcówkę.
Wielkie dzięki za kolejny sezon. Nie przepraszam wszystkich rozczarowanych powtórką z rozrywki. :P Szczególne podziękowania mam dla rafjara, który poniekąd wygrał mi tę ligę. :P Jakbym miał grać dogrywkę z Bachusem, to raczej bym tego nie przeżył. :D
Bardzo również dziękuję organizatorom. Panowie, stanęliście na wysokości zadania. Wielkie graty. Bardzo się cieszę, że tak skutecznie przejęliście pałeczkę.
nom gratulacje ;)
Gratulacje Panowie. Smuci mnie jedna rzecz i odpycha od multi w romku. Jakie bym nie widział turnieje czy ligi, praktycznie zawsze w finałach i meczach o stawkę korzysta się głównie z barbarzyńców. Temu leniwemu gamoniowi z CA, który odpowiada za tak nierówny balans nacji, powinno się mocno natrzeć uszu. Może przy okazji nowego DLC poprawią to w patchu i będzie można triumfować np Kimmerią nad takimi Arwernami. :D
Mnie najbardziej zaskoczyło w Romku2 kiedy go pierwszy raz odpaliłem to że barbarzyńcy mają pilum, myślę że bez nich balans byłby w miarę zachowany.
Dzięki za turniej. ;)
Dlatego ja się skłaniam do pomysłu by w następnym turnieju zagrać bez nich ;P A przynajmniej bez tych najmocniejszych.
Czyli dzisiaj zamknięcie lig?