Zamieszczone przez
Arroyo
Minął dzień od mojego ostatniego postu to pora rzucić kolejną spekulacją co do zawartości dla ras ze Starego Świata po dojściu Elfów, Jaszczurów, Skavenów itd.
Moje spekulacje:
Wampiry - zapewne będzie to Neferata, królowa odłamu Wampirów (tzw. Lahmianek) z Tronem Sabatów (specjalny wierzchowiec, którego podałem w "Grze Wampirami) i Duchami. Powód na to jest dość prosty - dodatkowe zagrożenie dla żyjących na południu trupków, a także dodanie brakujących jednostek.
Imperium - wg mnie w najbliższym czasie ujrzymy dwóch brakujących magów tj. metalu i śmierci, a być może i Lordów Czarodziei. Tym samym załatają sprawę z magią, a do dodania zostanie 1 lord, 1 bohater i jednostki.
Zielonoskórzy - skoro do drugiej części dochodzi południowy ląd to dojdą łatki w postaci bohaterów i Lordów Dzikich Orków (co prawda jest to kalka trochę, ale wygląd jednak zupełnie inny). Z braków zostaną Czarni Orkowie (Lord i Bohater), którzy dojdą najprawdopodobniej przy Ograch/Krasnoludach Chaosu, oraz paczki jednostek.
Krasnoludy - jeżeli potwierdzone zostanie info, że Demony będą rasą z DLC, to najprawdopodobniej dostaniemy Zabójcę Demonów jako lorda, a Zabójcę Smoków jako bohatera. Tym samym załatają całkowicie roster Krasnoludów, poza rzecz jasna wierzchowcami.
Zwierzoludzie - no tutaj twardy orzech do zgryzienia. Braków trochę jest (rzecz jasna nie tak wiele jak u Imperium, Zielonych czy Wojownikach Chaosu), więc z moich typów będą: Gorthor Władca Bestii jako Legendarny Lord, Zwiastun Zagłady (Byk Zagłady) dla Lordów lub Wielki Szaman Zwierzoludzi (4 magii, które mają Szamani Bohaterowie), a także Wódz Gorów dla bohaterów. Z jednostek z kolei typuję Jabberslythe'a - jednostka zdolna skontrować przerośnięte latacze Wampirów czy Elfów (Wysokich, Mrocznych i Leśnych), bo powiedzmy sobie szczerze - Harpie są cienkie.
Leśne Elfy - o ile z jednostek Leśnych Elfów jest spokój niemalże, tak u Lordów, Bohaterów i Legendarnych Lordów jest braków trochę. Na pierwszy ogień wysuwa się brak Wysokiej i Mrocznej magii, które dojdą przy Nowym Świecie. Zakładam zatem, że skoro już przy 8 edycji GW zepsuło unikatowość magii u Leśnych Elfów, to dostaniemy obie te magie powyższe u Tkacza Czarów, który może używać 8 typów magii tj. Ogień, Metal, Śmierć, Niebios, Życie, Cień, Światło i Zwierzęta + Wysoką i Mroczną Magię. Wg mnie to będzie idealny test przed ewentualnym zakupem Nowego Świata przez całkowicie nowych graczy :) Z bohaterów resztę typów naszych Pieśniarzy Czarów, a także Tancerza Cienia. Z Legendarnych Lordów w końcu obstawiam Ariel (szkoda tylko, że jej figurkę tylko do 5 edycji włącznie można było mieć) z nowymi zasadami zapewne, a także albo Naestrę i Arahan (czyt. bliźniaczki z łukami), albo Drychę (pewną porąbaną driadę), albo w końcu Aralotha (potężnego łucznika)
Bretonnia - tutaj nie ma co mówić o jednostkach i Lordach, mają ich komplet. Legendarni Lordowie to już co innego - obstawiam Tankreda z Quenelles (ojca, tego, co wygrał z Kemmlerem raz, a następnie stracił głowę), rzecz jasna Bohemonda z Bastonne oraz Jasperre'a le Beau.
Wojownicy Chaosu - w końcu mamy najbardziej wykastrowaną rasę z DLC. Moje typy - po dojściu DLC z Demonami dojdzie magia Tzeentcha, Nurgla i Slaanesha dla Wojowników Chaosu, dostaniemy Valkię (kobitkę Chaosu Khorna), Wojenny Ołtarz Chaosu, Hellstridersów Slaanesha i Zmutowane Bestie z Wiru.
A jakie są wasze typy?