Strona 41 z 50 PierwszyPierwszy ... 313940414243 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 498

Wątek: Megasubmod do BC 7 dyskusja i błędy

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Cytat Zamieszczone przez wino Zobacz posta
    Ok, dzięki.

W skryptach do tych modów co podaliście nie ma nigdzie spawn_character, czyli sztucznie ich AI nie rekrutuje. Robi to "naturalnie". Póki co jedyny trop jaki mam to właśnie te parametry w descr_campaign_db.xml. Popatrzę jak to wygląda po całkowitym ich wywaleniu (te parametry odnośnie księży doszły w Kingdoms, więc skoro w podstawce tego nie było a AI rekrutowało księży, to teoretycznie po wywaleniu tych linijek powinno to działać). Jak nie zadziała to ustawię tak jak w Brocen Crescent jest i wtedy będzie trzeba sprawdzić ponownie. Jeśli to też nie pomoże, to znaczy że problem leży gdzie indziej :/
    Nie rekrutowało w podstawce.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 190 podziękowań w 121 postach
    Jak to? W podstawce jak wymarli ci co byli na starcie gry to potem nie pojawiali się mówi?
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Cytat Zamieszczone przez wino Zobacz posta
    Jak to? W podstawce jak wymarli ci co byli na starcie gry to potem nie pojawiali się mówi?
    Nie bardzo. W podstawce AI było tak kiepskie, że większość ludzi tak szybko podbijała, że tego nie zauważała. Grałem na swoim AI i się dziwiłem co tak mało kapłanów, potem sprawdzałem oryginalne żeby sprawdzić czy ja mam coś nie tak i było jeszcze gorzej. Jest też taka opcja, że wraz z którąś łatką to się popsuło, może masz takie wrażenie, bo grałeś na wersji 1.0, 1.1.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    A kojarzy ktoś czy w jakiejś kampanii w kingdoms rekrutacja księży działała poprawnie?
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    W Broken Crescent 2.4 gram od wczoraj ponownie i tam to działa. Tak myślę a nie da rady co jakiś czas dać księży ze skryptu? Lub inna opcja zwiększyć bonusy religijne z kościołów, ale to zadziała na terenie danej nacji. Zawsze to coś. Skoro nie da się zmusić ai do rekrutacji kapłanów to zwiększyć siłę oddziaływania kaplic i kościołów.
    Ostatnio edytowane przez Araven ; 29-05-2016 o 14:57

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Wrzucę te parametry dotyczące księży z broken crescent i przetestuję. Może to wystarczy.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    18
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Przez przypadek zainstalowałem powstanie Bułgarów, a pisze żeby nie instalować. Co może się stać? Musze reinstalować?

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Co się może stać? Jak to co, Bułgarzy się wkurzą

Spokojnie, nic sięnie stanie, nie musisz reinstalować. Wystarczy, że wejdziesz do katalogu \Medieval II Total War\mods\BellumCrucis7\data\world\maps\campaign\cu stom\Ufficiale\ i w pliku campaign_script.txt usuniesz wszystko co jest pomiędzy:

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ;;;;;;;;;;;;;;;;;; 7- Bulgar Revolt;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

a

;;;;;;;;;;;;;;;;;; 8- Newking Script;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Potem musisz usunąć plik map.rwm z tego samego katalogu (jeśli nie odpalałeś jeszcze kampanii to go jeszcze nie będzie, więc oczywiście też nie musisz nic usuwać) i ten sam plik z katalogu \Medieval II Total War\mods\BellumCrucis7\data\world\maps\base\ (tam też może go nie być, więc sprawa jasna).

No i pozostaje grać, niszczyć, zabijać

9. Użytkownicy którzy uznali post wino za przydatny:

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    18
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Ok, jeszcze jedno - Frakcje strasznie długo robią swoje tury, jak temu zaradzić? Da się?

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Strasznie długo to ile? Silny komp, i ew. usunięcie ręczne niektórych skryptów pomoże, ale zuboży grę.

Strona 41 z 50 PierwszyPierwszy ... 313940414243 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów