Nie rekrutowało w podstawce.
Wersja do druku
Jak to? W podstawce jak wymarli ci co byli na starcie gry to potem nie pojawiali się mówi?
Nie bardzo. W podstawce AI było tak kiepskie, że większość ludzi tak szybko podbijała, że tego nie zauważała. Grałem na swoim AI i się dziwiłem co tak mało kapłanów, potem sprawdzałem oryginalne żeby sprawdzić czy ja mam coś nie tak i było jeszcze gorzej. Jest też taka opcja, że wraz z którąś łatką to się popsuło, może masz takie wrażenie, bo grałeś na wersji 1.0, 1.1.
A kojarzy ktoś czy w jakiejś kampanii w kingdoms rekrutacja księży działała poprawnie?
W Broken Crescent 2.4 gram od wczoraj ponownie i tam to działa. Tak myślę a nie da rady co jakiś czas dać księży ze skryptu? Lub inna opcja zwiększyć bonusy religijne z kościołów, ale to zadziała na terenie danej nacji. Zawsze to coś. Skoro nie da się zmusić ai do rekrutacji kapłanów to zwiększyć siłę oddziaływania kaplic i kościołów.
Wrzucę te parametry dotyczące księży z broken crescent i przetestuję. Może to wystarczy.
Przez przypadek zainstalowałem powstanie Bułgarów, a pisze żeby nie instalować. Co może się stać? Musze reinstalować?
Co się może stać? Jak to co, Bułgarzy się wkurzą ;)
Spokojnie, nic sięnie stanie, nie musisz reinstalować. Wystarczy, że wejdziesz do katalogu \Medieval II Total War\mods\BellumCrucis7\data\world\maps\campaign\cu stom\Ufficiale\ i w pliku campaign_script.txt usuniesz wszystko co jest pomiędzy:
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;; 7- Bulgar Revolt;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
a
;;;;;;;;;;;;;;;;;; 8- Newking Script;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Potem musisz usunąć plik map.rwm z tego samego katalogu (jeśli nie odpalałeś jeszcze kampanii to go jeszcze nie będzie, więc oczywiście też nie musisz nic usuwać) i ten sam plik z katalogu \Medieval II Total War\mods\BellumCrucis7\data\world\maps\base\ (tam też może go nie być, więc sprawa jasna).
No i pozostaje grać, niszczyć, zabijać :)
Ok, jeszcze jedno - Frakcje strasznie długo robią swoje tury, jak temu zaradzić? Da się?
Strasznie długo to ile? Silny komp, i ew. usunięcie ręczne niektórych skryptów pomoże, ale zuboży grę.